مهران فلاح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه بابل بیشترین مسافت بافت و ابنیه تاریخی استان را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: برای حفظ و نگهداری این بناهای تاریخی نیازمند کمکهای خیرین و دوستداران میراثی در این حوزه هستیم .
وی با اشاره به اینکه اهمیت اماکن میراثی هنوز به جامعه شناسانده نشده است، افزود: شهرستان بابل حدود ۶۰۰ خانه مسافر و ۳ هزار و ۳۳۳ اقامتگاه بومگردی دارد.
رئیس اداره گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی شهرستان بابل با بیان این که در پنج سال اخیر تعداد خانه مسافرهای دارای مجوز ما رشد صعودی داشته است، گفت: در هفت سال قبل حدود ۱۰۰ اقامتگاه بومگردی و خانه مسافرهای دارای مجوز در سطح شهرستان بابل داشتیم درحالیکه الان فقط در منطقه فیلبند یک اقامتگاه بومگردی و ۱۰۰ خانه مسافر دارای مجوز داریم.
این مسئول با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰ مجوز سفالگری صادر کردیم، یادآور شد: تنها کارگاه سفالگری بیمه شده استان در شهرستان بابل است.
فلاح با اشاره به این که روستای درزی کلاً آخوندی پائین در حوزه صنایعدستی حصیربافی روستای ملی ثبت شد گفت: حصیربافی شغل اجدادی مردم این روستاست که دو قرن سابقه فعالیت دارد که دوباره با حمایت معاونت صنایعدستی اداره کل و همکاران احیاء شد که تاکنون ۸۰ مجوز صادر کردیم.
وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در خصوص تهیه مواد اولیه حصیربافان با وجود آببندانهای سطح شهرستان در بابل با حمایت فرماندار ویژه شهرستان بابل و بخشدار و دیگر متولیان در دست اقدام است تصریح کرد: امیدواریم این گام مثبتی باشد تا این روستا به روستای جهانی تبدیل شود.
رئیس اداره گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی شهرستان بابل با اشاره به اینکه با حمایت اداره کل میراث در هر ماه به مدت چهار روز نمایشگاه ویژه معلولین در محل گنجینه بابل برگزار میشود، یادآور شد: این طرح به مدت یک سال در حال اجراست.
این مسئول با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم صدور مجوز فروشگاههای صنایعدستی به حوزه صنایعدستی آمد، خاطرنشان کرد: صدور مجوز صنایعدستی منحصر ایرانی، از سوی اداره میراث صادر میشود که در این راستا ۱۱ فروشگاه صنایعدستی در بابل تاکنون صادر کردیم که بیشترین آمار فروشگاه صنایعدستی مازندران در بابل است.
فلاح با اشاره به اینکه خلأ انجمن دوستداران و خیرین میراث داریم، تصریح کرد: شهرستان بابل در حوزه خیرین در سطح کشور رتبه برتر دارد؛ لذا ضروری است که با این ظرفیت ارزنده انجمن میراث در بابل تشکیل شود .
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت پل تاریخی محمدحسن خان بابل، یادآور شد: پل محمدحسن خان یکی از آثار فاخر شهرستان بابل است که طی چند روز گذشته بحث مرمت آن موردتوجه قرار گرفت؛ لذا درخواست مرمت اضطراری دادیم که هفته گذشته مرمت آن انجام و بندکشی آن طی دو روز آینده انجام میشود.
فلاح با اشاره به اینکه برای حفظ این بنای فاخر تاریخی باید جلوی تردد خودروهای سنگین برای همیشه از زیر پل ممنوع شود افزود: اما با وجودی اعلام ممنوعیت، رانندگان وسایل سنگین، به طور خودجوش اقدام به جابهجایی نیوجرسی میکردند که با پیگیری انجام شده و حمایت فرماندار بابل و شهرداری، نیوجرسی را به حالت قبل برگرداند و جلوی تردد خودروها گرفته شد.
رئیس اداره گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی شهرستان بابل راهکار عمده حفظ این بنا را ایجاد معبر جدید بین دو پل جدید و قدیم پل محمدحسن خان برشمرد و گفت: گرچه انجام این پروژه هزینه سنگینی دارد؛ ولی راهکار مناسبی برای حفظ این بنای تاریخی برای آیندگان است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰