به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزبهانِ بقلیِ شیرازی (متوفّای ۶۰۶ ق) از بزرگانِ اهل معرفت و از سالکانِ برجستۀ وحدت وجودی است که آثار عربی و فارسیِ فراوانی را از خود برجای گذاشته است.
یکی از آثار بسیار مهمِ او که آن را به زبان فارسی نوشته است، و متنی فاخر و ادبی دارد، کتاب رساله القُدس (الرساله القدسیّه) است. او این کتاب را در دوران پختگیِ خویش، نگاشته است. این کتاب را یکی از بهترین و عمیقترین آثار او دانستهاند.
روزبهان در مقدمۀ این کتاب، اشاره کرده است که رساله القدس را برای مشایخ (سالکان پیشرفته و استادان سلوک) و برای سالکان متوسط، از اهل سلوکِ خراسانِ بزرگ و ترکستان، نوشته است.
برخی از مباحثِ این کتاب عرفانی از این قرار است: فصلی در باب معرفت. فصلی در بیان احوال. فصلی در بیان مکاشفه و مشاهده. فصلی در معرفت ارواح. فصلی در معرفت قلب. فصلی در معرفت عقل. فصلی در معرفت نفس.
این اثر مشتمل بر حقایقِ عرفانی فراوانی است، که با زبان رمز و اشاره، نگاشته شده است و از این رو، دستیابی به حقایق و نکتههای این اثر گرانقدر برای بسیاری، مقدور نیست و نکتههای اشارهوارِ آن نیازمند شرح است.
متاسفانه تاکنون هیچ شرحی برای این اثر گرانمایه منتشر نشده بود که خوشبختانه علی شالچیان ناظر، پژوهشگر مطالعات عرفانی، اقدام به این امر مهم کرد و این شرح در هفته گذشته، به اهتمام انتشارات سلوک ما، در ۵۳۷ صفحه، در قطع رقعی، منتشر شد.
۵۸۵۸
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰