به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، تورم در این کشور ۸۴ میلیونی به بالاترین میزان در ۱۹ سال گذشته یعنی ۳۶.۱ درصد در دسامبر رسید که بالاترین میزان در تمام دوره ریاست جمهوری اردوغان بود و اقتصاددانان هشدار می دهند که به لطف سیاست غیرمتعارف اردوغان در کاهش و امتناع از افزایش نرخ بهره قیمت ها در این کشور همچنان بالا خواهد رفت.
لیر صبح روز چهارشنبه در ساعت ۱۱ صبح در استانبول با قیمت ۱۳.۳۶ در برابر دلار معامله میشد، در حالی که سال جدید پس از از دست دادن حدود ۴۵ درصد از ارزش خود در برابر دلار آمریکا از ابتدای سال ۲۰۲۱، که بدترین سال بود، با شروع دشواری روبرو بود.
اردوغان ماه گذشته طرح نجات جدیدی را برای تقویت ارز بدون افزایش نرخ ها فاش کرد که اساسا مستلزم محافظت از سپرده گذاران محلی در برابر نوسانات بازار از طریق پرداخت مابه التفاوت در صورتی که کاهش لیر در برابر ارزهای سخت از نرخ های بهره بانک ها پیشی بگیرد، می باشد. منتقدان می گویند که این طرح ناپایدار است، ذخایر ارزی ترکیه را که در حال حاضر پایین است کاهش می دهد و اساساً یک افزایش بزرگ نرخ بهره پنهان است.
بیشتر بخوانید:
متقاضیان مسکن مهر بخوانند/ آخرین خبر واحدهای مسکن مهر ناتمام
تغییر معادلات در بازار ارز/ آزادسازی پولهای بلوکه شده نزدیک است؟
دنا ۵۳۰ میلیون تومان شد/ جدول قیمتها
کریستوفر پین، اقتصاددان ارشد در گفت و گو با سی ان بی سی گفت: ” نتیجه سقوط ارز تورم است و واقعاً هیچ راهی برای فرار از آن وجود ندارد.”
بر اساس گزارش موسسه آمار ترکیه، قیمت مواد غذایی و نوشیدنی در ترکیه ۴۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است و قیمت مصرف کننده تنها در ماه دسامبر ۱۳.۵۸ درصد افزایش یافته است. برخی از اقتصاددانان پیشبینی میکنند که اگر سیاست پولی ترکیه که به شدت فاقد استقلال و تحت کنترل اردوغان است به همین شیوه اجرا شود تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ تورم این کشور به بالای ۵۰ درصد خواهد رسید؛ گلدمن ساکس پیش بینی می کند که این رقم در سال آینده به بالای ۴۰ درصد برسد.
در همین حال، اردوغان گفت که از افزایش چشمگیر تورم “متأسف” است.
اما رئیسجمهور همچنان نگرانیها را کنار گذاشته و روز سهشنبه از آنکارا گفت که افزایش «بیش از حد» قیمتها «خار» و «سنگریزه» در مسیر ترکیه است و دولت او از شر «حباب» تورم خلاص خواهد شد. اردوغان افزود که مصمم است ترکیه را در بین ۱۰ اقتصاد برتر جهان قرار دهد. ارز این کشور در سال ۲۰۲۱ بدترین وضعیت را در بین تمام ارزهای بازارهای نوظهور داشت.
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰