به گزارش ایسنا، امضاء این تفاهمنامه بین سردار اشتری و عزتالله ضرغامی در حاشیه گردهمایی سراسری فرماندهان، معاونان، مدیران و مسؤولان پایگاههای یگان حفاظت میراث فرهنگی صورت گرفت.
سردار حسین اشتری ـ فرمانده انتظامی کشور ـ میراث فرهنگی را شناسنامه هر کشور دانست و تاکید کرد: اگر ما از میراث فرهنگی حفاظت میکنیم در واقع کار ارزشمندی انجام میدهیم و نه یک کار اداری. امروزه میراث فرهنگی، حراست و حفاظت از آن کاری باارزش به حساب میآید که مردم هم به آن علاقه دارند. تفاهمنامهای هم که بین نیروی انتظامی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد، در این راستا بود که امیدواریم منشأ تحول و پیشرفت برای کارهای ما باشد.
او همچنین بیان کرد: حفاظت و حراست از میراث فرهنگی مورد تایید همه مسؤولان کشور است، از طرفی باید از ظرفیت مردمی به بهترین شکل استفاده کنیم. افرادی هستند که به عنوان حافظ افتخاری میراث با ما تماس میگیرند و عنوان میکنند افرادی به دنبال دفینه و آثار تاریخی آمدهاند که ما بلافاصله ماموران خود را به محل اعزام میکنیم.
فرمانده فراجا ادامه داد: در حوزه گردشگری هم امروز کشور ما به گردشگر داخلی و خارجی نیاز دارد هم در بُعد اقتصادی هم در بُعد معرفی جاذبههای گردشگری. در موضوع صنایع دستی هم با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تولید داخلی این آمادگی وجود دارد تا هر کجا کسی مشغول تولید و مورد تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود، ما امنیت آنها را به عهده بگیریم. البته در اقصی نقاط کشور امنیت خوبی داریم.
اشتری گفت: قطعاً موضوع این تفاهمنامه را به فرماندهان خود ابلاغ خواهیم کرد و ملزم به اجرای آن خواهیم بود.
فرمانده فراجا سپس در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به محدودیتهای قضایی و حقوقی یگان حفاظت میراث فرهنگی بهویژه در برخورد با حفاران غیرمجاز و فروشندگان آثار تاریخی، آیا این تفاهمنامه چنین حدود اختیاراتی را برای یگان تعریف میکند یا در ماموریتها اصلاحاتی صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: ما با هماهنگی دادستان کل کشور همکارانمان در یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را آموزش دادهایم و آنها ضابط شدهاند. آن کسانی که عملکننده ضابط هستند و گزارش خود آنها برای دستگاه قضایی کفایت میکند.
او افزود: از سوی دیگر، همکاران ما هم آماده هستند و هر کجا مشکل پیش آید به واسطه ارتباطی که دارند، چون فرماندهان یگان از همکاران ناجا هستند، سریع انعکاس میدهند و مجموعه انتظامی شهرستان و استان حمایت خواهند کرد و هیچ مشکلی درباره حمایت از ماموران یگان حفاظت وزارت نداریم.
اشتری در ادامه گفت: چند ماه روی این تفاهمنامه کار کارشناسی در فراجا و وزارت انجام شده است. فراجا آمادگی کامل برای همکاری با این وزارتخانه دارد. در حوزه راهور، امنیت گردشگران، صنایع دستی و کمک به تولیدکنندگان و به طور کل نظم و انتظامبخشی به این حوزه، تفاهم خوبی صورت گرفته است.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: در حوزههای مختلفی که در تفاهمنامه به امضا رسیده آمادگی کامل برای اجرا داریم و مشکلی برای آن نداریم چون این اقدامات بر مبنای قانون و مصوبات قبلی است و باید از مردم تشکر کنیم که اطلاعات مورد نیاز را در احتیار ما قرار میدهند. امیدوارم با انتقال دادهها و همراهی مردم این ماموریت خطیر را به خوبی انجام دهیم.
او سپس به ضرغامی گفت: هر چه این کنترلها را الکترونیکی و هوشمندانه کنیم در سرعت و دقت عمل کمک خواهد کرد و مجموعه پژوهشی و دانشگاهی ما آمادگی هر گونه همکاری را دارد.
عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نیز در جمع خبرنگاران گفت: این تفاهمنامه با عنوان زیرساخت امنیتی گردشگری و میراث فرهنگی امضاء شده است. به هر حال، بسیاری از مشکلات باید تکلیفشان به لحاظ شیوه برخورد و اعمال قانون مشخص میشد که اینک با نیروی انتظامی به نتیجه رسیدهایم.
او افزود: مفاد تفاهمنامه متنوع است، شاید چند بخش مهم آن به تبادل دادهها و اطلاعات برگردد و اشتراک در سامانههای اطلاعاتی که برای برنامهریزی دقیقتر به ویژه در حوزه گردشگری اهمیت زیادی داشت. تا حالا به این اطلاعات و دادهها دسترسی نداشتیم. در کنار آن، کلیه اموری که به مسائل مختلف تاسیسات و خدمات گردشگری از استعلام افراد تا حوزههای دفاتر خدماتی و اقامتی، مربوط میشد احصاء شده و با دقت وظایف هر یک از دو دستگاه مشخص شده است. در حوزه پلیس راهور خیلی کار داریم، در تردد و ترافیک خیلی کار داریم که مورد دقت گرفت، درباره پایانههای مرزی مسائل عدیدهای داشتیم که باید با دقت بررسی و مسائل آن روشن میشد. بخش مهم دیگر این تفاهمنامه به میراث فرهنگی، حفاریهای غیرمجاز، حفاطت از میراث فرهنگی، اسکورت اشیاء قدیمی و تاریخی، تکلیف دفینهها و گزاشهایی که به دست ما میرسد، مربوط میشود.
به گزارش ایسنا، تفاهمنامه نیروی انتظامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ۱۲ ماده و شش تبصره امضا شده که از تاریخ ۳۱ اردیبهشتماه لازمالاجرا است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰