مصائب «دارویار» برای داروخانه‌ها / لزوم پایبندی سازمان تأمین اجتماعی به تعهدات

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تنها نیمی از بودجه مصوب دارویار برای امسال پرداخت شده است، گفت: سازمان تامین اجتماعی نباید مطالبات داروخانه‌ها را گرو بگیرد و سلامت مردم نباید تحت‌الشعاع مسائل مالی قرار گیرد؛ در این زمینه وزارت بهداشت از حقوق بیماران دفاع خواهد کرد. به گزارش هوشمند نیوز، دکتر مهدی

کد خبر : 559795
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۶:۵۲
مصائب «دارویار» برای داروخانه‌ها / لزوم پایبندی سازمان تأمین اجتماعی به تعهدات



رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تنها نیمی از بودجه مصوب دارویار برای امسال پرداخت شده است، گفت: سازمان تامین اجتماعی نباید مطالبات داروخانه‌ها را گرو بگیرد و سلامت مردم نباید تحت‌الشعاع مسائل مالی قرار گیرد؛ در این زمینه وزارت بهداشت از حقوق بیماران دفاع خواهد کرد.

به گزارش هوشمند نیوز، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکلات مالی طرح دارویار اظهار داشت: ۱۷ هزار داروخانه در کشور، به‌عنوان بخش خصوصی فعال، دارو را خریداری کرده و خدمات ارائه می‌دهند. اما از نقطه‌ای به بعد، حتی با وضع الزامات قانونی نیز نمی‌توان از آن‌ها انتظار داشت که بدون دریافت مطالبات‌شان همچنان خدمات‌رسانی کنند.

وی با بیان اینکه بودجه مصوب دارویار برای سال جاری ۷۴.۹ همت بوده، افزود: تا امروز، در 10 ماه گذشته، تنها ۳۸ همت از این مبلغ پرداخت شده است. سازمان تأمین اجتماعی هنوز به تعهدات خود عمل نکرده و این در حالی است که داروخانه‌ها همچنان به ارائه خدمات ادامه می‌دهند.

پیرصالحی تصریح کرد: ما نمی‌توانیم داروخانه‌ها را موظف به ارائه خدمات کنیم، اما خودمان در پرداخت‌ها تعلل داشته باشیم. سازمان غذا و دارو، به‌صورت روزانه و مستمر، با مجلس، سازمان برنامه و بیمه تأمین اجتماعی جلساتی برگزار می‌کند تا بر لزوم اجرای تعهدات تأکید کند.

تامین اجتماعی پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را به مسایل دیگر مشروط نکند

رئیس سازمان غذا و دارو، تأکید کرد که سازمان تأمین اجتماعی نباید پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را به مسائل دیگر مشروط کند.

پیرصالحی با اشاره به چالش‌های تأمین داروهای گران‌قیمت و حیاتی، اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی مسئولیت مستقیم در تأمین مالی بیمه‌شدگان دارد، اما نباید پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را به گرو بگیرد. وقتی داروخانه‌ها نتوانند داروهای ضروری را تأمین کنند، این موضوع مستقیماً بر سلامت بیماران تأثیر می‌گذارد و ما مجبور به ورود خواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه بیمه‌ها نباید خدمات درمانی را به مخاطره اندازند، افزود: نظام بیمه‌ای کشور باید تعهدات خود را عملی کند. اگر پرداخت‌ها انجام نشود و داروخانه‌ها نتوانند دارو را تأمین کنند، در نهایت این بیماران هستند که آسیب می‌بینند.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظارت بر توزیع دارو اشاره کرد و گفت: در تهران سه دانشگاه علوم پزشکی مستقل وجود دارد و در هر استان نیز دانشگاه علوم پزشکی همان استان مسئول نظارت بر توزیع داروست. اما در برخی موارد، کمبود دارو و قیمت بالای آن، مشکلات جدی ایجاد کرده است. به‌عنوان مثال، برخی بیماران نیازمند داروهایی هستند که هزینه آن‌ها ماهانه به ۶۰ میلیون تومان و سالانه به ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد. وقتی داروخانه‌ها با این هزینه‌های بالا مواجه می‌شوند و امکان تأمین دارو برای یک بیمار را ندارند، چالش‌های جدی پیش می‌آید.

وی با تأکید بر ضرورت همکاری بیمه‌ها و نهادهای مسئول، گفت: سازمان تأمین اجتماعی نباید مطالبات داروخانه‌ها را گرو بگیرد. سلامت مردم نباید تحت‌الشعاع مسائل مالی قرار گیرد، و در این زمینه، وزارت بهداشت از حقوق بیماران دفاع خواهد کرد.

 تأمین اجتماعی از منابع مالی خود برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها استفاده کند

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به مشکلات تأمین مالی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، تأکید کرد که سازمان تأمین اجتماعی می‌تواند از سود حاصل از بانک رفاه برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها استفاده کند.

وی همچنین از مجلس خواست تا در بودجه سال آینده، راهکاری برای کاهش این مشکلات در نظر بگیرد.

پیرصالحی با اشاره به چالش‌های تأمین مالی داروخانه‌ها و مراکز درمانی گفت: سازمان تأمین اجتماعی از بانک رفاه طلب دارد و اگر این منابع در اختیارش قرار گیرد، می‌تواند از آن برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و تأمین‌کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کند. در این میان، مجلس هم باید در تدوین بودجه سال آینده کمک کند تا این مشکلات کاهش یابد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی همچنین از اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار برای تقویت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی خبر داد و افزود: مقام معظم رهبری این مبلغ را برای تأمین ذخایر استراتژیک سلامت کشور اختصاص داده‌اند. حالا این مصوبه باید در دولت تصویب شود تا بتوانیم داروها و تجهیزات پزشکی ضروری را تأمین و ذخیره کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر نظام دارویی کشور تأکید کرد: تحریم‌ها مستقیما باعث توقف پرداخت مطالبات بیمه‌ها نمی‌شوند، اما روند تأمین دارو را دچار اخلال می‌کنند. ما به دنبال این هستیم که مطالبات داروخانه‌ها زودتر پرداخت شود تا چرخه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشود.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.