امیرصادق علیمردانی، در اجلاس معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: برای اجرای این طرح، کمیسیون کشوری کاشت حلزون در قالب کمیسیون علمی اجرایی، تشکیل شده است.
وی افزود: ابلاغ دستور رایگان شدن خدمات مرتبط با کاشت حلزون شنوایی، معرفی دانشگاه مرجع، ایجاد سامانه ثبت و تحلیل آماری، تحویل ۱۲۰۹ پروتز کاشت حلزون شنوایی توسط هیأت امنای صرف جویی ارزی، برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی و راهبردی درون بخشی و برون بخشی در ارتباط با اجرای این طرح ملی از اقدامات انجام شده است.
معاون فنی مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت همچنین بیان کرد: بر اساس آخرین ویرایش منابع علمی در سال ۲۰۲۰ زمان طلایی غربالگری نوزاد تا یک ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا دوماهگی و شروع مداخلات تا سه ماهگی است. در حال حاضر زمان طلایی این اقدامات در کشور یک، سه و ۶ ماهگی است.
علیمردانی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین ویرایش منابع علمی در سال ۲۰۲۰ زمان طلایی کاشت حلزون شنوایی صفر تا ۱۸ ماهگی و این زمان در ایران صفر تا چهار سالگی است. وی ادامه داد: هم اکنون ۱۵ مرکز کاشت حلزون در ۱۱ استان کشور داریم که چهار مرکز در تهران قرار دارد. ایجاد مرکز در یزد تصویب شده و در لرستان و بندرعباس در دست اقدام است.
ایجاد داشبورد کاشت حلزون برای اولین بار
وی بیان کرد: ایجاد داشبورد اختصاصی کاشت حلزون شنوایی در کشور برای اولین بار است که طی ۳۰ سال گذشته در این دولت انجام شده است.
علیمردانی افزود: بیش از ۵۰ درصد کودکان در صف انتظار کاشت حلزون شنوایی در کشور بالای چهار سال سن دارند و ۶۰ درصد موارد عمل شده سن چهار سال را رد کرده اند که این روند باید اصلاح شود.
معاون فنی مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت اعلام کرد: درصد بیماران عمل شده برای کاشت حلزون شنوایی به تفکیک سنی، ۱۴ درصد کودکان زیر دو سال، ۲۷ درصد بالای ۱۸ ماه، ۳۳ درصد ۵ تا ۱۸ ماه و ۲۶ درصد سه تا چهار سال هستند.
وی افزود: جمعیت هدف در سال برای کاشت حلزون شنوایی، ۲۵۰۰ کودک هستند که ۲۵۰ میلیارد تومان بار مالی سالانه دارد.
موارد مشمول کاشت حلزون شنوایی رایگان
علیمردانی گفت: کودکانی که اندیکاسیون دریافت پروتز بر اساس تاییدیه کمیسیون کاشت حلزون مرکز مرجع داشته و در سن کمتر از چهار سال پرونده آنها در مرکز کاشت حلزون تشکیل شده است و همچنین بیماران بالای چهار سال که بر اساس رأی کمیسیون مرکز کاشت حلزون مرجع، احتمال پاسخ دهی مطلوب (توانایی شنیدن همراه ارتقای گفتار) داشته باشند، مشمول طرح رایگان کاشت حلزون شنوایی میشوند.
وی تعداد پروتز تحویلی به دانشگاهها در شهریورماه ۱۴۰۱ بر اساس صف انتظار ۱۸ ماه گذشته را ۱۲۰۹ مورد و تعداد پروتز تحویلی در نیمه مهرماه امسال را ۶۴۴ عدد اعلام کرده و گفت: قبل از اجرای طرح ملی تحول کاشت حلزون شنوایی به طور متوسط ماهیانه ۵۲ مورد و پس از اجرای طرح در شهریور امسال، ۱۲۹ مورد کاشت حلزون شنوایی انجام شده است.
بیشتر بخوانید:۵۰ درصد علت ناشنوایی ژنتیکی است
۴۷۴۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰