به گزارش هوشمند نیوز،محسن رشید فرخی درباره وضعیت خرما مورد نیاز ماه مبارک رمضان افزود: طبق آمارها سالانه بین یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول خرما در سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار تولید می شود که امسال هم به دلیل وضعیت مناسب تولید نه فقط برای تامین نیاز داخلی بلکه برای صادرات نیز مشکلی نداریم.
ایرنا در خبری نوشت:رئیس انجمن ملی خرما ایران اظهار داشت: محصول خرما در ۱۳ استان کشور تولید می شود که ۶ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و کرمان معشیتشان از محل صادرات خرما تامین می شود، بنابراین هرگونه محدودیت می تواند در اقتصاد مردم این استان ها اثرگذار باشد.
وی اضافه کرد: از این میزان تولید، سالانه ۷۰ درصد خرما کشور به مصرف داخلی و ۳۰ درصد دیگر آن به کشورهای هدف صادر می شود.
رشید فرخی با بیان اینکه ۴۰ درصد خرما مصرفی کشور مربوط به ماه مبارک رمضان است، تصریح کرد: با توجه به وضعیت مطلوب تولید در سال جاری، بازار ماه مبارک رمضان تامین است و عرضه طبق روال انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه برای تامین داخلی خرما در ماه مبارک رمضان هیچ مشکلی نداریم، گفت: امسال فروشگاه های زنجیره ای همکاری خوبی دارند. در عین حال سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران طبق وظیفه ذاتی خود بخشی از خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان را تامین کرده است که با همراهی وزارت جهاد کشاورزی توزیع خواهد شد.
به گفته این مقام صنفی، ایران از لحاظ تنوع ارقام خرما رتبه نخست دنیا را داراست که می تواند همه سلیقه ها را تحت پوشش قرار دهد.
رئیس انجمن ملی خرما ایران درباره قیمت خرما در ماه رمضان ۱۴۰۳ گفت: بر اساس نرخ تورم سالانه کشور، امسال قیمت خرما افزایشی زیر نرخ تورم داشته که این مهم نیز به دلیل افزایش هزینه های نهاده های تولید بوده است.
وی، حجم صادرات خرما به کشورهای هدف را سالانه ۳۰ درصد عنوان کرد و افزود: بخش عمده ۳۰ درصد صادرات سالانه در دو ماهه نزدیک به ماه مبارک رمضان انجام می شود، زیرا مقصد بخش عمده این محصول صادراتی کشورهای مسلمان هستند.
رشید فرخی اظهار داشت: بنابراین هر ساله با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان محدودیت هایی در صادرات ایجاد می شود این درحالیست که میزان تولید کشور به گونه ای است که علاوه بر تامین نیاز داخلی امکان صادرات وجود دارد و نباید محدودیتی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: محدودیت صادرات خرما به طور حتم به ضرر تولیدکنندگان استان های مرزی کشور می شود.
رئیس انجمن ملی خرما ایران درباره سرانه مصرف خرما درکشور گفت: سرانه مصرف خرما کشور حدود ۷.۵ کیلوگرم برای هر ایرانی برآورد شده است، این درحالیست که رقم مصرف در کشورهای مسلمان بیش از این است.
ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲ قیمت هر کیلوگرم خرما درب سردخانه ها ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان بود.
۲۱۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰