روزنامه مردم چین نوشت: تحلیلگران میگویند انتظار دارند، همه همسایگان اصلی افغانستان در این نشست سازوکارهای جدیدی مانند راه اندازی مرکز مبارزه با مواد مخدر برای مقابله با موارد جدید و تهدیدها ارائه دهند.
بیست و یکمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای یک هفته پس از اعلام دولت موقت طالبان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار میشود. افغانستان یک کشور ناظر سازمان همکاری شانگهای است و با چندین کشور عضو، مرز مشترک دارد.
«ژو یانگ بیائو» مدیر مرکز مطالعات افغانستان در دانشگاه «لانژو» چین به روزنامه مردم گفت: محور اصلی این اجلاس افغانستان است، زیرا اعضا قصد دارند از آمریکا بخواهند وظایف خود را در قبال این کشور انجا دهند، آنها همچنین از افغانستان میخواهند ضمن ارایه برنامههای علمی و عملی برای بازسازی کشور، گروههای تروریستی را کاملا ترد کنند.
ژو افزود: با این حال، اما بعید است اعضا در مورد به رسمیت شناختن دولت جدید طالبان به توافق برسند.
«دینگ شیائوشینگ» مدیر موسسه «اوراسیا» از موسسه روابط بین الملل معاصر چین هم در این مورد در گفت و گو با روزنامه «گلوبال تایمز» با اشاره به اینکه سازمان همکاری شانگهای نقش مهمی در افزایش امنیت و توسعه اقتصادی منطقه ایفا کرده است، گفت: بیست سال پس از تأسیس، سازمان همکاری شانگهای با موفقیت اطمینان حاصل کرده که آسیای مرکزی مانند دیگر بخشهای خاورمیانه نخواهد شد، اگرچه خطرات احتمالی امنیتی همچنان وجود دارد.
او افزود: با این حال با خروج غیرمسئولانه و شتابزده نیروهای غربی به رهبری آمریکا از افغانستان، کشورهای منطقه با تهدیدهای متعددی مانند مساله پناهندگان، تروریسم و توزیع مواد مخدر روبرو هستند.
«ژو ویلی» مدیر موسسه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه بینالمللی شانگهای هم گفت: احتمالاً ایران و پاکستان با توجه به اینکه میزبان بیشترین تعداد پناهجویان افغانستانی هستند، به تأثیرگذارترین بازیگران خارجی برای این کشور تبدیل شوند.
بیست و یکمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای از امروز با حضور نمایندگان ارشد کشورهای عضو و ناظر، کار خود را در دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز خواهد کرد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰