رویترز: ترامپ به دنبال معامله فوری بر سر معادن اوکراین است

به گزارش هوشمند نیوز، دو فرد آگاه به موضوع روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است به دنبال توافقی ساده‌شده با اوکراین بر سر معادن باشد تا ابتدا یک قرارداد کلی امضا کند و بعدا درباره جزئیات آن مذاکره کند، از جمله این‌که آمریکا چه مقدار از منابع عظیم

کد خبر : 561186
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۱۳
رویترز: ترامپ به دنبال معامله فوری بر سر معادن اوکراین است



به گزارش هوشمند نیوز، دو فرد آگاه به موضوع روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است به دنبال توافقی ساده‌شده با اوکراین بر سر معادن باشد تا ابتدا یک قرارداد کلی امضا کند و بعدا درباره جزئیات آن مذاکره کند، از جمله این‌که آمریکا چه مقدار از منابع عظیم اوکراین را تصاحب خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هفته گذشته یک پیشنهاد تفصیلی آمریکا را رد کرد. این پیشنهاد شامل واگذاری ۵۰ درصد از معادن حیاتی اوکراین به واشنگتن بود که شامل گرافیت، اورانیوم، تیتانیوم و لیتیوم می‌شود. لیتیوم یکی از اجزای کلیدی در باتری‌های خودروهای الکتریکی است.

توافق بر سر منابع، به صلح ارجحیت دارد

منابع می‌گویند این اتفاق نشان داد که رسیدن به یک توافق کامل زمان‌بر خواهد بود.

اما دونالد ترامپ می‌خواهد قبل از این‌که حمایت نظامی بیشتری برای کی‌یف تأیید کند یا تلاش برای میانجی‌گری مذاکرات رسمی صلح میان اوکراین و روسیه را پیش ببرد، یک توافق با اوکراین داشته باشد. «کیت کلاگ» نماینده ترامپ در امور اوکراین در کی‌یف حضور دارد تا درباره شرایط توافق جدید و آنچه اوکراین در ازای امضای آن دریافت می‌کند، مذاکره کند.

زلنسکی گفت که امروز پنجشنبه با کلوگ دیدار خواهد کرد و تأکید کرد: «برای ما بسیار مهم است که این دیدار – و همکاری کلی با آمریکا – سازنده باشد.»

وقتی از یکی از مشاوران ترامپ پرسیده شد که آیا مقامات آمریکایی همچنان به دنبال این توافق خواهند بود، او که نخواست نامش فاش شود، درباره زلنسکی گفت: «قطعا، باید این مرد را به واقعیت برگردانیم.»

کاخ سفید بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

به گزارش رویترز، تلاش برای دستیابی به توافق، علی‌رغم افزایش شکاف میان ترامپ و زلنسکی، همچنان ادامه دارد.

ترامپ روز چهارشنبه زلنسکی را «یک دیکتاتور بدون انتخابات» خواند. این اظهارنظر پس از آن صورت گرفت که زلنسکی مدعی شد ترامپ در دام تبلیغات دروغین روسیه گرفتار شده است. این واکنش زلنسکی به ادعای ترامپ بود که گفته بود اوکراین جنگ را آغاز کرده است.

آمریکا در سه سال گذشته که جنگ اوکراین آغاز شده، ده‌ها میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف ارائه کرده است. ترامپ گفته است که سرمایه‌گذاری آمریکا در معادن اوکراین می‌تواند تضمین کند که «به نوعی این پول را پس خواهیم گرفت.» او به دنبال آن است که کی‌یف امتیازات معدنی به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار به آمریکا اعطا کند، به عنوان قدردانی از کمک‌های واشنگتن.

زلنسکی: نمی‌توانم کشورمان را بفروشم

منابع می‌گویند برای ترامپ مهم است که بتواند به مردم آمریکا نشان دهد که ایالات متحده در حال جبران کمک‌هایش است. مشخص نیست که پیشنهاد اولیه آمریکا تا چه حد به‌عنوان جبران ارسال تسلیحات گذشته یا به‌عنوان بخشی از کمک‌های آینده در نظر گرفته شده بود. اما زلنسکی گفت که این پیشنهاد بیش از حد بر منافع آمریکا متمرکز بود و هیچ تضمین امنیتی برای کی‌یف نداشت.

زلنسکی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «من نمی‌توانم کشورمان را بفروشم.»

یک منبع سوم که از موضوع آگاه است، گفت که اوکراین مایل به توافق با دولت ترامپ است.

یک منبع دیگر هم گفت که کی‌یف آماده توافق است، اما این توافق نباید مانند پیشنهاد اولیه آمریکا «طمع‌کارانه» به نظر برسد.

جزئیات مذاکرات آمریکا درباره توافق احتمالی بر سر معادن، از جمله اینکه چه کسی در دولت این پیشنهاد اولیه را تنظیم کرده، مشخص نیست.

رویکرد اصلاح‌شده تنها یکی از چند گزینه‌ای است که در کاخ سفید برای نهایی کردن توافق با کی‌یف در هفته‌های آینده بررسی می‌شود. این بازه زمانی به‌طور غیرمعمولی سریع است، زیرا چنین توافق‌هایی معمولا میان شرکت‌های خصوصی و نهادهای دولتی انجام می‌شود، نه میان دولت‌ها.

ترامپ روز چهارشنبه بار دیگر نارضایتی خود را ابراز کرد که بیشتر کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌صورت بلاعوض بوده، در حالی که به گفته او، اروپا عمدتا به‌صورت وام به کی‌یف کمک کرده است. او گفت: «در حالی که ایالات متحده هیچ چیزی دریافت نمی‌کند، آن‌ها (اروپایی‌ها) پول خود را پس می‌گیرند.»

او همچنین مخالفت زلنسکی با تقسیم ۵۰-۵۰ منابع را مورد انتقاد قرار داد و آن را نقض یک توافق توصیف کرد، بدون اینکه شواهدی ارائه دهد که نشان دهد کی‌یف واقعا با این توافق موافقت کرده بود. ترامپ مدعی شد: «ما توافقی بر اساس مواد معدنی کمیاب و سایر منابع داشتیم، اما آن‌ها این توافق را شکستند… آن‌ها این کار را دو روز پیش انجام دادند.»

فرصتی برای جبران کمک‌ها

یک رویکرد اصلاح‌شده و ساده‌تر می‌تواند به ایالات متحده کمک کند تا از موانع قانونی و لجستیکی متعددی عبور کند و زمان بیشتری برای مذاکره درباره جزئیات توسعه، از جمله نحوه تقسیم درآمد، در آینده داشته باشد.

«گراسلین باسکاران» مدیر برنامه امنیت مواد معدنی حیاتی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، گفت: «ایالات متحده در گذشته معمولا از مبادله منابع طبیعی در ازای کمک‌های خارجی استفاده نکرده است، اما این یک ابزار آزمایش‌شده و اثبات‌شده در سیاست‌های معدنی چین است.»

«تایسون بارکر» معاون سابق نماینده ویژه آمریکا در بازسازی اقتصادی اوکراین، گفت که اوکراین به شدت علاقه‌مند به ایجاد روابط اقتصادی و امنیتی عمیق‌تر با ایالات متحده و یافتن راهی برای به رسمیت شناختن سرمایه‌گذاری قابل توجه آمریکا در آینده اوکراین است.

او گفت: «اوکراینی‌ها بیش از حد مایل هستند که امتیازات بیشتری به ایالات متحده بدهند، از جمله دسترسی ویژه به منابع معدنی حیاتی، به عنوان قدردانی از میلیاردها دلاری که مالیات‌دهندگان آمریکایی برای اوکراین هزینه کرده‌اند.»

او افزود: «اوکراینی‌ها مدتی است که درباره این مسئله استراتژی‌پردازی می‌کنند.»

بارکر گفت که شرایط مشابهی باید به کشورهای دیگری که در دوران جنگ کمک‌های زیادی به اوکراین کرده‌اند، از جمله کانادا، بریتانیا، ژاپن و اتحادیه اروپا، ارائه شود. اما روسیه هم به منابع طبیعی اوکراین تمایل دارد و نیروهایش که تاکنون یک‌پنجم خاک اوکراین، از جمله ذخایر عناصر نادر خاکی را تصرف کرده‌اند، اکنون کمتر از ۴ مایل با یک معدن عظیم لیتیوم فاصله دارند.

زلنسکی گفته است که اوکراین و ایالات متحده باید درباره سرنوشت ذخایر معدنی در مناطق تحت کنترل روسیه مذاکره کنند.

۳۱۰۳۱۰



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.