مهسا بهادری: بارها و بارها نظرات پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما درباره حضور سلبریتیها در این رسانه را شنیدهایم، او یکبار گفت سلبریتیهای خودمان را میسازیم، بار دیگر گفت اتفاقاً برخی هنرمندان بهاشتباه، خودشان حضورشان را در رسانه ملی کمرنگ کردهاند. هیچکس از آنها نخواسته است که بروند، بلکه برعکس ما خواستیم که بمانند طرح بدهند، بازی کنند و اجرا کنند. با اینحال ما به دیدگاهشان احترام میگذاریم و معتقدیم صداوسیما خانه هنرمندانی است که میخواهند به هویت و تاریخ این ملت خدمت کنند. ما به کسی باج نمیدهیم اما دور صداوسیما هم سیم خاردار نکشیدهایم حالا روز گذشته و پس از آنکه آماری بر مبنای تعدا مخاطبان تلویزیون ملی منتشر شد، در نمایشگاه مطبوعات به خبرگزاری مهر درباره حضور سلبریتیها گفت: «اگر به آنتن رسانه ملی توجه کنید، ما مجموعهای از هنرمندان توانمند را در رسانه ملی داریم. من باره حضور چهرهها در رسانه ملی اظهار نظر کردهام در صداوسیما به روی همه هنرمندان باز است اگر هنرمند یا فردی بنا بر مسائل اجتماعی، مالی و دستمزدی علاقهای ندارد که با رسانه ملی همکاری کند و دوست دارد با رسانههای دیگر کار کند، ما جلوی آنها را نمیگیریم.
البته که صحبتهای قبلی با اظهار نظر جدید جبلی کمی مغایرت دارد، او در آخرین گفتوگوی خود درباره بازگشت سلبریتیها به تلویزیون اعلام کرد: «این روند جدیدی نیست از روز اول هم اعلام کردیم صداوسیما خانه هنرمندان، خانه افرادی که در قالب هنر و برنامهها و حضور در تلویزیون میخواهند برای مردم ساعات خوشی را خلق کنند و میخواهند به کشور و مردمشان خدمت کنند، است، تکرار میکنم این موضوع را از روز اول گفته بودیم. اما از اوایل سال ۱۴۰۲ به تدریج این علاقهمندی و اعلام آمادگی از سویِ چهرههایی که تصور میکردند صداوسیما شاید محدودیتی برای حضور آنها ایجاد کرده بیشتر شد. در واقع متوجه شدند اینکه تصورشان غلط بوده و نتیجهی آن ناشی از شیطنتهای رسانهای است که شاید جریانها و افرادی که دلشان نمیخواهد صداسیما، صداوسیمایی با حضور چهرهها باشد.حالا خوشبختانه چهرهها متوجه شدند این تصور غلطی بوده و به تدریج اعلام آمادگی کردند و اکنون میبینیم یک طیف متنوعی از هنرمندان در تلویزیون حضور دارند. شاید مصداق بارزِ آن هم برنامههای نوروز باشد که چهرههایی هم به جمع چهرههای برگشته به تلویزیون اضافه شدهاند، به این معنی که رفته رفته شاهد حضور افراد بیشتری در قاب تلویزیون هستیم.»
یک زمانی تلویزیون میگفت ما سلبریتی نمیخواهیم و با جدیت تمام اصرار داشت که برنامههایش نباید سلبریتی محور باشد و با همین فرمان یک راه جدیدی را شروع کرد راهی که به مرور زمان نه تنها نتوانست مخاطبانش را با خودش همراه کند، بلکه مخاطب را روبه رویش قرار داد و به مرور زمان این بازی تبدیل به یک بازی دو سر باخت شد و در نهایت هم رویه به جایی کشیده شد که جبلی و دیگر مدیران هر کاری که انجام دادند باعث شد به آنها هجمه وارد شود. به عبارتی یک جنگ قدرتی شکل گرفت میان کسانی که با خودیها میخواهند تلویزیون را بگردانند و کسانی که حضور چهرهها در جذب مخاطب برای تلویزیون را موثر میدانستند و اینگونه یک زمین نزاعی شکل گرفت میان تمام کسانی که یک ارتباطی به تلویزیون دارند.
مجریانی که کنار گذاشته شدند
در ابتدا صداوسیما سلبریتیها و تمام مجریانی که هم مهارت کافی در اجرا و هم محبوبیت لازم برای جذب مخاطب را داشتند کنار گذاشت و در مقابل کسانی وارد عرصه اجرا شدند که یا قبلا بازیگر بودند یا استاد ارتباطات یا اگر هم حوزه تخصصیشان اجرا بود به قدری تعداد برنامههای همزمان در حال اجرا در تلویزیون زیاد بود که تمام فرصتشان برای ایجاد خلاقیت و یک حرکت تازه در اجرا را از بین میبردند.
اما چیزی که در توروز امسال شاهد آن هستیم این است که با توجه به درصد بینندگان برنامههای تلویزیون که حداقل دو درصد و حداکثر 20 درصد بود، سیاست سلبریتی گریزی جای خود را به سلبریتی محوری داده است.
به این صورت که در سریالهای تلویزیونی شاهد بازگشت پژمان جمشیدی و به به زودی سعید آقاخانی با فصل جدید«نون.خ»هستیم از طرفی هم حضور محمدرضا گلزار، مهران غفوریان، جواد رضویان، علیرضا استادی، محمد معتمدی و ملیکا شریفینیا در عرصه اجرا دو پرسش اساسی را رقم زده است، اولی اینکه چرا بازیگران به عنوان مجری در عرصه اجرا حضور دارند و دوم اینکه چرا صداوسیما برای جذب مخاطب از سلبریتیها استفاده میکند؟
البته که نتیجه این ماجرا چندان هم بد نشده است، چرا که به گفته رئیس سازمان صداوسیما، در هفته اول تعطیلات، میزان مخاطبان برنامههای نوروزی بیش از ۸ درصد نسبت به نوروز گذشته افزایش پیدا کرده است، هرچند که حضور سلبریتیها با هدیههای میلیون تومانی در ویژه برنامههای نوروزی در این افزایش مخاطب بیتاثیر نیست.
هزینه میلیاردی به همراه یک عقبگرد بزرگ
محسن سهرابی فعال رسانهای با انتشار پستی در شبکه ایکس نوشت: ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه فروغی و جبلی برای حضور سلبریتیها در برنامه شب عید شبکه ۳
داویدز: ۴.۲ میلیارد
حامد بهداد: ۱ میلیارد
مهدی طارمی: ۱ میلیارد
سعید عزت الهی: ۸۰۰ میلیون
علی پروین: ۷۰۰ میلیون
علی قلی زاده: ۵۰۰ میلیون
محمد محبی: ۴۵۰ میلیون
هزینههای شب عید تلویزیون در چند روز گذشته به یک مسئله رسانهای تبدیل شده است و نشان داده که سیاست سلبریتی گریزی جبلی و جلیل در دوسال گذشته نه تنها پاسخگو نبوده بلکه باعث ریزش مخاطب و عقبگرد دوباره این سازمان به گذشته خود شده است.
245245
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰