مجدالدین تاج در آئین پاسداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیایی هنر قلمزنی اصفهان که امروز چهارشنبه (۱۶ آبانماه) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان برگزار شد، گفت: پس از سه رشتۀ میناکاری، قلمکار و کاشی هفترنگ، اینک برای ثبت جهانی رشتۀ آبا و اجدادیمان، قلمزنی حضور داریم. گوارایتان باد و نوش گوشتان چنین اخبار مسرتبخش و شوقانگیزی، بهویژه بر هنرمندان قلمزنی که در اوج بیرحمیهای دوران هنوز هم عاشقانه بر مس و نقرۀ بیجانی که به اعتبار سرانگشتانشان جان میگیرند و جاودانه میشوند، نقش زندگی میزنند.
او ادامه داد: امروز جهان میداند که قلمزنی، هنر مردمان اصفهان زیبایی است که سالهاست نشانههای زیباییش را یکبهیک از دست میدهد. امروز جهان بداند اگر رشتۀ قلمزنیِ هزاران سالۀ اصفهان جهانی شده، اما بسیاری از هنرمندانش در گمناهی و فقر، یکبه یک از دست میروند و فراموش میشوند. آنان که ماندهاند و هنوز با کورسوی امیدی برای اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین تلاش میکنند، زمزمههایشان فریاد شده، اما هنوز گوش شنوایی برای شکایتشان در شرایط بهوجود آمده برای تولید و فروش آثارشان نیست. هنرمندانی هم که تاب تحمل اینچنین نداشتند یا ترک هنر گفتند و روزیشان را در شغل دیگری بهدست میآورند یا با بغضی در گلو مانده، شهر و دیارشان را بدرود گفته و راهی کشورهای همسایه شدند تا آمار صادرات صنایعدستی بهویژه قلمزنی و نقرۀ کشورهای دیگر را بالا ببرند و رتبههای عالی کسب کنند.
تاج تأکید کرد: دیگر زمان چندانی برای احیای نفسهای باقیماندۀ هنر نمانده، حالِ هنرمندان صنایعدستی باوجود تمام پتانسیلهای موجود در این شهر، برای رسیدن به درآمد پایدار خوب نیست. پنبهها را از گوش بیرون بیاورید و با چشمانی گشوده و دلهایی متحد برای فرهنگ و هنرمان نه با حرف، بلکه با عملمان گام برداریم. از اینکه شکوههای هنرمندان را از زبان نمایندۀ صنفشان شنیدید خوشحال باشید. اگر نبود دغدغۀ عشق به میهن و میراث ماندگار، هرگز چنین واژههایی از دل بر زبان جاری نمیشدند.
رئیس اتحادیه صنف صنایعدستی شهرستان اصفهان در پایان گفت: اعتبار به بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد صنفی هنرمندان نه به زبان بلکه بهعنوان بازوی مشورتی دولتمردان، حمایت دولت در جهت تأمین مواد اولیه همچون مس با حذف ارزش افزوده جهت کاهش قیمت تمامشدۀ محصول مانند حمایتی که در مواد اولیۀ صنعت فرش انجام شده است، نگاه فرهنگی و نه تجاری به صنف هنرمندان صنایعدستی توسط سازمان امور مالیاتی اصفهان درجهت کاهش مالیاتهای کمرشکن در شرایط رکود اقتصادی، تخصیص بودجۀ تبلیغات توسط استان برای معرفی هرچه بهتر صنایعدستی اصفهان در کشورهای هدف، ازجمله درخواستهای هنرمندان صنایعدستی از مسئولین است.
او افزود: استفاده پتانسیل شهرهای خواهرخوانده و خلاق توسط شهرداری جهت حضور هنرمندان در نمایشگاه، تسهیل در صادرات و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه و برگشت مشوق های صادراتی برای صادرکنندگان، تخصیص بودجه توسط استان برای برطرفکردن ضعف در بستهبندی جهت حضور موثر در حوزههای جهانی، در اختیار گذاشتن تالار تیموری بهعنوان موزه هنرهای سنتی معاصر جهت به نمایشگذاشتن آثار فاخر هنرمندان صنایعدستی، و همچنین ثبت جهانی رشتههای دارای نشان جغرافیایی ملی نیز برخی دیگر از این درخواستها است.
به گزارش ایسنا، در آئین پاسداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیایی هنر قلمزنی اصفهان، از «استاد محمد اسکندری»، «استاد مهدی شاهعلی» و «استاد حسین دهلوی اصفهانی» بهعنوان اساتید پیشکسوت و صاحبنام هنر قلمزنی اصفهان تقدیر شد. همچنین گشایش نمایشگاه «طلایهداران فردا» که در آن آثار فاخر قلمزنی نسل نو اصفهان ارائهشده است با حضور استاندار اصفهان و معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان گشایش یافت؛ در این نمایشگاه، آثاری از علیاکبر اسدی، رسول امینی، شیما بذرافشان، محمد بهشتی دوست، راضیه جبلعاملیان، علی حقیقی، عماد دلوی، افسانه رجبی، حبیب روز دار، بهزاد ساعی، پریسا شاکری، جلال شفیعی، مهران شیرزاد، یاسین صلصالی، رضا عابدی، حسام غفوری و کمال لطفی به نمایش گذاشته شده و علاقهمندان تا ۲۲ آبانماه میتوانند از ساعت ۹ تا ۱۷ از آن بازدید کنند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰