به گزارش هوشمند نیوز، این خبرگزاری می افزاید که از زمان پایان جنگ جهانی دوم، اروپا با اتکا به برادر بزرگتر خود یعنی ایالات متحده توانسته است در برابر روسیه ایستادگی کند. اما اکنون، اروپا با دو مرد قدرتمند در کاخ سفید و کاخ کرملین روبرو است و توانایی آن برای مقاومت در برابر هر دوی آن ها، به پول، اراده و وحدت سیاسی بستگی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، طبق این گزارش، اینکه آیا اروپا میتواند همزمان در برابر ایالات متحده و روسیه بایستد، پرسش اصلی پیش روی رهبران اروپا در نشست آتی در پاریس است که کار آسانی هم نخواهد بود.
رویترز با بیان اینکه اروپا ضعیف و دچار تفرقه است، در مورد موقعیت خطرناک قاره سبز آورده است: هفته گذشته، موقعیت متزلزل اروپا بهوضوح وقتی نمایان شد که ترامپ برای آغاز مذاکرات صلح اوکراین ابتدا با پوتین تماس گرفت و بعد از آن با رئیسجمهور اوکراین، «ولودیمیر زلنسکی» صحبت کرد. سپس، «کیت کلوگ» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور اوکراین، اعلام کرد که آمریکا هیچ نقشی برای اروپا در مذاکرات صلح که این هفته در عربستان سعودی آغاز میشود، قائل نیست. خطر این است که ترامپ با معامله ای موافقت کند که در واقع به معنای تسلیم شدن کییف باشد و آن را نهایی کند.
این خبرگزاری در بخش دیگر گزارش خود به تشریح طرحهای موجود در مورد اوکراین پرداخت و عنوان داشت که اولویت اصلی اروپا باید جلوگیری از فروش اوکراین توسط ترامپ باشد. هرچند که احتمال موفقیت آن اندک است، اما بهترین راه، تعهد به تأمین بخش عمدهای از حمایت امنیتی مورد نیاز اوکراین در صورت توافق آتشبس است.
دو مشکل واضح در این رویکرد وجود دارد؛ اول این که کشورهای اروپایی نیروی نظامی زیادی در اختیار ندارند و مساله دوم این است که شاید پوتین چنین پیشنهادی را رد کند – و ترامپ نیز ممکن است به خواستههای همتای روسی خود تن دهد.
رویترز در مورد جایگزین یک طرح تحمیلی از سوی ترامپ که اوکراین آن را غیرقابل قبول بداند، نیز افزود در چنین شرایطی، بهترین گزینه برای اروپا، افزایش حمایت نظامی و مالی از کییف خواهد بود که البته این طرح نیز دو مشکل دارد: نخست، اگر دولت ترامپ اوکراین را رها کند، اروپا برای پر کردن این خلا دچار مشکل خواهد شد. قاره اروپا از نظر تسلیحاتی و اطلاعات نظامی نمی تواند جای آمریکا را پر کند. مشکل دوم این است که ترامپ ممکن است از اینکه اروپا توافق او با پوتین را تضعیف کند، عصبانی شود و تحریمهای ایالات متحده علیه روسیه را لغو کند، که این امر به کرملین اجازه میدهد پشتوانه جنگی خود را دوباره کامل کند.
این خبرگزاری در مورد سومین طرح نیز آورده است: اگر گزینههای دیگر شکست بخورند، بهترین اقدام برای کشورهای اروپایی این خواهد بود که یک سیستم دفاعی مؤثر بسازند و شاخه اروپایی ناتو ایجاد کنند تا بتوانند در مقابل حمله احتمالی روسیه را بازدارندگی داشته باشند، حتی اگر ایالات متحده آن را رها کند.
طبق گزارش، این مورد هم موانع متعددی دارد. یکی از این موانع، هزینه بسیار بالای آن است. افزایش هزینههای دفاعی اروپا تا میانگین ۳ درصد از تولید اقتصادی، که اکنون بسیاری آن را حداقل لازم میدانند، به پول امروز حداقل ۲.۲ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت. مشکل دیگر این است که ساخت چنین ظرفیتی سالها طول می کشد، و در این مدت، قاره اروپا آسیبپذیر خواهد بود.
مساله دیگر این است که آیا کشورهای اروپایی آمادهاند تا بخشی از حاکمیت خود را در جهت تحقق این هدف به اشتراک بگذارند یا خیر. بحث برانگیزترین چالش این خواهد بود که آیا اروپا در صورت عدم اتکا به ایالات متحده، همچنان از چتر هستهای محافظتی برخوردار خواهد بود؟ اگرچه فرانسه و بریتانیا دارای سلاح هستهای هستند، اما مشخص نیست که آیا آنها حاضر خواهند بود از این تسلیحات در صورت حمله روسیه به سایر کشورها استفاده کنند.
در پایان گزارش تاکید شده است: هیچیک از این طرحها آسان نخواهد بود. اما اروپا چارهای ندارد، مگر آنکه بخواهد با ترامپ همراستا شود و اوکراین را مجبور به پذیرش توافقی تحقیرآمیز با روسیه کند.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰