شعار روز جهانی ماما در سال ۲۰۲۱ «دادهها را دنبال کنید، در ماماها سرمایه گذاری کنید» است، بنابراین باید بر استفاده از فناوری برای بهینهسازی اشتراکگذاری دادههای بارداری در سراسر مرزها تمرکز کرد.
ایده برگزاری روزی برای شناخت و تکریم ماماها از سال ۱۹۸۷ در هلند گرفته شد. اولین روز جهانی ماما در پنج مه ۱۹۹۱ با عنوان «به سوی تولد ایمن برای همه تا سال ۲۰۰۰» برگزار شد. امروز روز جهانی ماما در بیش از ۵۰ کشور در سراسر جهان برگزار میشود.
طبق آمار، روزانه حدود ۸۵۰ زن به دلایل قابل پیشگیری مربوط به بارداری و زایمان جان خود را از دست میدهند و بدتر از آن این است که حدود ۲میلیون نوزاد پس از تولد از بین میروند و ۲.۶ میلیون مورد مردهزدایی است.
سرمایهگذاری در نیروی ماما میتواند سالانه ۴.۳ میلیون نفر را نجات دهد
تخمین زده میشود که در مناطق آسیا و اقیانوسیه ۱۵۰ زن در اثر عوارض مربوط به بارداری به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد جان خود را از دست میدهند که در صورت اولویت سرمایهگذاری مناسب در بخش ماما میتوان از این مورد جلوگیری کرد. البته اختلافات فاحشی در منطقه وجود دارد؛ ۲۲۰ زن در جنوب آسیا و ۱۵۰ در آسیای جنوبشرقی در مقایسه با ۳۷ زن در آسیای شرقی از هر ۱۰۰ هزار تولد جان خود را از دست میدهند.
در جهان ۹۰۰ هزار ماما بر اساس نیاز وجود دارد، ماماها می توانند تا ۹۰ درصد مراقبتهای بهداشتی جنسی، باروری مادران و نوزادان و نوجوانان را در طول عمر آنان ارائه میکنند.
ماماها میتوانند به پایاندادن مرگهای قابل پیشگیری در حین و پس از زایمان و دستیابی به اهداف توسعه پایدار که هدف آن کاهش مرگومیر جهانی در اثر عوارض ناشی از بارداری و نسبت زایمان، به کمتر از ۷۰ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده دنیا تا سال ۲۰۳۰ است، کمک کنند.
بر اساس بررسیهای اخیر، سرمایهگذاری در آموزش ماماها روشی مقرون به صرفه برای بهبود پیامدهای بهداشتی است. افزایش متوسط ۱۰ درصدی در مداخلات مرتبط با زایمان، توسط ماما هر پنج سال میتواند باعث کاهش مرگومیر ۲۲ درصد مادران، ۲۳ درصد مرگ نوزادان، ۱۴ درصد مردهزایی و ۱.۳ میلیون زندگی در سال تا سال ۲۰۳۵ شود.
امروزه ماماها توسط متخصصین آماده میشوند تا در به دنیا آوردن فرزندان و مراقبت از کودک تازه به دنیا آمده به زنان کمک کنند. بسیار مهم است که مشخص شود ماماها با تواناییها و کارهای مهم خود جان کودکان و زنان باردار را نجات دادهاند.
طی سال گذشته با شیوع بیماری همهگیر کووید، ماماها با شرایط فوقالعادهای مواجه شدهاند و زندگی خود را برای نجات جان افراد و مراقبت از آنان به خطر انداختهاند. عبرت از دوران همهگیری کرونا منجر به ساخت بهتر و عادلانهتر جهان خواهد شد و سیستمهای مراقبتهای بهداشتی به عنوان راهی برای تقویت پوشش جهانی بهداشت عادلانه جهانی برای همگان است.
اگرچه نمیتوان به صورت حضوری این روز را جشن گرفت و همه موارد به صورت آنلاین و در فضای مجازی برگزار میشود. سرمایهگذاری در آموزش ماماها باعث بهبود سلامت باروری، حقوق و انتخاب برای همه خواهد شد و با افزایش نیروی کار مامایی، مراقبت از زنان و نوزادان بهبود پیدا خواهد کرد و به نفع همه جامعه است.
منابع
reliefweb.int
ulster.ac.uk
healthynewbornnetwork.org
rcm.org.uk
calendarlabs.com
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰