به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، از ۲۰ آذرماه، که مبادلات نقره در بورس کالا آغاز شده، تاکنون، در مجموع ۳۵۵۱ کیلوگرم شمش نقره، در قالب گواهی سپرده و قرارداد آتی، به ارزش بیش از ۷۶۸ میلیارد تومان، معامله شده است.
در هفته گذشته روند قیمت گواهی شمش نقره روندی صعودی را تجربه کرد و در ۳ روز معاملاتی قیمت گواهی شمش از ۹۳ هزار تومان فراتر رفت. همچنین در ۲ روز معاملاتی گواهیهای شمش نقره فراتر از ۹۵ هزار تومان معامله شدند.
روند نقره در بازارهای جهانی
در بازارهای جهانی نیز شمش نقره روندی صعودی را تجربه کرد و در طول هفته روندی رشدی را داشت به بالای ۳۲ دلار به ازای هر اونس نقره رسید. نقره در این هفته رکورد زنی کرد و به رکورد تاریخی بیش از ۳۴ دلار هم رسید. رشد نقره همراه با صعود طلا رخ داده است.
افزایش تقاضای نقره در بخشهای برقرسانی و تولید صنعتی، در کنار گرایش جهانی به سمت داراییهای امن، این رشد را تقویت کرد.
افزایش غیرمنتظره شاخص مدیران خرید (ISM) بخش تولید در ژانویه، چشمانداز تقاضای صنعتی ایالات متحده را پس از ۲ سال کاهش ماهانه بهبود بخشید.
همچنین، دادههای جدید نشان داد که چین در سال ۲۰۲۴، مجموعاً ۳۵۷ گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی اضافه کرده است، که از مهمترین کاربردهای نقره صنعتی محسوب میشود.
بر همین اساس، شرکت نفت و گاز هند (ONGC) متعهد شد که تا پایان دهه، یک تریلیون روپیه در بخش انرژی خورشیدی و بادی سرمایهگذاری کند، در حالی که اندونزی نیز وعده داد که ۱۷ گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی را از طریق شرکتهای دولتی خود اضافه کند.
در همین حال، اعلام ایالات متحده مبنی بر اعمال تعرفههای متقابل بر شرکای تجاری اصلی تا ۳ ماهه آینده، از بازار فلزات گرانبها حمایت بیشتری کرد.
دارایی پایه گواهی سپرده نقره
دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) بوده و شمشهای تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند.
همچنین، اندازه هر قرارداد آتی نقره ۱۰ گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰ گرم نقره) بوده و حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵ درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰