رئیس بانک مرکزی در برابر بابک زنجانی عقب‌نشینی می‌کند؟/ این بار طلابازی بابک

به گزارش هوشمند نیوز سایت تابناک نوشت: به تازگی بابک زنجانی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته است: به‌زودی، عرضه گسترده شمش‌های فیزیکی طلا با برند شرکتش آغاز می‌شود. شمش‌ها دارای استاندارد جهانی و عیار ۹۹۹ خواهند بود، بدون حباب قیمتی و با قابلیت خرید و فروش بر اساس قیمت‌های لحظه‌ای بورس‌های بین‌المللی. این جملات که

کد خبر : 579666
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۳:۳۸
رئیس بانک مرکزی در برابر بابک زنجانی عقب‌نشینی می‌کند؟/ این بار طلابازی بابک



به گزارش هوشمند نیوز سایت تابناک نوشت: به تازگی بابک زنجانی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته است: به‌زودی، عرضه گسترده شمش‌های فیزیکی طلا با برند شرکتش آغاز می‌شود. شمش‌ها دارای استاندارد جهانی و عیار ۹۹۹ خواهند بود، بدون حباب قیمتی و با قابلیت خرید و فروش بر اساس قیمت‌های لحظه‌ای بورس‌های بین‌المللی.

این جملات که آشکارا کنایه‌ای به رأس مدیریت بانک مرکزی، یعنی محمدرضا فرزین دارد، نشان می‌دهد زنجانی صرفاً قصد فعالیت تجاری ندارد، بلکه سودای اثرگذاری مستقیم بر سیاست‌گذاری بازار طلا و ارز کشور را نیز در سر می‌پروراند.

اهمیت این موضع‌گیری زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم بانک مرکزی از دی‌ماه ۱۴۰۲، به شکل انحصاری و از طریق مرکز مبادله ایران، حراج شمش طلا را آغاز کرده و تاکنون بیش از ۱۱۹ مرحله آن برگزار شده است. ورود یک چهره خصوصی با گذشته و حواشی گسترده، آن هم در بازار طلا و ارز که بانک مرکزی خود را متولی انحصاری آن می‌داند، پرسش‌های حقوقی و اقتصادی جدی ایجاد می‌کند.

متولی کیست؟

پیش‌تر، مدیر حقوقی مرکز مبادله صراحتاً اعلام کرده بود که بانک مرکزی متولی انحصاری مدیریت بازار ارز و طلای کشور است. با این حال، پیام اخیر زنجانی نشان می‌دهد او یا به مجوزی دست یافته، یا تصمیم دارد بدون توجه به چارچوب‌های موجود، فعالیتش را آغاز کند.

رویارویی لفظی زنجانی و بانک مرکزی سابقه‌دار است. او پیش‌تر نیز در پیام‌هایی تند، رئیس کل بانک مرکزی را فردی «فاقد طرح و تصمیم اجرایی» توصیف کرده و هشدار داده بود که اگر وزارت اقتصاد برای اصلاح عملکرد بانک مرکزی اقدام نکند، «هزینه‌های بعدی بسیار سنگین‌تر از آن چیزی خواهد بود که امروز می‌بینیم». 

در مقابل، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، زنجانی را «کلاهبردار و ابربدهکار» خوانده و خطاب به او نوشته بود: «به جای توصیه به مقامات کشور، بدهی خود به بیت‌المال را پرداخت کن.»

بانک مرکزی شفاف سازی کند

 بد نیست اکنون که زنجانی علناً از ورود به بازار شمش طلا سخن می‌گوید، بانک مرکزی ناچار است پیش از شکل‌گیری رقابت علنی با او، موضعی شفاف و قاطع بگیرد؛ چرا که تعلل در این زمینه، می‌تواند به ایجاد بازاری دوگانه و پرابهام منجر شود و عملاً انحصار عرضه شمش طلا را که بانک مرکزی طی یک‌سال گذشته بر آن تأکید داشته، زیر سؤال ببرد.

17302



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.