مرگ تلخ فوتبالیست جوان/ دمای ۴۰ درجه چه بلایی سر سطح هوشیاری و قلب می‌آورد؟

سیما محبی: مرگ تلخ فوتبالیست جوان شوکه کننده بود، حسام نژادیوسفی در دقیقه ۲۵ دیدار افتتاحیه مسابقات باشگاهی آبادان بین دو تیم کیانوش و پدیده به‌دلیل شدت گرمای هوا از هوش رفت، اما از آن‌جایی‌که آبولانس در دسترس نبود با تاخیر به مرکز درمانی رسید، این فوتبالیست ۱۶ ساله که در چند روز گذشته در

کد خبر : 386790
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۵
مرگ تلخ فوتبالیست جوان/ دمای ۴۰ درجه چه بلایی سر سطح هوشیاری و قلب می‌آورد؟


سیما محبی: مرگ تلخ فوتبالیست جوان شوکه کننده بود، حسام نژادیوسفی در دقیقه ۲۵ دیدار افتتاحیه مسابقات باشگاهی آبادان بین دو تیم کیانوش و پدیده به‌دلیل شدت گرمای هوا از هوش رفت، اما از آن‌جایی‌که آبولانس در دسترس نبود با تاخیر به مرکز درمانی رسید، این فوتبالیست ۱۶ ساله که در چند روز گذشته در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام خمینی در وضعیت کما قرار داشت، صبح امروز درگذشت.

شاید اگر خدمات اورژانس سریع‌تر و در دسترس‌تر بود امروز جامعه ورزش آبادان و کشور به سوگ یک فوتبالیست نمی‌نشست، از طرفی تصمیم به برگزاری مسابقه فوتبال در شرایط گرم آب‌وهوایی و در ساعت ناماناسب کاملاً بحث‌برانگیز است. موضوعی که به‌نظر می‌رسد فدراسیون فوتبال و نهادهای مربوطه نباید از پیگیری آن غفلت کنند.

این روزها دمای اکثر شهرها در حال افزایش است، با توجه به مرگ تلخ این ورزشکار جوان باید پرسید چرا فعالیت بدنی در وضعیت آب‌وهوایی گرم خطرناک است؟

حسام نژادیوسفی، فوتبالیست ۱۶ ساله

به‌گفته متخصصان یکی از عوارض افزایش فعالیت بدنی در هوای گرم کاهش هوشیاری است، آن‌طورکه امین صابری به مهر گفته: «قلب برای کاهش حرارت داخل بدن باید ضربان خود را افزایش دهد بنابراین این افزایش ضربان قلب می‌تواند به افرادی که مبتلا به بیماری‌هایی مثل تنگی عروق هستند آسیب وارد کند.»

همین‌طور مسعود یزدانی، متخصص بیماری‌های داخلی با تاکید بر اینکه درجه حرارت ۴۱ درجه و بالاتر بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث آسیب و یا مرگ سلول‌های بدن شود، به خبرگزاری مهر گفته که: «بیمار در این حالت کم کم دچار افت هوشیاری ‌شده و در صورتی که به موقع درمان نشود، منجر به بروز کما و مرگ بیمار خواهد شد.»

شاید اختلاف دمای یکی دو درجه‌ای چندان تاثیرگذار به‌نظر نرسد، اما از لحاظ فیزیولوژیکی چالش بزرگی برای بدن است، به‌گزارش ایندیپندنت، پروفسور دیمین بیلی، از دانشگاه ساوت ولز، در این‌باره می‌گوید: «وقتی عرق می‌کنید فیزیولوژی بدن به میزان قابل‌ملاحظه‌ای تغییر می‌کند. ترموستات مغز، یا هیپوتالاموس، مدام دمای بدن را می‌سنجد، بعد پیام‌هایی می‌فرستد تا این دما را حفظ کند.»

او با اشاره به تاثیری که افزایش دما از ۳۵ به ۴۰ درجه می‌تواند بر بدن داشته باشد، بیان می‌کند: «این تاثیرات به‌صورت خطی نیست، تصاعدی است. پنج درجه سانتیگراد زیاد به نظر نمی‌رسد، اما از لحاظ فیزیولوژیکی چالش بزرگی برای بدن است.»

در گزارش ایندیپندنت آمده که وقتی دمای هوا از ۲۱ به ۴۰ درجه سانتیگراد می‌رسد جریان خون به مغز ۸.۵ درصد کاهش پیدا می‌کند، تنفس بین ۱۰ تا ۱۵ نفس در دقیقه افزایش می‌یابد، ۴۰۰ میلی‌لیتر عرق در یک ساعت دفع می‌شود، دمای بدن از ۳۶.۲ به ۳۷.۵ درجه می‌رسد، دمای پوست از ۳۱.۳ به ۳۵.۴ افزایش پیدا می‌کند، و ضربان قلب در هر دقیقه از ۵۴ به ۸۷ می‌رسد. در فصل گرم، علت افزایش مرگ‌ومیر در اثر حمله قلبی و سکته مغزی همین فشار بیشتری است که به قلب می‌آید.

۲۳۳۲۳۳



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.