از زمانی که فدرال رزرو برای کنترل نرخ بهره شمشیر کشید و سیاستهای انقباضی خود را آغاز کرد ریزش بیتکوین هم شروع شد. اکنون نیز با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی و پیشبینی کمبود احتمالی غذا در جهان، بعید نیست نرخ بهره دوباره افزایش یابد.
در واقع افزایش نرخ بهره و جمع کردن پول از سطح جامعه، آخرین سنگر فدرال رزرو برای کنترل تورم است. این یعنی بانک مرکزی آمریکا تنها اگر مجبور شود، نرخ بهره را افزایش میدهد. در شرایط کنونی نیز به نظر میرسد فدرال رزرو سنگر دیگری پیش رو ندارد.
گرچه انتظار میرود با افزایش نرخ بهره بازار رمزارزها در سراشیبی قرار بگیرد، اما به جرات میتوان گفت که این تاثیر در قیمت ارزهای دیجیتال پیشخور شد. حالا دیگر همه میدانند که احتمالا نرخ بهره بهزودی افزایش یابد. از این رو اقدامات پیشگیرانه خود را لحاظ کردهاند.
این دیدگاه نشان میدهد که شمشیر فدرال رزرو دیگر مانند قبل بُرنده نیست. البته افزایش نرخ بهره باعث میشود که سرمایه به سمت اوراق قرضه برود. فشار فروش در بازار رمزارزها هم میتواند حمایت ۲۸ دلار، که آخرین سنگیر حمایتی است را فرو بپاشد.
بهرغم اینکه تصور میشود این شمشیر به تیزی قبل نیست، اما زخمی که میزند زمان زیادی برای التیام نیاز دارد. درست مثل زخم شمشیر ساموراییها!
دیدگاهی خوشبینانه برای بیتکوین
معادلات چیز دیگری میگویند. با توجه به دادههای زنجیرهای حجم ورودی بیتکوین به صرافیهای در ۲۴ ساعت گذشته از ۳۹ هزار و ۱۰۴ عدد به ۵۵ هزار و ۱۹۵ عدد رسید. حجم خروجی هم از ۳۴ هزار و ۲۱۰ عدد به ۵۵ هزار و ۱۸۰ عدد رسید. اگر بخواهیم معنای این دادهها را سادهسازی کنیم باید بگوییم که تقاضا برای بیتکوین در قیمتهای پایین بیشتر از عرضه است. حداقل هنوز به این ترتیب است اما نرخ بهره میتواند معادلات را عوض کند.
دادههای دیگری هم نشان میدهند که درصد کمی از بیتکوینداران روی قیمت ۳۰ هزار دلار سود کردند. وقتی معاملهگران سود معقولی از دارایی خود نکردند طبیعتا میل به فروش هم کاهش پیدا میکند. شما بگویید اگر سرمایهگذاری شما سودی که انتظار داشتید را محقق نکند دارایی خود را میفروشید؟
از طرفی این روزها نوسان بیتکوین بین محدوده ۲۸ هزار تا ۳۲ هزار دلار زیاد و غیرقابل پیشبینی است. این عاملی است که معاملهگران بازار آتی ریسک نکنند و فعلا منتظر باشند. اگر این عامل را با عدم سود بیتکوینداران ترکیب کنیم میتوانیم افزایش تقاضا در قیمتهای پایین را انتظار داشته باشیم.
سخن پایانی
دیدگاه سقوط بیتکوین تا محدوده ۲۳ هزار دلار را هم نمیتوان دست کم گرفت. چشمانداز اقتصاد کلان باعث میشود تا فدرال رزرو بشدت ترسناک عمل کند و همین موضوع روی داراییهای پرریسک تاثیر منفی دارد. برای همین است که به سرمایهگذاران توصیه میشود که مراقب دو محدوده مهم باشند. حمایت ۲۸ هزار دلار که اگر قیمت زیر این عدد تثبیت شود احتمالا سقوط میکنیم. مقاومت ۳۲ هزار دلار که اگر قیمت بالای این عدد تثبیت شود احتمال رشد تا ۳۷ هزار دلار وجود دارد.
درحال حاضر بهترین توصیه همان واژه کلیشهای صبر است. اگر صبر کنید در صورت سقوط در کف قیمتی خرید میکنید و اگر قرار بر صعود باشد بالای محدوده مقاومت با خیال راحت وارد میشوید. حالا همه چیز به فدرال رزرو و سیاستهای پولی آمریکا بستگی دارد. باید ببینیم سامورایی آمریکایی شمشیرش را قلاف میکند یا قصد حمله دارد؟
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰