حمید فدایی در گفت و گو با ایسنا و در پاسخ به این پرسش که چگونه یک نفر طی یک زمان طولانی و علیرغم وجود نگهبانان متعدد و دوربینهای مدار بسته موجود در محوطه تاریخی تخت جمشید، امکان انجام حرکات نمایشی و فیلمبرداری از این حرکات را داشته است؟ گفت: با توجه به اینکه این موضوع در تابستان اتفاق افتاده است من شخصا این را به پای مشکلات نشأت گرفته از شرایط کرونایی میگذارم که در مجموعه تخت جمشید هم حاکم بوده و اینها باعث شده است که شاید تعداد افراد مجموعه و یگانهای حفاظت کمتر شود؛ البته باید همه مسائل بررسی شود زیرا به دنبال توجیه موضوع نیستیم.
او افزود: از یک منظر دیگر اگر این موضوع را بررسی کنیم بنده این را یک مشکل فرهنگی هم میبینم، این که در حوزه فرهنگی هم کم کاری شده است؛ یعنی در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص این موضوعات کمتر کار شده و این یک زنگ خطر محسوب میشود و باید در این ارتباط بتوانیم به این بخش از مسئولیتهایمان عمل کنیم؛ این مسئولیت هم حقیقتاً فقط به عهده میراث فرهنگی نیست و باید زیرساختی تر و در کشور کار کنیم.
فدایی با بیان اینکه در همین روزها مجموعه پایگاه جهانی تخت جمشید، درگیر پروژههایی است که در بعد “وندالیسم” اتفاق افتاده و شاهد رنگ پاشی روی آثار سنگی برجای مانده هستیم، افزود: الان که من با شما صحبت میکنم در همین روزها آثاری داریم که در حریم تخت جمشید وجود دارد و همانجاها کمتر نگهبان و امکان حفاظت داریم و شرایط اینگونه نیست که برای تک تک این آثار نگهبان و گارد بگماریم، ما یک دستگاه فرهنگی هستیم و چنین ظرفیتی را در اختیار نداریم؛ اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که روی آثار تاریخی یک عالمه یادگاری نوشته شده و دیوارنویسی کردهاند و … میخواهم بگویم که این مسائل متاسفانه موضوعاتی جدیست که در کشور وجود دارد.
او با اشاره به اینکه به جز میراث فرهنگی و مجموعه جهانی تخت جمشید، سایر دستگاهها هم در این زمینه باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل و در بحث اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی ورود کنند، گفت: اگر همه چیز با هم هماهنگ پیش برود قطعاً اطلاع و شناخت ما نسبت به فرهنگ بالاتر میرود و افرادی در جامعه ما ضد فرهنگی برخورد نخواهند کرد و اینکه رسانه میتواند در این بخش بسیار اثرگذار باشد و من خواهشم از رسانه ها اینست که در بخش اطلاع رسانی بیشتر کمک کنند و فکر میکنم که ما باید در این بخش سرمایه گذاری بیشتری انجام بدهیم که انشاالله شاهد این چنین برخوردهایی در میراث فرهنگی و میراث جهانی خود نباشیم.
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید در پاسخ این پرسش که با توجه به فیلم منتشر شده و نبود دخالت و نظارت یگان حفاظت و با توجه به اینکه این اواخر نتایج کاوش های مهمی مشخص شده است و تعداد و وسعت آثاری که نیاز به حفاظت و مراقبت ویژه دارد بیشتر شده آیا این نگرانی وجود دارد که یگان حفاظت پایگاه جهانی تخت جمشید قادر به نگهداری و حراست از این آثار نباشد و آیا تعداد نیروهای یگان حفاظت کم است یاشیوه حراست و حفاظت در این مجموعه موثر نیست؟ گفت: واقعیت این است که حداقل بنده که در چند سال گذشته در اینجا حضور داشتم چیزی ندیدم و از گذشته هم دوستانی که قبل از بنده بودند چیزی به من اطلاع داده نشده که چنین موضوع و وضعیتی برای بار چندم اتفاق افتاده باشد.
فدایی ادامه داد: من این اتفاق را ناشی از یک وضعیت خاص می دانم که به تعبیر من ناشی از شرایط ویژه کرونایی بوده است، همانطور که در ارگانهای دیگر کاهش نیرو را داشتیم، اینجا هم به دلیل تعطیل بودن با همان کاهش روبرو بودیم و فشار بیشتری روی نیروهای ما بوده است اما در هر حال این برای ما یک پیامی دارد و یک زنگ خطریست.
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با بیان اینکه طی چند ماه گذشته شبانهروز در تخت جمشید حضور داشته و به محوطه سرکشی میکند، گفت: شاهد فعالیت یگان حفاظت و فعال بودن سیستم دوربینهای مدار بسته در این مدت بوده ام.
فدایی در عین حال از انجام پیگیری لازم برای رسیدگی به رویداد یاد شده خبر داد و گفت: امیدواریم که دیگر شاهد چنید اتفاهایی نباشیم ما البته از این موضوع به راحتی عبور نخواهیم کرد و قول میدهیم که به مسائلی که دغدغه مردم است، رسیدگی جدی داشته باشیم؛ از طرف دیگر هم به بحث آسیب شناسی فرهنگی نیز باید جدی تر نگاه کرد و انشالله که شاهد چنین اتفاقهایی دیگر نباشیم.
به گزارش ایسنا، طی روزهای پایانی هفته گذشته فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد که در آن یک جوان در محوطه جهانی تخت جمشید و بدون توجه به ممنوعیت حرکت روی آثار تاریخی موجود در این محوطه، به انجام حرکات نمایشی و فیلمبرداری دقیق از آن پرداخته است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰