طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر (ساده و خوشمزه)
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با طعمی بینظیر و مقوی خود، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانیان دارد. این آش بهخصوص در ماه رمضان، ایام سرد سال و مراسمات مذهبی تهیه میشود. در این دستور پخت، قصد داریم طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر را به شما آموزش دهیم.
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با طعمی بینظیر و مقوی خود، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانیان دارد. این آش بهخصوص در ماه رمضان، ایام سرد سال و مراسمات مذهبی تهیه میشود. در این دستور پخت، قصد داریم طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 10 نفر
- رشته آش: ۵۰۰ گرم
- لوبیا چیتی: ۱ لیوان (خیسخورده)
- نخود: ۱ لیوان (خیسخورده)
- عدس: ۱ لیوان (خیسخورده)
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج): ۱ کیلوگرم (خرد شده)
- پیاز: ۳ عدد بزرگ (خرد شده برای سرخ کردن)
- سیر: ۴-۵ حبه (خرد شده برای سرخ کردن)
- کشک: ۲ لیوان
- نعناع خشک: ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- روغن یا کره: به مقدار لازم
طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر
مراحل تهیه به صورت زیر است:
۱. آماده سازی حبوبات
ابتدا لوبیا چیتی، نخود و عدس را که از شب قبل خیس کردهاید، جداگانه بپزید تا کاملاً نرم شوند. در صورتی که زمان کافی برای خیساندن ندارید، میتوانید از حبوبات کنسروی استفاده کنید.
۲. سرخ کردن پیاز و سیر
پیازها را خلالی خرد کرده و در مقداری روغن داغ با کمی زردچوبه تفت دهید تا طلایی و کاراملی شود. نیمی از این پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید. سپس سیر خرد شده را نیز به همان تابه اضافه کنید و تا زمانی که عطر سیر آزاد شود، آن را سرخ کنید.
۳. پختن سبزی آش
در یک قابلمه بزرگ، آب جوش آورید و سبزی آش را به آن اضافه کنید. سبزیها باید به خوبی پخته و نرم شوند. معمولاً حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا سبزیها به طور کامل بپزند.
۴. اضافه کردن حبوبات
پس از اینکه سبزیها پختند، حبوبات پخته شده (لوبیا، نخود و عدس) را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا با سبزیها کمی بجوشند و مزهدار شوند.
۵. افزودن رشته
در این مرحله، رشته آش را به قطعات متوسط خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. بهتر است رشتهها بهصورت تکههای ۱۰ سانتیمتری بریده شوند. بعد از اضافه کردن رشته، مرتب آش را هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند. معمولاً رشتهها ظرف ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میپزند.
۶. اضافه کردن کشک
در مراحل پایانی پخت، نیمی از کشک را به آش اضافه کرده و اجازه دهید که آش با کشک طعمدار شود. اضافه کردن کشک در حین پخت باعث میشود که آش غلیظتر و خوشطعمتر شود. نمک و فلفل آش را هم در این مرحله تنظیم کنید.
۷. تفت دادن نعناع داغ
در یک تابه کوچک، نعناع خشک را در مقداری روغن یا کره تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. مراقب باشید که نعناع را زیاد سرخ نکنید، زیرا در غیر این صورت تلخ میشود.
۸. سرو و تزیین
بعد از اینکه آش پخت، آن را در ظرفهای مورد نظر سرو کرده و با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید. میتوانید مقداری فلفل سیاه تازه آسیاب شده روی آش بپاشید تا طعمی تندتر داشته باشد.
نکات مهم
- برای طعمدهی بیشتر، میتوانید مقداری گوشت چرخکرده تفتداده شده یا آب قلم به آش اضافه کنید.
- اگر آش بیش از حد غلیظ شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و اگر رقیق بود، اجازه دهید با حرارت ملایم و بدون درب کمی بجوشد تا غلیظ شود.
- سلیقههای مختلف در استفاده از نعناع داغ و کشک متفاوت است؛ بنابراین میتوانید مقدار این دو ماده را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه آش دندونی
خواص و فواید آش رشته
آش رشته سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین، فیبر، ویتامینها و املاح معدنی است. حبوبات بهکاررفته در این آش، منبع غنی از پروتئین گیاهی هستند و سبزیجات تازه و کشک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. این غذای سنتی در کنار خواص بالا، بسیار مقوی و پرانرژی بوده و به عنوان یک وعده کامل میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰