علت خارش پا در شب / با خارش زیاد چه کار کنیم؟
به گزارش هوشمند نیوز، بدونِ شک خارش پا در شب کاملاً آزاردهنده است، به خصوص اگر مانع از خوابیدن تان شود. معمولا این مشکل به یک بیماری پوستی مربوط میشود. اگزما، خشکی پوست، محرکهای رایج و عفونتهای قارچی مانند پای ورزشکاران از محتملترین موارد هستند. در برخی از موارد هم خارش مداوم پا ممکن است
به گزارش هوشمند نیوز، بدونِ شک خارش پا در شب کاملاً آزاردهنده است، به خصوص اگر مانع از خوابیدن تان شود. معمولا این مشکل به یک بیماری پوستی مربوط میشود. اگزما، خشکی پوست، محرکهای رایج و عفونتهای قارچی مانند پای ورزشکاران از محتملترین موارد هستند.
در برخی از موارد هم خارش مداوم پا ممکن است نشانهای از یک مشکل جدی باشد. در این قسمت برخی از رایجترین دلایلی که ممکن است پاهای شما در شب خارش داشته باشد و کارهایی که میتوانید برای تسکین آن انجام دهید، آورده شده است.
فعال شدن اگزما
اگزما یکی از رایجترین علتهای خارش پا میباشد. در چنین حالتی پوست سفت و خشک شده و علائمی مانند قرمزی، سوزش و پوسته پوسته شدن پوست اتفاق میافتد.
در این زمینه بیشتر بخوانید؛
برای درمان پوست خشک چی کار کنیم؟
این نشانه ها یعنی کبد شما مشکل دارد!
آب و هوای گرم یا پایی که عرق کرده باشد، ممکن است وضعیت را بدتر کند. کاری که باید انجام دهید، این است که از پماد حاوی سرامید استفاده کنید و عواملی که وضعیت را بدتر میکند را از خودتان دور نگه دارید.
خشکی پوست
خشکی پوست در ناحیه پا مانند هر قسمت دیگری از بدن که به خاطر قرار گرفتن در معرض سرما یا آب و هوای خشک است، باعث خارش میشود. در چنین حالتی باید قبل از خواب؛ از مرطوب کننده مخصوص پا استفاده کنید و بدن تان را آبرسانی کنید؛ همچنین پماد وازلین هم میتواند کمک کننده باشد.
پای ورزشکار
عفونتهای قارچی مانند پای ورزشکار عاملی برای خارش پا، درد و قرمزی در این ناحیه هستند. کرمهای ضد قارچ بدون نسخهای در دسترس میباشند که باید یک الی دو بار در روز از آنها استفاده کنید.
حساسیت به خاطر آلرژن
خارش، قرمزی، ورم و جوشهایی شبیه به تاول روی پا میتواند علامت ابتلا به درماتیت تماسی باشد و زمانی اتفاق میافتد که پوست در تماس با آلرژن دچار حساسیت میشود که حتی ممکن است به خاطر کفش شما هم باشد.
اگر بعد از پوشیدن جوراب یا کفش جدید متوجه حساسیت شدید که چند هفته طول کشید و خارش شبانه را هم ایجاد کرد، میتوانید از کرمهای ضد خارش بدون نسخه استفاده کنید.
فعال شدن پسوریازیس
بعضی از افراد ممکن است به خاطر ابتلا به پسوریازیس که یک وضعیت خود ایمنی است و به خاطر آسیب دیدگی یا عفونت اتفاق میافتد، با خارش پا مواجه شوند و ترکهایی روی پای آنها ایجاد گردد.
در چنین حالتی از کرمهای استروئید موضعی مانند کورتیزون هم استفاده میشود.
نیش حشره
شاید این خارش شبانه به خاطر نیش حشره باشد. معمولاً نیش حشرات حالت بیضی شکل و قهوهای دارند و ممکن است اثراتی از بدن و خون آنها روی بالش یا تشک تان مشخص باشد.
نیش حشرات خطرناک نیست؛ اما ممکن است کلافه کننده باشد که در چنین حالتی از کرمهای مخصوص یا آنتی هیستامینهای بدون نسخه هم استفاده میشود.
سندروم پای بی قرار
سندروم پای بیقرار وضعیتی است که پای شما را به یک حالت بی قراری و ضعف میرساند که هنگام شب هم بیشتر اتفاق میافتد و ممکن است همراه با درد، گزگز و خارش همراه باشد. گاهی اوقات مشکلات زمینهای مثل کمبود آهن باعث این اتفاق میشود؛ حتی ممکن است که پزشک داروهایی مانند افزایش دهنده سطح دوپامین، ریلکس کننده عضلات یا بلاکرهای کانال کلسیم را تجویز کند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :اخبار مطالب پزشکی ، خارش پا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰