به گزارش ایسنا، در جریان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری، به منظور توسعه همکاری در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق گردشگری تفاهمنامه همکاری دوجانبه میان اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی بسته شد.
محمدحسین ایمانیخوشخو ـ رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی ـ در مراسم امضای این تفاهمنامه و با حضور در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی درباره اهمیت کاربردیتر کردن فناوری در صنعت گردشگری گفت: این تفاهمنامه در راستای رسوخ فناوری در صنعت گردشگری بسته شد. برگزاری نمایشگاهها در همه جای دنیا مرسوم است و اغلب با هدف آشنایی مخاطب تخصصی و غیرتخصصی در جریان فرآیندهای مشخص برگزار میشود.
او ادامه داد: در صنعت گردشگری هر سال نمایشگاههای زیادی برگزار میشود که عاملان این صنعت در تلاش برای نمایاندن ظرفیتهای خود هستند. در ایران نیز رویدادی هر ساله انجام میشود که باز هم به نظر من بخشی از توانمندیهای گردشگری ایران در اینجا به نمایش گذاشته نشده است، اما میتواند محل خوبی باشد که مردم با مقوله گردشگری آشنایی بیشتری پیدا کنند و با جاذبههای گردشگری و توانمندیهایی که این صنعت در کشور دارد، آشنا شوند.
ایمانیخوشخو همچنین بیان کرد: ما باید همه مقولهها را به سمت فناوری سوق دهیم. پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی هم پرچمدار ترویج چنین ساختاری است. ازاین جهت فناوری در گردشگری هم وجود دارد. امروزه شرکتهایی مشعول به فعالیت هستند که به خوبی در بستر فناوری در عرصه گردشگری فعالیت میکنند که هنوز جای کار برای توسعه آن زیاد است.
او اظهار کرد: برای توسعه گردشگری راهی جز کاربردیتر کردن فناوری نداریم؛ چراکه دیگر شیوههای سنتی پاسخگو نیست.
پرهام جانفشان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران نیز گفت: این تفاهمنامه در دو بخش بسته شد، بخش نخست مربوط به صنایعدستی است و بخش دوم به توسعه گردشگری اشاره دارد که قرار است استارتاپها و دانشبنیانهایی که در این بخشها فعالیت میکنند، حمایت شوند تا در نهایت به صادرات بهینه صنایع دستی و صرفه اقتصادی بیشتر در صنعت گردشگری برسیم.
او با اشاره به مهمترین فعالیتهای اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران در توسعه گردشگری و صنایع دستی این استان گفت: فعالیتهای زیادی را در دست اجرا داریم، در بخش گردشگری تلاشمان بر این بوده است گردشگری شهری را در تهران و شهرهایی که به استان تهران وابسته هستند بیش از پیش تقویت کنیم.
جانفشان افزود: در بخش میراث فرهنگی تمرکز اصلیمان روی مرمت بناهای تاریخی است که قرار است نقش مهمی را در چرخه گردشگری ایفا کند. در حقیقت حفظ میراث فرهنگی و محوطههای تاریخی برای ما اولویت بیشتری دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران همچنین گفت: از آنجایی که تهران به عنوان شهر ملی شیشه و آبگینه شناخته شده است و در کنار آن زیورآلات و هنر منبت چوب هم جزو فعالیتهای ویژه صنایع دستی این استان به حساب میآید، تلاش کردیم پتانسیلهای ویژهتری برای این حوزه هم به وجود بیاوریم.
او در تشریح بیشتر توسعه گردشگری شهری تهران اظهار کرد: برای توسعه گردشگری شهری در استان تهران تفاهمنامهای با عنوان منظومه گردشگری تهران تدوین شده است که با تمام دستگاههای مرتبط همکاری داریم و این نهادها در واقع عضو این منظومه هستند.
موضوع این تفاهمنامه همکاری در راستای ارتقاء اجرای زنجیره ارزش صنایع دستی و فعالیتهای گردشگری است که محورهای آن شامل راهاندازی مرکز نوآوری صنایع دستی، راهاندازی پایانه صادراتی محصولات خلاقانه و نوآور در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، برگزاری دورههای آموزشی با هدف روزآمدسازی محصولات صنایع دستی، طراحی و راهاندازی رویداد طراحی بستهبندی صنایع دستی با هدف مرتفع ساختن نیازهای صادراتی و ارتقاء کیفیت محصولات، توانمندسازی و ارتقاء سطح دانش کسبوکارهای مرتبط با صنایع دستی در حوزه برندینگ و بازاریابی، راهاندازی مراکز شتابدهنده استارتاپهای گردشگری و گردشگری خلاق، راهاندازی نوآوری گردشگری، راهاندازی آکادمی گردشگری استان تهران، راهاندازی کتابخانه تخصصی گردشگری، توانمندسازی و ارتقاء سطح دانش دانشجویان و راهاندازی و اجرای دورههای کوتاهمدت توانمندسازی است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰