طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر: مقوی و خوشمزه

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر بسیار ساده و آسان است. حلیم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در ایام خاصی مانند ماه رمضان یا محرم بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این غذای مغذی و خوشمزه با استفاده از گوشت، بلغور گندم و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود و برای

کد خبر : 512887
تاریخ انتشار : شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۴:۰۵
طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر: مقوی و خوشمزه


طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر بسیار ساده و آسان است. حلیم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در ایام خاصی مانند ماه رمضان یا محرم بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این غذای مغذی و خوشمزه با استفاده از گوشت، بلغور گندم و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود و برای وعده‌های صبحانه یا افطار گزینه‌ای بسیار مقوی است. در این مقاله، با طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر به صورت گام به گام آشنا خواهید شد.

مواد لازم و طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر

  • بلغور گندم: ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی یا گوساله: ۳۰۰ گرم (ترجیحاً با استخوان)
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • روغن حیوانی یا کره: ۵۰ گرم (برای تزئین)
  • نمک: به مقدار لازم
  • دارچین: برای تزئین
  • شکر: به مقدار دلخواه (برای سرو)
  • آب: ۸ تا ۱۰ لیوان

مرحله اول: آماده‌ سازی مواد اولیه

ابتدا بلغور گندم را به خوبی بشویید تا گرد و غبار و ناخالصی‌های آن از بین برود. بلغور گندم را به مدت چند ساعت (حداقل ۴ ساعت) در آب ولرم خیس کنید تا نرم‌تر شود و زمان پخت آن کوتاه‌تر شود. این کار باعث می‌شود تا بلغور به خوبی پخته شود و بافتی نرم و لطیف در حلیم ایجاد کند.

مرحله دوم: پخت گوشت

در این مرحله، گوشت را با پیاز خرد شده در قابلمه‌ای بزرگ قرار دهید و چند لیوان آب اضافه کنید. گوشت باید به طور کامل در آب غوطه‌ور شود. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید گوشت بپزد تا نرم و قابل تکه شدن باشد. این مرحله ممکن است حدود ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد، بسته به نوع گوشتی که استفاده می‌کنید. وقتی گوشت به طور کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان‌ها را جدا کنید. گوشت را با دست یا چنگال ریش‌ریش کنید.

مرحله سوم: پخت بلغور گندم

پخت بلغور گندم

در قابلمه‌ای دیگر بلغور گندم را به همراه ۸ لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید. بلغور باید به آرامی بپزد و شروع به نرم شدن کند. پخت بلغور نیز حدود ۲ ساعت زمان می‌برد. در این مدت، به طور مرتب حلیم را هم بزنید تا بلغور ته نگیرد و به بافت یکدستی برسد. اگر آب کم شد، می‌توانید کمی آب جوش اضافه کنید تا مواد نسوزند و حلیم خشک نشود.

مرحله چهارم: مخلوط کردن گوشت و بلغور

پس از اینکه بلغور به طور کامل پخت و غلیظ شد، گوشت ریش‌ریش شده را به قابلمه بلغور اضافه کنید. در این مرحله، مواد باید به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند تا حلیم به بافتی یکدست و کش‌دار برسد. برای دستیابی به این حالت، باید حلیم را مداوم و با قاشق چوبی هم بزنید. این کار باعث می‌شود تا حلیم نرم و کش‌دار شود و همه مواد به خوبی مخلوط شوند. این مرحله ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد.

مرحله پنجم: طعم دادن به حلیم

پس از اینکه حلیم به غلظت مطلوب رسید و گوشت و بلغور کاملاً مخلوط شدند، نمک را به اندازه دلخواه اضافه کنید. اگر دوست دارید حلیم شما طعم بیشتری داشته باشد، می‌توانید در این مرحله مقداری کره یا روغن حیوانی به حلیم اضافه کنید.

مرحله ششم: سرو و تزئین حلیم

حلیم شما آماده است! برای سرو، حلیم را در ظرف‌های مخصوص بریزید و روی آن مقداری دارچین بپاشید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن مقداری روغن حیوانی یا کره ذوب شده روی حلیم، طعم آن را خوشمزه‌تر کنید. برخی افراد هنگام سرو حلیم، شکر نیز به آن اضافه می‌کنند که این کاملاً بستگی به سلیقه شخصی دارد.

نکات کلیدی برای تهیه حلیم خوشمزه

  1. انتخاب گوشت مناسب: استفاده از گوشت با استخوان باعث می‌شود که حلیم طعم بهتری داشته باشد. همچنین، گوشت باید به طور کامل پخته و نرم شود تا به خوبی در حلیم مخلوط شود.
  2. هم زدن مداوم: برای رسیدن به بافت یکدست و کش‌دار، باید حلیم را به طور مداوم هم بزنید. این کار مانع ته‌گرفتن مواد می‌شود و باعث می‌شود که حلیم نرم و لطیف باشد.
  3. میزان آب: توجه داشته باشید که بلغور گندم هنگام پخت مقدار زیادی آب جذب می‌کند، بنابراین در صورت نیاز می‌توانید در حین پخت آب جوش اضافه کنید. دقت کنید که آب سرد اضافه نکنید، زیرا ممکن است باعث طولانی‌تر شدن زمان پخت شود.
  4. تزئین: دارچین و روغن حیوانی از تزئینات محبوب برای حلیم هستند. اگر به طعم شیرین علاقه دارید، می‌توانید شکر نیز به حلیم اضافه کنید.

ارزش غذایی حلیم

حلیم به دلیل داشتن مواد مغذی مثل گوشت، بلغور گندم و کره، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و انرژی است. این غذا به‌خصوص برای وعده صبحانه یا افطار توصیه می‌شود، زیرا علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز بدن، تا مدت زیادی احساس سیری را در فرد ایجاد می‌کند.

همچنین بخوانید: طرز تهیه حلیم بادمجان



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.