لزوم رعایت بهداشت در سفرهای نوروزی و هشدار وزارت بهداشت

با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نسبت به خطرات بیماری‌های منتقله از آب و غذا، به‌ویژه اسهال مسافرتی، هشدار داد و بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی تأکید کرد. به گزارش هوشمند نیوز و بنابر اعلام وزارت بهداشت، مهندس محسن فرهادی با

کد خبر : 571352
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
لزوم رعایت بهداشت در سفرهای نوروزی و هشدار وزارت بهداشت



با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نسبت به خطرات بیماری‌های منتقله از آب و غذا، به‌ویژه اسهال مسافرتی، هشدار داد و بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی تأکید کرد.

به گزارش هوشمند نیوز و بنابر اعلام وزارت بهداشت، مهندس محسن فرهادی با اشاره به اهمیت بهداشت دست‌ها گفت: پیش از آماده‌سازی و مصرف غذا و همچنین پس از استفاده از سرویس بهداشتی، حتما دستان خود را با آب و صابون بشویید.

وی همچنین افزود: در سفر، همیشه یک ضدعفونی‌ کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل به همراه داشته باشید تا در صورت عدم دسترسی به آب سالم از آن استفاده کنید.

تأکید بر مصرف آب سالم

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت آب آشامیدنی سالم گفت: فقط از آب‌های بسته‌بندی‌شده، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا، شست‌وشوی دست و مسواک زدن استفاده کنید. در صورت عدم دسترسی به آب سالم، حتما آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.

وی همچنین تأکید کرد: به هیچ عنوان از یخ‌های فاقد بسته‌بندی و نشانه‌های بهداشتی، یا یخ‌هایی که در شرایط نامناسب نگهداری و توزیع می‌شوند، استفاده نکنید.

نکات ایمنی در مصرف مواد غذایی

فرهادی با اشاره به نگهداری صحیح غذاها گفت: غذاهای گرم باید در دمای بالاتر از ۶۰ درجه و غذاهای سرد در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند. مواد غذایی باید در بسته‌بندی مناسب و دور از دسترس حشرات و گردوغبار نگهداری شوند و غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند. اگر قصد مصرف مجدد غذاهای پخته‌شده را دارید، حتما آن‌ها را تا دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد حرارت دهید.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: از مصرف میوه و سبزیجات خامی که به‌درستی شسته و ضدعفونی نشده‌اند، خودداری کنید و غذاهای پخته‌ای که بیش از دو ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط مانده‌اند، نباید مصرف شوند.

نکات مهم درباره مصرف لبنیات و کنسروها

فرهادی توصیه کرد: در سفر، فقط از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.

وی همچنین درباره غذاهای کنسروی هشدار داد: قبل از مصرف کنسروها، از داشتن مجوز و تاریخ مصرف آن‌ها مطمئن شوید. از مصرف کنسروهایی که نشتی، زنگ‌زدگی یا بادکردگی دارند، خودداری کنید و حتما آن‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

رعایت ایمنی در محل اسکان

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد: در محل اسکان موقت، از وسایل گرمایشی غیراستاندارد مانند پیک‌نیک، اجاق گاز و زغال در فضای بسته چادر یا خودرو استفاده نکنید و فقط از وسایل گرمایشی ایمن و دارای استاندارد بهره ببرید.

وی همچنین افزود: قبل از برپایی چادر یا کمپ، محل استقرار خود را بررسی کنید و از مناطقی که ممکن است محل لانه جوندگان و حشرات باشند، اجتناب کنید. استفاده از پشه‌بند، اسپری یا پمادهای دافع حشرات و پوشیدن لباس‌های آستین‌بلند در مناطق پرخطر ضروری است.

لزوم گزارش تخلفات بهداشتی

فرهادی در پایان تأکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، یا در صورت بروز بیماری‌های گوارشی پس از مصرف غذا در این اماکن، شهروندان می‌توانند از طریق تماس با شماره ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.