سایت «TasteAtlas» یک اطلس غذای جهانی است که به تهیه و ترویج دستورالعملهای سنتی و رستورانهای معتبر اختصاص دارد و نظرات منتقدان غذا و مقالات تحقیقاتی در مورد مواد اولیه و غذاهای محبوب را منتشر میکند. این سایت بر اساس نظر مخاطبان خود، اقدام به انتشار فهرستی از ۱۰ غذای برتر وگان در سراسر جهان کرده است که زیتون پرورده گیلان در رتبه نخست قرار دارد. این وبسایت در سال ۲۰۲۲ نیز قرمه سبزی را بهعنوان هشتمین غذای برتر جهان معرفی کرده بود.
هدف سایت «TasteAtlas» از انتشار فهرست برترین غذاها، ترویج غذاهای محلی، ایجاد غرور و علاقه نسبت به غذاهای سنتی و برانگیختن کنجکاوی در مورد غذاهایی است که تاکنون امتحان نکردهاید. در ادامه میتوانید با ۱۰ غذای برتر وگان دنیا بیشتر آشنا شوید.
۱. زیتون پروده، ایران
منبع عکس: tasteatlas.com
زیتون پروده غذای سادهای متعلق به استان گیلان است که از ترکیب زیتون بدون هسته، رب انار، گردوی آسیابشده، سیر، سبزیجات تازه مانند گشنیز یا نعناع و همچنین دانههای انار و مقدار زیادی روغن زیتون تشکیل میشود. با این حال، در دستور اصلی این خوراکی خوشمزه اغلب رب آلوچه، آب انار، سبزی معطر شمالی (چوچاق) و گلپر نیز وجود دارد. در توصیف زیتون پرورده آمده است:
آن را بهصورت سرد سرو میکنند و بهطور سنتی پیشغذا یا میانوعدهای است که همراه با نان لواش استفاده میشود.
انواع غذاهای محلی و تنوع شیوههای پخت غذا باعث شده است که گیلان بیشازپیش مورد توجه مردم جهان قرار بگیرد؛ بهطوری که شهر رشت با بیش از ۲۳۰ نوع خوراک نظیر پیشغذا، غذای اصلی و دسر توانست در سال ۱۳۹۴ بهعنوان نخستین شهر خلاق خوراکشناسی ایران در فهرست یونسکو به ثبت برسد.
۲. گواکامولی، مکزیک
منبع عکس: tasteatlas.com
«گواکامولی» (Guacamole) نوعی دیپ آووکادو یا سالاد است که برای اولین بار در مکزیک تهیه شد و نهتنها در غذاهای مدرن مکزیکی به کار میرود، بلکه بهعنوان دیپ، طعمدهنده و مواد تشکیلدهنده سالاد به بخشی از غذاهای بینالمللی تبدیل شده است. برای این غذای سالم از آووکادوی رسیده و لهشده، پیاز، فلفل چیلی، گوجه مکزیکی و چاشنیهایی مانند نمک دریایی و گشنیز استفاده میشود.
۳. محمره، سوریه
منبع عکس: tasteatlas.com
«محمره» (Muhammara) یک دیپ مغذی از شهر حلب سوریه است. این غذای خوشمزه از ترکیب فلفل قرمز کبابی، روغن زیتون و گردوی آسیابشده تهیه میشود. فلفلها طعم دودی خاصی به غذا میدهند و گردو نیز بافت بینظیری برای آن ایجاد میکند.
۴.مجدره، کشورهای عراق، لبنان و نوار غزه
منبع عکس: tasteatlas.com
«مجدره» (Mujaddara) ترکیبی گیاهی از عدس و برنج پخته با مقدار زیادی پیاز سرخشده در روغن زیتون است. هنگام سرو، ترکیب عدس و برنج را در ظرف میریزند و روی آن را با پیاز میپوشانند. این غذا معمولا با ماست ساده یا ماست سیر میل میکنند که برای گیاهخواری مناسب نیست. در نهایت نیز بهجای قاشق و چنگال آن را با نان میخورند.
۵. تمپه گورنگ، اندونزی
منبع عکس: tasteatlas.com
«تمپه گورنگ» (Tempe goreng) از ماده اصلی تمپه تهیه میشود که یکی از فراوردههای سویا است و ظاهری شبیه به برگرهای گیاهی دارد. در این غذای ساده، ابتدا برشهای ضخیم تمپه در سسهای مختلف و ادویه طعمدار و سپس سرخ میشود.
۶. بادریجانی، گرجستان
منبع عکس: tasteatlas.com
«بادریجانی» (Badrijani) از برشهای بادمجان سرخشده تشکیل شده است که با خمیر گردو (گردوی آسیابشده، سیر و گشنیز تازه) پر شده و سپس بهشکل رولهای کوچک پیچیده میشود.
۷. حمص، چندین کشور عربی و ترکیه
منبع عکس: tasteatlas.com
«حمص» (Hummus) در کشورهای ترکیه، لبنان، مصر، عراق، فلسطین و سوریه تهیه میشود. این غذای محبوب بینالمللی از نخود، ارده کنجد، آبلیمو و سیر تشکیل شده است. در نهایت نیز روی آن روغن زیتون میریزند و سرو میکنند.
۸. اسپاگتی با سیر و روغن زیتون، ایتالیا
منبع عکس: tasteatlas.com
اسپاگتی با سیر و روغن زیتون از غذاهای ساده و گیاهی شهر لاتزیو است که با کمترین مواد اولیه تهیه میشود. علاوه بر اسپاگتی، سیر و روغن که در این غذا به کار میرود، ماده فلفل قرمز (اختیاری) نیز وجود دارد که طعم تند و گرمی را به آن اضافه میکند.
۹. تالیاتلی با قارچ، ایتالیا
منبع عکس: tasteatlas.com
تالیاتلی با قارچ یک غذای ایتالیایی خوشطعم است که از پاستای تالیاتلی همراه با قارچهای گوشتی مانند پورچینی، پورتوبلو یا چنترل درست میشود. این غذا را اغلب با پیازچه، فلفل سیاه، نمک و جعفری خردشده طعمدار میکنند.
۱۰. بابا غنوج، لبنان
منبع عکس: tasteatlas.com
«بابا غنوج» (Baba ghanoush) غذایی لبنانی است که در کشورهای خاورمیانه نیز تهیه میشود. این غذا از بادمجان کبابی و پوره شده، سیر، روغن زیتون، آبلیمو و ارده کنجد تشکیل شده است که گاهی اوقات به آن نعناع، پیاز و ادویههای مختلف اضافه میکنند.
منبع عکس: falasteenifoodie.com
تاکنون کدامیک از این غذاهای وگان را میل کردهاید؟ به نظر شما نیز زیتون پرورده بهترین غذای وگان جهان است؟ حتما کاربران کجارو را در جریان نظر و دیدگاه خود قرار دهید.
منبع عکس کاور: cherrybombe.com
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰