فلسفه وجودی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از نگاه وزیر فرهنگ

[ad_1] محمدمهدی اسماعیلی در نشست هم‌اندیشی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد با بیان اینکه مسجد مهترین سرمایه فرهنگی انقلاب اسلامی است، گفت: امام خمینی (ره) فرمود که مساجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید. امام راحل با این جمله در واقع یک خبر می‌دهد، مساجد و شبکه دینی بودند که انقلاب اسلامی را به وجود آوردند

کد خبر : 268401
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱:۴۸
فلسفه وجودی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از نگاه وزیر فرهنگ

[ad_1]

محمدمهدی اسماعیلی در نشست هم‌اندیشی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد با بیان اینکه مسجد مهترین سرمایه فرهنگی انقلاب اسلامی است، گفت: امام خمینی (ره) فرمود که مساجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید. امام راحل با این جمله در واقع یک خبر می‌دهد، مساجد و شبکه دینی بودند که انقلاب اسلامی را به وجود آوردند و همین مساجد نیز انقلاب را حفظ می‌کنند و اشتباه است که کسی تصور کند در این فضای جدید باید از بستر دیگری استفاده شود. البته من مخالف استفاده از این امکانات نیستم اما تاکید بر استفاده از مزیت خودمان یعنی مساجد و پیوند مردم با روحانیت دارم.

وی ادامه داد: در قرون سوم تا پنجم که سه دولت آل بویه، حمدانی ها و همچنین فاطمی ها در مصر حکومت می کردند، شاهد سه دولت مبتنی بر عقلانیت از مکتب اهل بیت (ع)، در آن دوران هستیم که در کنار مساجد در دوران آل بویه، بیت الحکمه ها شکل گرفت و محل مباحثه و گفت وگو و آزاداندیشی بین مذاهب مختلف در کنار مساجد ایجاد شد. در دوره درخشش تمدن اسلامی، محور مسجد است. در کنار مسجد، مجالس آزاداندیشی برگزار شده و کتابخانه ها و دانشمندان بزرگ در این دوره هستند.

اسماعیلی گفت: مقام معظم رهبری در موضوع انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم، افق را تحقق تمدن نوین اسلامی اعلام کردند. تجربه ما در تمدن اسلامی مبتنی بر محوریت مسجد در حوزه فرهنگ است. در دوران جنگ نیز مسجد، محور همه فعالیت‌ها بود. اعزام به جبهه از مسجد بود. درس های مدارس در دوران جنگ در مسجد برگزار می‌شد و ما شرکت در اجتماعات مدنی نظام اسلامی را در مسجد یاد گرفتیم اما بعد از دهه شصت همین تفکر واراداتی، چنین رویکردی را از مسجد به بیرون منتقل کرد.

وی با اشاره به سی سالگی راه اندازی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: آن روز که کانون‌ها تاسیس شدند، این دغدغه وجود داشت که مبادا شبکه فرهنگی در مساجد با تاسیس سایر مراکز از بین برود. کانون‌ها تاسیس شدند که مسجد، محوریت فعالیت‌های فرهنگی هنری خود را داشته باشد. ما مسائل بسیار مهمی در این کشور داریم، بزرگ ترین معروف، ترویج جایگاه مسجد است. احادیث و روایات فراوانی در اقامه نماز جماعت داریم و امر به معروف به همین معناست. یعنی شلوغ شدن مساجد، صفوف فشرده نماز جماعت و جمعه که بزرگ ترین معروف ماست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فعالیت‌های کانون ها باید منسجم و مبتنی بر جذب کودکان و نوجوانان باشد. مهم این است که فعالیت های فرهنگی هنری در مساجد باشد. از سوی دیگر باید به طور خاص به مساجد شهرهای بزرگ توجه کنیم. مسجد مهمترین سرمایه انقلاب اسلامی است. این ظرفیت بزرگ باید در اختیار مردم باشد و وظیفه ما تسهیل گری برای آحاد مردم باشد. کانون‌ها در این راستا می توانند فیلم های ارزشی و گروه های سرود را به مساجد ببرند و کانون‌های مساجد باید برنامه کمی ارائه دهد و نباید زمان را از دست دهیم.

۵۷۵۷

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.