به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، یکی از نمایندگان مجلس بریتانیا امتناع موزه بریتانیا از بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای مبدأ به بهانه عدم امنیت را درحالی “احمقانه” خواند که این موزه با رسوایی بزرگ سرقت آثار تاریخی روبهرو شده است.
«بل ریبیرو ـ ادی» ـ رئیس گروه پارلمانی همه احزاب مجلس بریتانیا ـ درباره غرامت آفریقا، معتقد است: قانون ۱۹۶۳ که از بازگرداندن اشیایی مانند مرمرهای پارتنون و برنزهای بنین جلوگیری میکند، باید تغییر کند.
او در اینباره میگوید: یکی از توهینآمیزترین دلایلی که آنها برای استرداد نکردن این آثار تاریخی ارائه کردهاند این است که سایر کشورهایی که این اقلام متعلق به آنهاست، یا نمیتوانند از آنها مراقبت کنند یا احتمال سرقت این آثار وجود دارد. این در حالی است که در همین کشور (بریتانیا) برخی از این آثار در فروشگاههای اینترنتی به فروش گذاشته شدهاند.
این موزه در مرکز یک رسوایی بزرگ قرار گرفته است که روز جمعه به استعفای مدیر آن «هارتویگ فیشر» منجر شد. این استعفا به دنبال افشای خبری بود که بر اساس آن حدود ۲۰۰۰ اثر از مجموعه موزه بریتانیا «مفقود یا دزدیده شده یا آسیب دیده است» و پلیس در حال بررسی این موضوع است.
مسئولان «موزه بریتانیا» هفته گذشته اعلام کردند پلیس روند بازرسی درباره اشیائی را که در مجموعه این موزه ناپدید شده، به سرقت رفته و یا آسیب دیدهاند آغاز کرده است. همچنین اقدامات قانونی توسط این موزه علیه یکی از کارمندان آن که از کار برکنار شده نیز صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید:
بحران یک سرقت بزرگ
ماجرای سرقت از «موزه» و استعفای مدیر آن
واکنش کاردار ایران در انگلیس به سرقت آثار موزه ملی بریتانیا
روزنامه «تایمز» نیز هفته گذشته گزارش داد که یک سکه نقره یونانی، یک سکه رومی قرن چهارمی و یک سکه آلمانی در سال ۲۰۱۴ از موزه ناپدید شده است. همچنین یک حلقه قرن بیستمی، یک زنجیر ساختهشده از نقرههای سیمی و مُهرههای صیقلی از جمله اشیائی به شمار میروند که در ۱۰ سال اخیر در این موزه ناپدید شدهاند.
بر اساس ایمیلهایی که به دست «بیبیسی» رسیده است، «ایتای گرادل»، یک دلال آثار باستانی به مسئولان موزه درباره اشیائی که در سال ۲۰۲۱ در وبسایت «ایبی» به فروش گذاشته شده بودند، اطلاعرسانی کرده بود، اما این موزه گزارشها را نادیده گرفته بود.
مسئولان موزه به طور دقیق اعلام نکردهاند که چه تعداد شیء از این موزه به سرقت رفته است و درباره جزئیات این اشیاء اطلاعاتی منتشر نکردهاند و فقط به اعلام «کوچک بودن» و «جواهرات طلا، الماس، گوهر و شیشههای متعلق به قرن پانزدهم پیش از میلاد تا ۱۹ میلادی» بسنده کردهاند. گمان میرود این اشیاء پیش از سال ۲۰۲۳ و در طول یک بازه زمانی طولانی به سرقت رفته باشند.
رسوایی بزرگ در حافظت نکردن از آثار تاریخی در حالی گریبان یکی از بزرگترین موزههای دنیا را گرفته است که مسئولان این موزه و مقامات بریتانیایی در سالهای اخیر بارها به دلایل مختلف از جمله مسائل امنیتی از استرداد آثار تاریخی متعلق به سایر کشورها چون مرمرهای پارتنون و برنزهای بنین ممانعت کردهاند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰