مردان هم دچار یائسگی می‌شوند/ علل و علائم آندروپوز مردانه

به گزارش هوشمند نیوز، وضعیتی که با عنوان یائسگی مردانه از آن یاد می‌شود، «آندروپوز» نام دارد. هرچند این برچسب گمراه‌کننده است و تعریف علائم، علل، و درمان آن هنوز به طور قطع مشخص نیست. با این حال، افزایش سن هنوز هم اثراتی را در بدن مردان ایجاد می‌کند، از جمله سطح تستوسترون که به

کد خبر : 219792
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ تیر ۱۴۰۱ - ۴:۴۱
مردان هم دچار یائسگی می‌شوند/ علل و علائم آندروپوز مردانه



به گزارش هوشمند نیوز، وضعیتی که با عنوان یائسگی مردانه از آن یاد می‌شود، «آندروپوز» نام دارد. هرچند این برچسب گمراه‌کننده است و تعریف علائم، علل، و درمان آن هنوز به طور قطع مشخص نیست. با این حال، افزایش سن هنوز هم اثراتی را در بدن مردان ایجاد می‌کند، از جمله سطح تستوسترون که به طور منظم کاهش می‌یابد.

در حالی که افزایش سن بر سطح هورمون‌های جنسی در مردان تأثیر می‌گذارد، ارتباط این فرآیند با یائسگی زنانه دقیق نیست.

آندروپوز چه زمانی ظاهر می‌شود؟

برخی از محققان علائم یائسگی در مردان را با وضعیتی به نام کاهش آندروژن در مردان مسن (ADAM) یا هیپوگنادیسم دیررس مرتبط می‌دانند. این اتفاق به طور طبیعی زمانی رخ می‌دهد که غدد جنسی، یا اندام‌های تولیدکننده سلول‌های جنسی، شروع به پیر شدن کنند و عملکرد خود را از دست بدهند.

این وضعیت تنها 1 تا 2 درصد از مردان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در حالی که یائسگی بخشی طبیعی از رشد جنسی زنان است. این شیوع با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد اما هنوز یک مرحله استاندارد در رشد مردانه نیست.

علائم آندروپوز

یائسگی در زنان نشانه کاهش شدید استروژن و پروژسترون (هورمون‌های اصلی تولیدمثل زنان) است که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علائم آندروپوز در مردان یا یائسگی مردانه آهسته‌تر، نامحسوس‌تر و با شدت کمتری ظاهر می‌شود. کاهش سطح هورمون‌های مردانه یا تستوسترون نسبت به افت سطح هورمون‌های زنانه در طول یائسگی شدت کمتری دارد.

علائم و نشانه‌های مختلفی که به یائسگی مردانه نسبت داده می‌شوند عبارتند از:

· گُرگرفتگی

· بدخلقی و تحریک‌پذیری

· تجمع چربی در اطراف شکم و قفسه سینه

· از دست دادن توده عضلانی

· خشکی و نازک شدن پوست

· تعریق بیش از حد

مطالعه‌ای در مجله پزشکی نیوانگلند (NEJM)، شایع‌ترین علائم یائسگی مردان را کاهش میل جنسی، کاهش دفعات نعوظ صبحگاهی و اختلال نعوظ شناسایی می‌کند.

این مطالعه علائم دیگری را نیز معرفی می‌کند که شامل کاهش انرژی، ناتوانی در راه رفتن بیش از 1 کیلومتر و دشواری در انجام کارهای سنگین فیزیکی، مانند دویدن یا بلند کردن اجسام سنگین است. در چنین شرایطی زانو زدن و خم شدن نیز ممکن است دشوارتر شود.

افسردگی و خستگی نیز ممکن است در نتیجه تغییر سطح هورمون مردانه ایجاد شود.

علل بروز یائسگی در مردان

در سی سالگی، سطح تستوسترون مردان به تدریج و هر سال به طور متوسط یک درصد کاهش می‌یابد. با این حال، پزشکان بر این باورند که کاهش عادی و وابسته به سن سطح تستوسترون، علت اصلی بروزعلائم آندروپوز در مردان نیست. اگر یائسگی مردانه به این کاهش طبیعی تستسترون مربوط بود، پس تمامی مردان باید این وضعیت را تجربه می‌کردند در حالی که چنین نیست.

ورزش نکردن هم می‌تواند منجر به کاهش تستوسترون در مردان مسن شود.

این وضعیت پیچیده است و می‌تواند علائم مختلفی را در افراد ایجاد کند. در حالی که این علائم اغلب در مردان مسن با کاهش سطح تستوسترون رخ می‌دهد، اما در مردان مسن‌تری که مبتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 هستند نیز دیده می‌شود. این نشان می‌دهد که تغییر سطح هورمون‌های مردانه تنها عامل ایجاد این وضعیت نیست.

با این وجود، شیوه زندگی فردی، از جمله رعایت رژیم عذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف حداقلی دخانیات و الکل احتمالاً باعث تقویت احساس سرزندگی در فرد شده و علائم جسمی پیری را در مردان کاهش می‌دهد. در کنار این موارد، درمان بیماری‌های زمینه‌ای نیز می‌تواند نشانه‌های بیماری را کمتر کند.

منبع: medicalnewstoday / مترجم: الهه جعفرزاده



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.