به گزارش هوشمند نیوز، دکتر حسن واعظی گفت: در دهه گذشته حوزه مددکاری اجتماعی شاید به صدور فاکتور برای هزینههای درمان بیماران خلاصه میشد ولی خوشبختانه این حوزه با تلاش بیوقفه همکاران ستادی، دانشگاهی و مراکز درمانی جایگاه، ساختار و هویت ویژهای یافته است. در گذشته این حوزه بیشتر شامل تخفیف و مساعدتهای مالی بود اما اکنون با نگاه علمی ارتقا یافته و منجر به رضایت هر دو گروه ارائه دهنده و گیرنده خدمات شده است.
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت نقش مددکاران اجتماعی در حوزه خدمت رسانی به افراد آسیب پذیر و در معرض خطر، گفت: ارائه خدمت به این گونه افراد جزء برنامههای راهبردی این حوزه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: قانون حمایت از اطفال قانون ارزشمندی است که در راستای حمایت از کودکان وجود دارد. این قانون بعداز دو دهه بازنگری شد و کشور ایران با ارگانهایی نظیر سازمان جهانی بهداشت و دستگاههای ذیصلاح در مسیر خوبی قرار گرفته است.
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت تاکید کرد: در معاونت درمان وزارت بهداشت تدوین پروتکل تخصصی مددکاری اجتماعی در حیطه کودک آزاری پیرامون سیاستهای حوزه مددکاری اجتماعی و در راستای حمایتهای اجتماعی از گروههای آسیب پذیر مراجعه کننده به مراکز درمانی انجام و به تمام دانشگاههای علوم پزشکی سطح کشور ابلاغ شد.
وی افزود: همچنین با کمک معاونت درمان وزارت بهداشت، مددکار اجتماعی مقیم در مراکز بیمارستانی رفرال و شلوغ همچون پرستار مقیم و پزشک مقیم تعریف شد تا بتوانیم موضوعاتی که در زمینه خدمات رسانی، مددکاری و کاهش آسیب به کودکان و اطفال است را به مرحله اجرا رسانده و عملیاتی سازیم.
واعظی همچنین بر تریاژ مددکار بیمارستانی در زمان دریافت خدمات درمانی تاکید کرد و گفت: خوشبختانه پزشکان و پرستاران و مسئولین اورژنس بیمارستانها موضوع تریاژمددکاری را اطلاع دارند و به خوبی در حال اجراست.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی ادامه داد: مشارکت فعالانه در صبحگاههای نظارت که هر هفته در ستاد معاونت درمان وزارت بهداشت با همکاری معاونت درمان دانشگاهها و ادارات نظارت بر درمان آنها برگزار میشود نیز سبب ارتقاء جایگاه مددکاری اجتماعی و حساس سازی در زمینه نظارتهای میدانی جهت گروههای هدف همچون زنان آسیب پذیر و اطفال و کودکان و کشف موارد دچار آسیب از این گروهها شده است.
واعظی در خصوص اهمیت برگزاری دوره آموزشی دو روزه فنون مصاحبه و مداخلات اجتماعی با کودکان در نظام سلامت گفت: این کارگاه سبب ارتقاء سواد، دانش و مهارت افزایی همکاران مددکار اجتماعی در ستاد دانشگاه و مراکز بیمارستانی و پاسخ دهی مناسب به سوالات علمی و تعهد سازمانی آنان میشود.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰