دکتر شکوه خسروی در حاشیه کاوشهای باستان شناسی در محوطه تپه تیلینه کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه این محوطه باستانی کوچک مربوط به اواخر دوره پیش از تاریخ، یعنی حدود پنج هزار سال قبل است، اظهارکرد: تاکنون طی دو فصل کاوش در این محوطه، بقایایی ارزشمند از آثار معماری، مجموعهای از اثر مُهرها و بقایای استخوانی و گیاهی بدست آمده است.
وی با تاکید بر اینکه محوطه باستانی تپه تیلینه اهمیتی فراملی دارد، افزود: این یافتهها در ایران و در زاگرس مرکزی کم نظیر هستند.
سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در تپه تیلینه کرمانشاه اظهار کرد: آنچه که اهمیت این محوطه باستانی را بسیار بالا میبرد، مجموعه اثر مُهرهای گِلی کشف شده در این محوطه است که به ما در مورد تحولات اقتصادی در اوایل هزاره سوم قبل از میلاد اطلاعات خوبی میدهد.
وی تاکید کرد: ما میدانیم اینجا محلی بوده که احتمالا فعالیتهای مرتبط با مدیریت اداری انجام میشده است.
خسروی خاطرنشان کرد: یافتههایی که در طول دو فصل کاوش باستان شناسی در این محوطه بدست آوردهایم، ما را به این نتیجه رسانده که میتوانیم بقایای معماری مرتبط با فعالیتهای اداری را در این محوطه بازسازی کنیم و نشان دهیم که وضعیت این محوطه در گذشته به چه شکل بوده است.
کشفیات باستان شناسی «تپه تیلینه» بی نظیر است
داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه تپه تیلینه کوزران محوطهای مربوط به پنج هزار سال قبل و دوره عیلامی است، عنوان کرد: در کاوشهای انجام شده در این محوطه، تعداد بسیار بالایی مهرها، اثرمهرها و دادههای دیگری بدست آمده که بیسابقه است.
وی تاکید کرد: تاکنون حدود شش هزار مهر و اثر مهر از یک محوطه باستانی مربوط به آغاز دوره عیلامی است که در هیچ کجای ایران بدست نیامده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: این مهرها و اثرمهر مربوط به پلمب کردن انبارها و یک مرکز داد و ستد است که نشان میدهد در گذشته این محوطه اهمیت سیاسی زیادی داشته است.
وی با تاکید بر لزوم ادامه کاوشهای باستان شناسی در این محوطه، خاطرنشان کرد: پس از انجام کاوشهای باستان شناسی، این محوطه قابلیت تبدیل شدن به سایت موزه و موزه را دارد تا علاوه بر معرفی استان، در بحث جذب گردشگر، اشتغالزایی و توسعه استان نیز موثر باشد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰