لزوم معرفی ریشه هویتی انار و سایر میوه‌های ایرانی به دنیا

ایسنا/مرکزی مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه درخصوص انار تنها به تولید و عرضه پرداخته شده و ریشه هویتی آن حفظ نشده است، گفت: ریشه هویتی انار و سایر میوه‌های ایرانی به دنیا معرفی شود. سیدمصطفی فاطمی دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه در آیین افتتاح سومین جشنواره ملی تولید و

کد خبر : 516825
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
لزوم معرفی ریشه هویتی انار و سایر میوه‌های ایرانی به دنیا



ایسنا/مرکزی مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه درخصوص انار تنها به تولید و عرضه پرداخته شده و ریشه هویتی آن حفظ نشده است، گفت: ریشه هویتی انار و سایر میوه‌های ایرانی به دنیا معرفی شود.

سیدمصطفی فاطمی دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه در آیین افتتاح سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه که در مسجد جامع تاریخی هزارساله این شهر برگزار شد اظهار کرد: بیش از ۳۰۰ جشنواره گردشگری و کشاورزی در کشور برگزار می‌شود و یکی از آنها جشنواره انار است که در نقاط مختلف کشور برگزار می شود چرا که انار ریشه ایرانی دارد و متعلق به ایران است.

وی بیان کرد: شعرا و مفاخر ادبی ایران نیز به انار پرداخته اند و این میوه در فرهنگ دینی باستان ایران میوه ای مقدس است و به عنوان میوه بهشتی از آن یاد می‌شود.

وی گفت: ساوه نماد انار ایران و خاستگاه این میوه است اما کشورهای دیگری از این میوه به عنوان نماد کشور خود استفاده می‌کنند. حدود پنج سال پیش بود که آذربایجان جشن انار خود را به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار یونسکو ثبت کرد.

فاطمی گفت: به دلیل فاصله گرفتن از آیین های انار نتوانستیم در حوزه انار برندسازی مناسبی انجام دهیم و صرفا تولید و عرضه آن انجام شده و ریشه هویتی آن حفظ نشده است. مزیت جشنواره انار این است که ریشه هویتی انار و سایر میوه های ایرانی به دنیا معرفی شود و به دنیا بگوییم که این میوه بهشتی از ایران به کل جهان انتقال پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه انار با نماد جاده ابریشم شناخته می‌شود، اظهار کرد: باید از همه ظرفیت ها برای معرفی این برند استفاده کرد که یکی از این ظرفیت ها برگزاری این جشنواره هاست. در سالهای بعد باید ریشه های هویتی خود را در جشنواره نمایان کرده و نماد ایران را معرفی کنیم.

ناصر بیکی رئیس اتاق بازرگانی اراک نیز گفت: کشاورزی بالاترین کیمیا و زیربنای اقتصاد جهان است و امنیت غذایی از موضوعات بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه ساوه خاستگاه انار کشور است، گفت: مشکلات خشکسالی موجب اذیت کشاورزان شده است و نیاز است وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس به رفع این مشکل توجه کنند.

بیکی گفت: کمبود کود و بذر، نبود برق، قیمت بالای تراکتور و پیش پرداخت و در نوبت ماندن، کار کردن را برای کشاورز سخت کرده است.

وی بیان کرد: تصمیات اداری متفاوت، هر ساله صادرات را با مشکل مواجه کرده است ولی در شرایط حاضر کشور چاره ای جز تولید و تسهیل صادرات نداریم.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.