مشخص نیست این همکاری یکطرفه است؟ و چه کشوری خدمت گیرنده و چه کشوری خدمت دهنده؟ یا همکاری دو طرفه است؟ تا جاییکه اطلاعات موثق شاخصهای جهانی درباره سلامت نشان میدهد رتبه آن کشور ۱۰۳ و رتبه ایران ۹۳ است (مربوط به سال ۲۰۱۰ و در بین ۱۷۰ کشور جهان). پس قاعدتا این دو کشور بهتر است برای ارتقای سلامت مردم خود به رتبههای بالای این شاخص یعنی مثلا با سنگاپور، لوگزامبورگ و ژاپن همکاری کنند.
از نظر علمی براساس شاخصهای مختلفی مانند تعداد مقالات علمی، تعداد ارجاع به مقالات، تعداد محصولات علمی، تعداد پژوهشگران برجسته و … و بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط SCImago Journal & Country Rank، در سال ۲۰۲۰، ایران با رتبه ۱۷ جهانی در میان کشورهایی که بیشترین تعداد مقالات علمی را در سطح جهان دارند، قرار داشته، در مقابل، رتبه علمی نیکاراگوئه در جهان در بسیاری از شاخصها رتبه درخوری ندارد و دادههای دقیق در این خصوص بهسختی قابل دسترسی است. (البته اگر مقاله نویسی را شاخص مناسبی برای رتبه علمی بدانیم ما می توانیم به آنها در خصوص تولید انبوه مقاله کمک کنیم!)
شاید منظور از همکاری در حوزه سلامت برای تولید واکسن و نانوتکنولوژی و سلولهای بنیادی باشد که این پروسه برای کشوری مثل نیکاراگوئه کمتر از دو سه دهه بعید است حاصل شود. کاش دوستان وزارت بهداشت مفاد این سند همکاری را منتشر کنند تا قضیه روشنتر شود.
*اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه
۲۳۳۲۳۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰