سرمایه گذاری در بانک سوددهتر است یا صندوق درآمد ثابت؟
برای این که افراد جامعه بتوانند چنین سرمایهگذاری داشته باشند معمولا دو راه دارند: سپردهگذاری در بانک یا خرید صندوق درآمد ثابت. اما سرمایهگذاری در بانک سوددهتر است یا صندوق درآمد ثابت ؟! صندوق درآمد ثابت چیست؟ صندوقهای درآمد ثابت ابزار نوینی برای سرمایهگذاری در بورس هستند. این نوع صندوقهای سرمایهگذاری رقیب جدی بانکها به
برای این که افراد جامعه بتوانند چنین سرمایهگذاری داشته باشند معمولا دو راه دارند: سپردهگذاری در بانک یا خرید صندوق درآمد ثابت. اما سرمایهگذاری در بانک سوددهتر است یا صندوق درآمد ثابت ؟!
صندوق درآمد ثابت چیست؟
صندوقهای درآمد ثابت ابزار نوینی برای سرمایهگذاری در بورس هستند. این نوع صندوقهای سرمایهگذاری رقیب جدی بانکها به شمار میآیند. صندوقهای درآمد ثابت دو نوع هستند، صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود ماهانه دارند و صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود ماهانه ندارند.
صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود ماهانه دارند، ماه به ماه در زمان خاصی میزان سود را به حساب سرمایهگذاران واریز میکنند. اما صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود ماهانه ندارند اصل سرمایه با سود کسب شده واحدهای خریداری شده در مدت زمان نگهداری را هنگام فروش یکجا به سرمایهگذاران پرداخت میکنند.
صندوقهای درآمد ثابت همانند سایر صندوقهای سرمایهگذاری دارای یک سبد سرمایهگذاری هستند. سبد سرمایهگذاری صندوق درآمد ثابت عمدتا از اوراق درآمد ثابت و سپرده بانکی تشکیل شده است اما مدیر صندوق میتواند تا حداکثر 15 درصد از سبد صندوق را به سهام و حق تقدم سهام اختصاص دهد تا زمانی که قیمت سهام در حال رشد است، سود بیشتری نصیب سرمایهگذاران شود.
مزایای سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت چیست؟
همان گونه که گفته شد صندوقهای درآمد ثابت رقیب پرقدرتی برای بانکها هستند. این صندوقها بنا بر مزایایی که دارند از بانکها بسیار بهتر هستند. در زیر به برخی از مزایای صندوقهای درآمد ثابت اشاره میکنیم.
میزان سود پرداختی بالاتر از بانک
اولین و مهمترین مزیتی که صندوقهای درآمد ثابت نسبت به بانکها دارند، میزان سوددهی آنها است. به عنوان مثال صندوق با درآمد ثابت کیان سالانه سود 33 درصد سود به سرمایهگذاران خود ارائه میدهد. این در حالی است که سود سپرده بانکی بلندمدت یک ساله در بانک 20.5 درصد است. همان طور که مشخص است این سود بسیار بیشتر از نرخی است که بانکها به سپردهگذاران میپردازند.
امکان دریافت سود به صورت مرکب و ساده
سرمایهگذاران بنا به هدفی که دارند ممکن است تمایل داشته باشند سود ماهانه دریافت کنند یا این که از نرخ بهره مرکب بهرهمند شوند. در حالت اول، افراد سود را هر ماه دریافت میکنند اما در حالت دوم سود و اصل پول را به صورت یکجا دریافت کنند. البته باید به یاد داشت که در حالت دوم نرخ سود بالاتر از حالت اول است. در صندوقهای درآمد ثابت امکان برخورداری از سود مرکب وجود دارد، اما در سرمایهگذاری در بانک سود همیشه به صورت ماهانه به حساب سرمایهگذار واریز میشود و سود مرکب وجود ندارد.
امنیت و ضمانت در سرمایه گذاری
بانک و صندوقهای درآمد ثابت از لحاظ امنیت سرمایهگذاری در حد بالایی قرار دارند. تمامی فعالیتهای صندوقهای درآمد ثابت به دلیل این که زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارند، شفاف هستند.
نرخ شکست ندارد
یکی از اصلیترین مزیتهایی که صندوق درآمد ثابت نسبت به سرمایهگذاری در بانک دارد، عدم وجود نرخ شکست است. اگر فردی در بانک سپردهگذاری کند و بخواهد قبل از موعد سررسید سرمایه خود را از بانک خارج کند، باید درصدی از سود را به عنوان نرخ شکست به بانک پرداخت کند. اما سرمایهگذاری در صندوق درآمد ثابت این گونه نیست و سرمایهگذار هر زمانی بخواهد میتواند دارایی خود را از صندوق خارج کند بدون این که نرخ شکستی متوجه سود وی باشد. سرمایهگذاران صندوقهای درآمد ثابت میتوانند به صورت روزانه حتی در روزهای تعطیل سود کسب کنند به همین دلیل هم این نوع صندوقها گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری پیش از تعطیلات هستند.
سرمایه گذاری آنلاین
سرمایهگذاری در بانکها عموما نیازمند این است که فرد ابتدا برای افتتاح حساب به بانک مراجعه کند و سپردهگذاری را انجام دهد. اما برای سرمایهگذاری در صندوق درآمد ثابت نیازی به مراجعه حضوری نیست و سرمایهگذار به صورت آنلاین میتواند سرمایهگذاری خود را آغاز کند.
نقدشوندگی بالا
نقدشوندگی بانک و صندوق درآمد ثابت بالا است. سرمایهگذاران صندوق درآمد ثابت قابل معامله در بورس میتوانند در زمان باز بودن این بازار، واحدهای خود را به قیمت روز صندوق درآمد ثابت ابطال کنند.
مقایسه سوددهی در صندوق درآمد ثابت و بانک براساس ریسک و بازدهی
سوددهی بانک به سپردهگذاران برای سپردههای بلندمدت ویژه یک ساله 20.5 درصد است. این در حالی است که صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان سالانه 33 درصد سود میگیرند. این بازدهی در شرایطی است که ریسک سرمایهگذاری صندوق درآمد ثابت و بانک بسیار پایین است.
انواع صندوق های درآمد ثابت از نظر پرداخت سود؟
صندوقهای درآمد ثابت از لحاظ نحوه پرداخت سود به دو دسته تقسیمبندی میشوند. اولین دسته صندوقهای دارای پرداخت سود یا اصطلاحا تقسیم سودی هستند و دومین دسته صندوقهای بدون تقسیم سود هستند. صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود دارند در یک بازه معین و موعد مقرری که اعلام کردهاند، به سرمایهگذاران سود پرداخت میکنند و صندوقهای درآمد ثابتی که تقسیم سود ماهانه ندارند در زمانی که سرمایهگذار واحدهای صندوق را ابطال کند، اصل سرمایه با سود آن را به صورت یکجا به سرمایهگذار پرداخت میکنند.
انواع صندوق های درآمد ثابت از نظر نوع معامله
صندوقهای درآمد ثابت علاوه بر نوع پرداخت سود بر اساس نوع معامله نیز به دو دسته تقسیم میشوند. برخی از صندوقهای درآمد ثابت به صورت قابل معامله در بورس هستند و برخی دیگر صدور و ابطالی هستند.
صندوقهای درآمد ثابتی که به صورت قابل معامله در بورس هستند، همانند سهام و حق تقدم سهام معامله میشوند. یعنی سرمایهگذاران باید از طریق پنل کارگزاری خود اقدام به جستجوی نماد مربوط به آنها کنند و با واریز مبلغ مورد نظر در آنها سرمایهگذاری کنند. این در حالی است که در صندوقهای درآمد ثابتی که صدور و ابطالی هستند، سرمایهگذاران باید از طریق اپلیکیشن آن صندوق یا از طریق سایت آن، سرمایهگذاری خود را انجام دهند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰