روپیه پاکستان با تطبیق بازارها با حذف کنترل های غیررسمی توسط رویترز به شدت سقوط کرد
© رویترز. عکس فایل: یک تاجر ارز هنگام آماده کردن مبادله دلار آمریکا در اسلام آباد پاکستان در 11 دسامبر 2017، اسکناس های روپیه پاکستان را می شمرد. رویترز/کارن فیروز/عکس فایل توسط آریبا شهید و آصف شهزاد کراچی، پاکستان (رویترز) – دادههای بانک مرکزی نشان داد که روپیه پاکستان در برابر دلار در روز پنجشنبه
© رویترز. عکس فایل: یک تاجر ارز هنگام آماده کردن مبادله دلار آمریکا در اسلام آباد پاکستان در 11 دسامبر 2017، اسکناس های روپیه پاکستان را می شمرد. رویترز/کارن فیروز/عکس فایل
توسط آریبا شهید و آصف شهزاد
کراچی، پاکستان (رویترز) – دادههای بانک مرکزی نشان داد که روپیه پاکستان در برابر دلار در روز پنجشنبه 9.6 درصد کاهش یافت – بزرگترین افت یک روزه در بیش از دو دهه گذشته – در رکودی که ممکن است صندوق بینالمللی پول را متقاعد کند تا وامدهی به بانک مرکزی را از سر بگیرد. کشور.
این کاهش یک روز پس از آن رخ می دهد که شرکت های ارزی سقف نرخ ارز را که یکی از خواسته های کلیدی صندوق بین المللی پول به عنوان بخشی از برنامه اصلاحات اقتصادی است که با این کشور دارای کمبود نقدینگی آسیای جنوبی توافق کرده بود، برداشتند.
بانک مرکزی اعلام کرد ارزش رسمی این ارز در برابر دلار در برابر 230.9 در روز چهارشنبه به 255.4 روپیه بسته شد.
پاکستان که با بحران شدید تراز پرداختها روبهرو میشود، ناامیدانه به دنبال تأمین مالی خارجی است، زیرا کمتر از سه هفته پوشش وارداتی در ذخایر ارزی خود دارد.
پاکستان در سال 2019 کمک مالی 6 میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول دریافت کرد. سال گذشته با یک میلیارد دلار دیگر برای کمک به کشور پس از سیل های ویرانگر اضافه شد، اما صندوق بین المللی پول پس از آن پرداخت ها را در نوامبر به دلیل شکست پاکستان در دستیابی به پیشرفت بیشتر در تحکیم مالی به حالت تعلیق درآورد.
گذشته از اینکه میخواهد دولت کسری بودجه خود را کاهش دهد، صندوق بینالمللی پول برای حرکت به سمت رژیم نرخ ارز تعیینشده توسط بازار فشار میآورد.
شرکتهای ارزی روز چهارشنبه گفتند که به خاطر کشور این سقف را برداشتهاند، زیرا باعث ایجاد انحرافات «مصنوعی» برای اقتصاد شده است.
حرکت روز چهارشنبه دلالان ارز که نرخ های بازار آزاد آنها با نرخ ابلاغی بانک مرکزی متفاوت است، روز پنجشنبه بر نرخ های رسمی ارز تاثیر داشت.
به گفته جی اس گلوبال، یک کارگزاری پاکستانی، کاهش نرخ رسمی از سال 1999 تاکنون، هم به صورت مطلق و هم درصد، بیشترین کاهش را داشته است.
طبق دادههای تجاری انجمن شرکتهای بورس پاکستان (ECAP)، در بازار آزاد، روپیه از 243 روپیه به دلار به 262 روپیه کاهش یافت که حدود 7 درصد کاهش داشت و روز گذشته 1.2 درصد کاهش داشت.
مالک بستان، رئیس ECAP به رویترز گفت: «ما از بانک مرکزی درخواست کردیم که نرخ بین بانکی را برای کمک به مبارزه با بازار سیاه افزایش دهد.
بانک دولتی پاکستان (SBP) بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.
گذشته از حرکت به سمت نرخ ارز تعیین شده توسط بازار، اسلام آباد همچنین اعلام کرده است که اقدامات مالی توصیه شده توسط صندوق بین المللی پول را انجام خواهد داد.
تلاش های اسحاق دار وزیر دارایی برای دفاع از روپیه از زمان انتصابش در سپتامبر، از جمله مداخلات گزارش شده در بازار ارز، برخلاف توصیه صندوق بین المللی پول بود.
با این حال، بورس پاکستان واکنش مثبتی به سقوط روپیه نشان داد و شاخص KSE 100 بیش از 1000 واحد یا 2.5 درصد افزایش یافت.
طاهر عباس، رئیس تحقیقات عارف حبیب لیمیتد، گفت: کاهش ارزش روپیه تا حدودی ابهام در مورد نقشه راه اقتصادی پیش رو و از سرگیری برنامه صندوق بین المللی پول را که بازار به طور مثبت به آن پاسخ می دهد، از بین می برد.
Topline Securities، یک کارگزاری مستقر در کراچی، گفت که کاهش شدید ذخایر ارزی از 8 میلیارد دلار در سپتامبر به 4.6 میلیارد دلار تا 13 ژانویه منجر به افزایش اختلاف بین نرخ رسمی و بازار آزاد شد و باعث ایجاد یک سیاهی شد. بازار دلار به دلیل عرضه کم
کاهش ناگهانی نرخ بهره بانک ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد. به گفته دو مقام در بانکهای تجاری فعال در پاکستان، بانکهایی که قبلاً به دلار 230 روپیه وام میگرفتند تا با اجرای موقعیتهای باز پرداختها را انجام دهند، اکنون باید پرداختها را با نرخ 250 روپیه تسویه کنند.
این مقامات به شرط ناشناس ماندن به رویترز گفتند که بانک هایی که بیشترین ضربه را خورده اند، بانک هایی هستند که ورودی دلاری کافی نداشته اند.
وزارت دارایی به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :با ، بازارها ، به ، پاکستان ، تطبیق ، توسط ، حذف ، روپیه ، رویترز ، سقوط ، شدت ، غیررسمی ، کرد ، کنترل ، های
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰