لاوروف روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با گابی اشکنازی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت: درباره وضعیت منطقه خلیج فارس گفت و گو و درباره اقداماتی که برای احیای کامل برجام صورت می گیرد، هم مباحثی مطرح شد.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: در دیدار امروز درخصوص مسائل دیگری که موجب نگرانی کشورهای منطقه (خلیج فارس) می شود و نیز اقدامات جامع در راستای اجرای توافق های در منطقه گفت و گو کردیم.
وی ادامه داد: توجه طرف اسراییلی را به طرح روسی تامین امنیت منطقه خلیج فارس جلب کردیم که در ان امکان مشارکت کشورهای دیگر نیز پیش بینی و منظور شده است.
از عادی سازی روابط اسراییل و کشورهای عربی استقبال می کنیم
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت: از عادی سازی روابط اسراییل و برخی کشورهای عربی استقبال می کنیم و معتقدیم که این روند باید به حل و فصل جامع مسائل منطقه کمک کند که شامل حل مساله فلسطین می شود.
وی افزود: در این دیدار به وضعیت مناقشه اسراییل و اعراب توجه خاص شد.
وی ادامه داد: من در دیدار با اشکنازی تصریح کردم که روسیه برای کمک به آغاز گفت و گوهای مستقیم بین اسراییل و فلسطین آمادگی دارد که باید برمبنای معیارهای بین المللی باشد و شامل تاسیس حکومت مستقل فلسطین شود.
در سوریه مواضع مشترک داریم
لاوروف در ادامه گفت: ما بر تمامیت ارضی، یکپارچگی و حق حاکمیت سوریه تاکید کردیم. لاوروف خاطرنشان کرد: طرف اسراییلی را از اقدامات در فرمت مذاکرات آستانه برای حل و
فصل مسائل سوریه مطلع کردیم.
وی همچنین با تاکید بر حمایت روسیه از فعالیت کمیته تدوین قانون اساسی سوریه افزود: به فعالیت این کمیته برای اصلاح قانون اساسی سوریه توجه خاص داریم و به اقداماتی که در این جهت صورت می گیرد اشاره کردیم.
لاوروف افزود: تلاش می کنیم به همراه سایر شرکا در مذاکرات در فرمت آستانه مقدمات برگزاری نشست ششم کمیته قانون اساسی سوریه را فراهم کنیم تا این نشست سودمند باشد.
وزیر خارجه روسیه در مورد پیشنهاد گیر پدرسون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه برای افزایش شمار کشورهای مذاکره کننده در مساله سوریه نیز گفت که روسیه به همراه ایران و ترکیه در فرمت استانه برای حل مسائل سوریه تلاش می کند و این سه کشور از مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت پیروی می کنند.
وی افزود: اما آمریکا و کشورهای غربی در عمل اثبات کرده اند که از قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت پیروی نمی کنند و روسیه آن را مانعی برای شرکت این کشورها در مذاکرات می بیند.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در کنفرانس مطبوعاتی با لاوروف گفت که اسراییل مخالف حکم دادگاه بین المللی لاهه در مورد فلسطین است.
وی ادامه داد: دادگاه بین المللی لاهه فقط به امور مربوط به کشورها می پردازد در حالی که ما فلسطین را یک کشور نمی دانیم. ما سیستم قضایی خود را داریم که در آن در مورد مسائل حکم صادر می شود.
اشکنازی با بیان اینکه تصمیم دادگاه بین المللی لاهه ماهیت سیاسی دارد، اظهار داشت: این حکم حل و فصل مساله فلسطین را دشوارتر می کند.
به گزارش ایرنا، دادستان کل دادگاه کیفری بینالمللی روز ۱۳ اسفند ماه اعلام کرد که کار تحقیقات درباره ادعای جنایتهای جنگی اسراییل (سرزمینهای اشغالی فلسطین) توسط این نهاد بینالمللی، آغاز شد.
فاتو بنسوده با صدور بیانیهای اعلام کرد که این تحقیقات مستقل، بی طرفانه و بدون ترس انجام خواهد شد.
وی بیان داشت: آغاز تحقیقات درباره وضعیت فلسطین را از سوی دفتر دادستانی دیوان کیفری بینالمللی تائید میکنم.
دیوان کیفری بینالمللی مستقر در لاهه هلند ماه گذشته اعلام کرد که صلاحیت رسیدگی به پروندۀ وقوع جنایات جنگی در سرزمینهای فلسطینی را دارد. به این ترتیب با رای قضات این دیوان و با وجود مخالفتهای اسرائیل، راه برای انجام تحقیقات بیشتر در موضوع این پرونده هموار شد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه نشست مطبوعاتی در حالی که این رژیم بیش از ۲۰۰ کلاهک هسته ای دارد مدعی شد که ایران ثبات منطقه را تهدید می کند.
اشکنازی گفت: ما با لاوروف درباره مسائل منطقه ای و مساله ایران گفت و گو کردیم و معتقدیم که راه ثبات منطقه از طریق توقف برنامه هسته ای ایران و توقف اقدامات مخرب ایران در مورد کشورهای منطقه می گذرد.
وی ادامه داد: اسراییل حق برای دفاع از خود را محفوظ می داند و ما به ایران اجازه نمی دهیم از خاک سوریه علیه ما استفاده کند و همه اقدامات لازم را برای تامین امنیت خود بکار می گیریم.
اسراییل به عادی سازی روابط با اعراب ادامه می دهد
اشکنازی گفت: اخیرا در منطقه خاورمیانه تحولات مهم صورت می گیرد و تعدادی از کشورهای منطقه با اسراییل روابط خود را عادی کرده اند و توافقنامه ای با کشورهای امارات، سودان و مغرب برای برقراری روابط دیپلماتیک امضا شد.
وی افزود: این اقدامات را برای خودداری از حل مساله فلسطین نمی کنیم بلکه از طرف فلسطینی می خواهیم به میز مذاکرات بازگردد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰