به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تلویزیون که در رقابت با رقبای جدید سر بر آورده از پلتفرمهای پخش اینترنتی و شبکههای اجتماعی عقب افتاده پس از نظارت های محتوایی این بار به سراغ دور جدیدی از اقدامات تنبیهی برای پلتفرم های پخش رفته است.
بر اساس نامه منتشر شده به امضای سعید مقیسه که در تاریخ ۲۱ تیر و در ۱۲ بند خطاب به جبلی نوشته شده، طرحی را ترسیم میکند که بر اساسش به مساعدت از نهادهای نظارتی و لابی با ارگانهای قانونگذار مجموعه اقداماتی را ترسیم میکند که شورای فضای مجازی در دورهمی خود جمع بندی کردند احتمالا اینگونه شبکه نمایش خانگی را به تصرف خود در میآورند و این رقبای جدید را بر مدار مورد علاقه خود می گردانند یا از صحنه رقابت حذف میکنند!
استمداد از بیش از ۲۰ نهاد برای انجام اقدامات بازدارنده پلتفرم ها شاید یکی از بی سابقه ترین نمونه از مصوبات منتشر شده برای خروج رقبای جدید از میدان رقابت با رسانه ملی است.
اقداماتی که از ترغیب نمایندگان مجلس برای انجام مصاحبه شروع میشود و به نامه نگاری به معاونت علمی ریاست جمهوری برای عدم حمایت مالی میرسد و در نهایت اعلام میکند که علیه هر سازمانی که همراهی نکرد اقدام رسانه ای کنید.
سید امیر پروین حسینی، تهیهکننده سینما و تلویزیون در واکنش به نامه اخیر ساترا گفت: «در رابطه با نامه ساترا، من با نظر ارائه شده در مجلس موافقم. پلتفرمهای نمایش خانگی هم ایجاد شغل کردهاند و هم اوقات فراغت مردم را پر کردهاند. کاری که دولتها برای انجامش باید سرمایه گذاریهای کلانی بکنند. اما حالا این کار را بخش خصوصی انجام داده و به نوعی به کمک دولت آمده است.»
او درباره کارکرد شبکه نمایش خانگی و جایگزین شبکههای ماهوارهای شدن افزود: «در بحثهای کلان فرهنگی هم باید باور کنیم که یک بخش از مردم جامعه، مخاطب تلویزیون نیستند و سبد تفریح و سرگرمیشان را از محتوای شبکههایی غیر از تلویزیون مثل ماهواره، پر میکنند که محتوایشان موافق فرهنگ و ادبیات ما نیست و البته که کشیده شدن مردم به آن سمت، ضرر بیشتری دارد و باید هزینههای زیادی صرف کنیم که تبعات آن را درست کنیم. درحالیکه پلتفرمها داخل کشور و مطابق با فرهنگ خودمان دارند کارشان را میکنند. اغلب فعالان در این حوزه، جوانانی هستند که با آزمون و خطا در تلاشاند که به ایدهآلشان برسند. چه کاری است که به جای حمایت از این جوانان، پلتفرمها را بزنیم؟ با تعطیلیشان چه اتفاقی میافتد؟ آیا مخاطب تلویریون افزایش پیدا میکند؟»
پروین حسینی درباره بیانیه مجلس گفت: «آن بیانیهای که من از مجلس دیدم نزدیک به واقعیت است. من فکر میکنم همه نهادهای نظارتی و مسئول هم، میدانند چه چیزی درست است اما اینکه منافع چه کسی یا کسانی به خطر میافتد را نمیدانم. خیلی از مدیران ما از سر بی اطلاعی و یا ناآگاهی تصمیماتی میگیرند که حتی فردی که در این حوزه، تجربه زیادی هم ندارد میتواند تشخیص دهد که این چنین اقدامات و تصمیماتی در سطح کلان، نهایتا به ضرر همه خواهد بود.»
این تهیه کننده سینما در پایان گفت: «پیامدهای این اتفاق، بیکاری و اعتراض و گرفتاریهای اجتماعی و فرهنگی و حتی اقتصادی است. چرا و چطور دوستان به این موارد توجه نمیکنند؟»
۵۷۲۴۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰