امید اکبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: وضعیت مرمت عمارت بلدیه رشت مرتب از سوی ناظر پروژه رصد میشود و وضعیت مرمت شاخصترین بنای تاریخی رشت در شرایط مطلوبی است.
اکبری با اشاره به مرمت بناهای تاریخی در تملک شهرداری رشت، گفت: کارگاه فاز دوم مرمت عمارت بلدیه رشت از ابتدای مهرماه تجهیز شده و خوشبختانه پیمانکار طرف قرارداد با سرعت عملیات اجرایی را انجام میدهد.
رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری رشت با اشاره به فاز نخست عملیات مرمت که شامل مرمت بام یال شرقی عمارت بلدیه در آذرماه سال گذشته بود، تصریح کرد: فاز دوم مرمت علاوه بر مرمت یال غربی بام، مرمت اساسی بلدیه را نیز شامل میشود.
اکبری اضافه کرد: برای جلوگیری از نفوذ نزولات جوی به بنا، پس از واچینی سقف اصلی، حلب پوششی بعنوان سقف موقت با داربست بر روی بام قرار گرفته تا کارگران بتوانند چوبهای پوسیده بام را به راحتی تعویض کنند.
وی دیگر اقدامات انجام شده برای مرمت بلدیه در یک ماه اخیر را نیز تشریح و تصریح کرد: علاوه بر نصب داربست، حلب جداکننده برای محوطه کارگاه و حریم آن نصب شده تا آسیبی به عابران پیاده در اثر سقوط مصالح صورت نگیرد.
وی تاکید کرد: برچیدن چوبهای فرسوده سربندی و صندوق چوبی بخش مرکزی بام، اجرای کانال جهت انتقال تجهیزات اتاق سوئیچینگ، برچیدن اندودهای گچی فرسوده دیوار اتاقهای طبقه اول، حذف سرویس های بهداشتی و دیگر موارد الحاقی به بنا، برچیدن کابل های برق و کابینت و کمدها و دیگر تجهیزات مازاد و… اقداماتی است که تاکنون انجام شده است.
رئیس سازمان عمران همچنین تصریح کرد: پس از برچیدن خرپاها، با چوبهای جدید و سالم، لمبه کوبی سقف انجام شده و به شیوه سنتی حلب زنی بام (زاموخ) صورت میگیرد.
وی افزود: همچنین با به کاربردن تیرهای میانی ساختمان به استحکام بنا افزوده شده و در نهایت با نماسازی و تعویض درب و پنجرههای فرسوده پروژه تکمیل میشود.
سرپرست سازمان عمران تاکید کرد: اعتبار لازم برای مرمت فاز دوم عمارت بلدیه رشت از ردیف بودجه سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهرداری رشت تامین شده و عملیات مرمت با نظارت حوزه بازآفرینی سازمان عمران و نظارت عالیه اداره کل میراث فرهنگی گیلان انجام میشود.
به گزارش ایسنا، مجموعه بناهای میراثی میدان شهرداری رشت در آذرماه ۱۳۵۶ به شماره ۱۵۱۶ در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت شده است. کلنگ احداث عمارت بلدیه در پائیز ۱۳۰۲ خورشیدی به زمین زده شد و چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ به اتمام رسید. سبک این بنا، دوره تحول معماری را در رشت روایت میکند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰