شریف: جهان نمی‌تواند جنگ سرد بین آمریکا و چین را تحمل کند

شریف در اولین سالگرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان و نیز در بحبوحه تنش‌های شدید بین قدرت های بزرگ جهان در مصاحبه با «تام اوکانر»، دبیر ارشد سیاست خارجی هفته نامه آمریکایی نیوزویک، بر ضرورت همکاری های بین المللی بیشتر تاکید کرد. وی در این مصاحبه همچنین بر نقشی که

کد خبر : 242371
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۷:۳۷
شریف: جهان نمی‌تواند جنگ سرد بین آمریکا و چین را تحمل کند


شریف در اولین سالگرد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان و نیز در بحبوحه تنش‌های شدید بین قدرت های بزرگ جهان در مصاحبه با «تام اوکانر»، دبیر ارشد سیاست خارجی هفته نامه آمریکایی نیوزویک، بر ضرورت همکاری های بین المللی بیشتر تاکید کرد.

وی در این مصاحبه همچنین بر نقشی که ملت او می‌تواند برای جلوگیری از ورود جهان به سوی مجموعه‌ای عمیق‌تر از بحران‌ها ایفا کند و برخی دیگر از مسائل پرداخت.

در این مصاحبه که از طریق پست الکترونیک انجام شد، شریف دیدگاه های خود را درباره وخامت روابط بین آمریکا و چین و موضع پاکستان در قبال جنگ کنونی روسیه با اوکراین مطرح کرد.

نخست وزیر پاکستان به عنوان رهبری که کشورش نیم قرن پیش و در اوج جنگ سرد، تلاش کرد واشنگتن و پکن را به هم نزدیک تر کند گفت، پاکستان می تواند بار دیگر، نقش مهمی را در تسهیل تنش زدایی ایفا کرده و از درگیری های مخرب با تبعاتی در جامعه بین المللی، جلوگیری کند.

شریف همچنین درباره ناآرامی در کشور همسایه پاکستان، افغانستان صحبت کرد و به درگیری های حل نشده در منطقه مورد مناقشه کشمیر پرداخت.

نخست وزیر پاکستان درباره تنش ها در روابط واشنگتن- پکن گفت: در حالی که روابط پاکستان و چین بسیار خاص است، این دو کشور همچنین روابط تاریخی دیرینه ای را حفظ کرده اند که همه موضوعات مورد علاقه دوجانبه را پوشش می دهد.

ما معتقدیم که تعامل سازنده با همه کشورها می تواند صلح و امنیت و همچنین توسعه را در سراسر منطقه ارتقا دهد. ما مشتاقانه منتظر ادامه همکاری با جامعه بین المللی برای صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن هستیم. درگیری یا بحران در هر نقطه از جهان پیامدهای منفی برای صلح، امنیت و اقتصاد جهانی به ویژه برای کشورهای در حال توسعه دارد.

شریف گفت: جهان نمی تواند به دوران دیگری از جنگ سرد یا سیاست بلوک وارد شود. من معتقدم قطبی شدن عواقب جدی برای اقتصاد جهانی تحت تأثیر پیامدهای همه‌گیری کووید-۱۹ و بحران اوکراین، خواهد داشت. کشورهای در حال توسعه، مانند پاکستان، در حال حاضر از تکانه‌های خارجی به رفاه اجتماعی-اقتصادی خود رنج می برند و تمایلی به تشدید این چالش ها ناشی از رقابت قدرت های بزرگ ندارند.

نخست وزیر پاکستان افزود، کشورش به شدت معتقد است که روابط بین کشورها باید بر اساس احترام متقابل و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات با رعایت اصول منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی باشد. اگر چین و آمریکا چنین بخواهند، پاکستان خوشحال خواهد شد که نقش مثبتی برای رفع اختلافات آنها ایفا کند، همانطور که در گذشته نیز این اقدام صورت گرفته است.

این مقام پاکستانی درباره جنگ اوکراین گفت: پاکستان از ابتدا بر راه حل دیپلماتیک مناقشه اوکراین مطابق با موافقت نامه های چندجانبه مربوط، قوانین بین المللی و مفاد منشور سازمان ملل تاکید کرده است.

وی درباره اوضاع افغانستان تحت سلطه طالبان گفت: با توجه به تداوم وضعیت ناپایدار انسانی و اقتصادی، پیام ما به جامعه جهانی این خواهد بود که همچنان متعهد باقی بماند، به کمک دولت موقت در زمینه های کلیدی اجتماعی و اقتصادی ادامه دهد و دارایی های مالی افغانستان را برای کمک به ایجاد یک اقتصاد پایدار آزاد کند.

وی درباره اختلافات کشورش با هند بر سر منطقه کشمیر گفت: پاکستان خواهان روابط خوب با همه همسایگان از جمله هند است. اقدامات غیرقانونی و یکجانبه هند در ۵ آگوست ۲۰۱۹ در جامو و کشمیر، شکست بزرگی را برای تلاش‌های ما برای ایجاد صلح منطقه‌ای رقم زد.

وس همچنین هند را به تداوم اشغال نظامی خود از طریق قوانین سختگیرانه، قوه قضائیه حزبی و تاکتیک های مسلحانه قوی، از جمله استفاده آشکار از زور و تلاش برای تغییر غیرقانونی ساختار جمعیتی اراضی اشغال کرده متهم کرد و افزود: ذهلی همچنین در صدد است ثبات در منطقه را از طریق جاه طلبی های هژمونیک را برهم زند.

شریف گفت: پاکستان همواره آماده ارتقای صلح در منطقه بر اساس احترام متقابل و برابری حاکمیتی بوده است. ما معتقدیم که موضوع اصلی بین هند و پاکستان مناقشه جامو و کشمیر است که حل و فصل آن چشم اندازهای جدیدی از همکاری را باز خواهد کرد.

وی در پاسخ به حملات جدایی طلبان بلوچ در کشورش علیه شهروندان چینی گفت: ما با قدرت تروریسم را محکوم می کنیم. در دو ده گذشته پاکستان به دلیل نقش پیشتاز در جنگ جهانی علیه تروریسم تلفات زیاد و خسارات فراوانی را تحمل کرده است.

دولت پاکستان متعهد به ریشه کن کردن تروریسم است. در داخل، سازمان‌های مجری قانون ما با سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی همکاری نزدیک دارند تا عملیات‌های مؤثر ضد تروریسم را انجام دهند.

وی درباره اوضاع سیاسی پاکستان و سوالی درباره تلاش عمران خان نخست وزیر سلفش برای بازگشت به عرصه سیاسی گفت: درک این نکته مهم است که ما یک دموکراسی جوان هستیم. ما برای تکامل و بلوغ به عنوان یک سیاست دموکراتیک به زمان نیاز داریم. تحول سیاسی همیشه با هزینه همراه است.

این مقام پاکستانی گفت: همچنین نیاز است که احزاب سیاسی با حداقل قوانین و معادلات بازی که در آن رفاه مردم در اولویت قرار دارد موافقت کنند. مشکلات نظام مند از طریق مشورت و تعامل دربیان احزاب سیاسی و افرادی که در آن سهم دارند، قابل حل است. این روند می تواند زمانبر باشد و تنها راه برای قوی تر شدن نظام سیاسی کشور است.

311311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.