حمله پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در منطقه سبز بغداد و پیش از آن اعتراضات هواداران الحشد الشعبی به نتایج انتخابات اخیر پارلمانی که به کشته و زخمی شدن صدها تن منجر شد از وجود یک سناریوی جدید آمریکایی برای ایجاد جنگ طایفه ای حکایت دارد.
این حمله سحر گاه یکشنبه گذشته با ۳ پهپاد صورت گرفت که دو پهپاد توسط نیروهای امنیتی در منطقه سبز بغداد سر نگون ویک فروند دیگر به نزدیکی منزل نخست وزیر عراق سقوط کرد.
نتایج شگفتی آفرین انتخابات پارلمانی عراق نارضایتی برخی جریان های نزدیک به مرجعیت از جمله ائتلاف های فتح و دولت قانون به رهبری هادی العامری و نوری المالکی را به دنبال داشت زیرا رهبران این دو جریان پرنفوذ اعتقاد دارند که انتخابات کاملا مهندسی شده بود.
پیروزی حریان سائرون به رهبری مقتدا صدر روحانی جنجال آفرین عراقی نشان داد که این جریان شیعی در اینده نقش مهمی در ساختار قدرت ایفا خواهد کرد که جریان های شیعه را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بسیاری از مردم عراق اعتقاد دارند که این انتخابات کاملا مدیریت شده بود و در اعتراض به نتایج آن دست به راه پیمائی مسالمت آمیز در خیابان های بغداد زدند که بر اثر در گیری میان مردم و نیروهای دولتی ۷ تن از مردم جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۵۰ نفر زخمی شدند.
مقتدا صدر که پس از سقوط رژیم بعث عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی با قدرت وارد عرصه های سیاسی عراق شد به دلیل رفتار های ناپایدار خود به بروز شکاف در میان جریان های شیعی نزدیک به مرجعیت کمک کرد.
یک اندیشمند عراقی معتقد است که مقتدا صدر علاوه بر سهم خواهی در ساختار حکومتی و پارلمانی همواره با رفتارهای پوپولیستی خود صحنه های خیابانی را در اختیارخود گرفت.
رفتار های غیر شفاف و ناپایدار وی تا جایی است که این اندیشمند عراقی اعتقاد دارد که هیچ ” کف بین ” ماهری قادر نیست خطوط کف دست مقتدا صدر را بخواند و این یکی از ویژگی های سیاسی این روحانی جوان و پر سر و صدای عراقی است.
از یک سو وی با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نرد دوستی می بازد و از سوی دیگر با رهبران عرب علیه ایران موضع گیری می کند و اندکی بعد ار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس در خواست می کند که شرایط دیدار وی را با رهبر انقلاب اسلامی فراهم کند.
اما صرف نظر از مواضع غیر شفاف مقتدا صدر شرایط در عراق به گونه ای است که آمریکا با کمک هم پیمانان منطقه ای خود تلاش دارد که اولا پارلمان آینده عراق مصوبه پارلمان سابق ناظر بر اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق را لغو و در مرحله بعد نیروهای الحشد الشعبی را خلع سلاح کند.
برای اجرای این سناریو طبیعتا یک سری حوادثی باید رخ دهد تا جریان سازی ها علیه الحشد الشعبی آغاز و در نهایت پارلمان آینده طرح خلع سلاح الحشد الشعبی را تصویب کند.
در حقیقت سناریوی سال ۲۰۰۵ در لبنان که به کشته شدن رفیق الحریری نخست وزیر اسبق لبنان منجر شد در حال تکرار شدن در عراق است زیرا پس از حمله اخیر پهپادی به منزل نخست وزیر عراق اغلب شخصیت های سیاسی جهان عرب شتاب زده انگشت اتهام را متوجه عوامل نزدیک به ایران ساختند.
لذا این حملات در آینده علیه شخصیت های تاثیرگذار عراق تکرار خواهد شد و طی آن شورای امنیت سازمان ملل یک دادگاهی را مامور تحقیق پیرامون این ترورهای احتمالی خواهد کرد ودر نهایت اتهام زنی ها علیه جریان های نزدیک به مرجعیت و ایران آغاز خواهد شد.
اگر جریان های سیاسی عراق به سمت همگرایی و پرهیز از اختلافات حزبی حرکت نکنند عراق وارد یک مرحله خطرناک تقابل فیزیکی بین هواداران جریان های شیعی – شیعی وسنی – شیعی حرکت خواهد کرد که در آن صورت همه این جریان ها آسیب خواهند دید.
۳۱۱۳۱۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰