دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه

امروزه تنها روشی که بدون آسیب به دندان‌های دیگر، دندان از دست رفته را جایگزین می‌کند عمل کاشت پایه دندانی یا ایمپلنت دندان است. کاشت دندان زمانی انجام می‌شود که یا دندانی از دست رفته و جای خالی آن باقی مانده است یا امیدی برای نگهداری و مداوای دندانی وجود ندارد. در واقع ایمپلنت آخرین

کد خبر : 7318
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۶
دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه


امروزه تنها روشی که بدون آسیب به دندان‌های دیگر، دندان از دست رفته را جایگزین می‌کند عمل کاشت پایه دندانی یا ایمپلنت دندان است. کاشت دندان زمانی انجام می‌شود که یا دندانی از دست رفته و جای خالی آن باقی مانده است یا امیدی برای نگهداری و مداوای دندانی وجود ندارد. در واقع ایمپلنت آخرین گزینه محسوب می‌شود که البته امروزه می‌تواند در صورتی که به نکات تخصصی در کارگزاری آن دقت شود و خود شخص در حفظ و نگهداری آن دقیق عمل کند، طول عمری بیش از ۱۰تا ۱۵ سال داشته باشد. طبق آخرین روش‌ها، امروزه می‌توان تنها در یک جلسه دندان از بین رفته و غیرقابل نگهداری را جایگزین و شخص را در همان جلسه با دندانی جدید و بدون تغییر ظاهری برای ادامه زندگی آماده کرد.

 

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه 

مزایای استفاده از دستگاه های لیزری در دندانپزشکی چیست؟

چند سالی است که روش‌های لیزری یا استفاده از دستگاه لیزر وارد درمان و شیوه‌های عمل دندانپزشکی تخصصی شده است. لیزرها ابتدا تنها به‌عنوان یک چاقو یا تیغ جراحی عمل می‌کردند، که در بعضی موارد بدون درد، خونریزی و اتلاف زمان، ضایعات و مشکلات لثه‌ای را می‌شد با آنها برطرف کرد، اما امروزه، نسل جدید لیزرها و درمان‌های لیزری در دندانپزشکی تحولی ایجاد کرده که کار روی ریشه، استخوان و دندان هم با آنها عملی است. با استفاده از لیزرهای جدید غیر از درد و خونریزی کمتر و محدود، می‌توان درمان‌های بسیاری را با استرس پایین و زمان خیلی کمتر به انجام رساند. لیزرهای با طول موج‌های مختلف امروزه دارای ضریب امنیت بیشتری نسبت به گذشته هستند و چون مثل ابزار و وسایل فلزی به انساج دهان آسیب نمی‌رسانند، شرایطی را برای بافت‌های نرم و سخت دهان ایجاد می‌کنند که با سرعت بیشتر و التهابات کمتر ترمیم شوند و با این شرایط هم برای جراح متخصص لثه و یا شخص درمان‌کننده و هم بیمار تحت درمان، رفاه و آرامشی ایده‌آل فراهم می‌کنند.

 

 

انواع لیزرهای محیط دهان کدامند؟ و چه کاربردهایی دارند؟

لیزرهای دیود با طول موج‌های ۸۱۰/ ۹۴۰ و۹۸۰ نانومتر در امور بافت‌های نرم محیط دهان به‌کار می‌روند. این لیزرها علاوه بر مداوای پاکت‌های سطحی لثه جهت جلوگیری از پیشرفت آنها، و زخم‌های بافت نرم دهان را مداوا می‌کنند. علاوه بر این، لیزرهای دیود برای مداوای دردهای حاصل از جراحی، دردهای مفصل گیجگاهی، محدودیت در باز کردن دهان و اسپاسم‌های عضلانی به‌کار می‌روند. همچنین جهت تثبیت و ماندگاری طولانی در سفید کردن دندان‌ها از لیزرهای دیود استفاده می‌شود. استفاده دیگر دیود لیزرها در روت کانال دندان‌هاست. لیزرهای اربیوم که جدیدترین لیزرهای محیط دهان هستند، علاوه بر درمان‌های روی بافت نرم لثه و مخاط دهان توانایی شرکت در تغییرات لازم روی استخوان‌های اطراف دندان را نیز دارند. این لیزرها همچنین با زمانی اندک و بدون درد، پوسیدگی‌های دندان‌ها را برطرف کرده و محیط لازم جهت پرکردن دندان‌های پوسیده را فراهم می‌آورند.

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثهدکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه

میکروب های عامل بیماری های لثه و محیط دهان کدامند؟

براساس تحقیقات و آمار در حدود ۷۰۰نوع باکتری در محیط دهان ما وجود دارند و تنها نیمی از آنها شناخته شده‌اند. این باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌ها عمدتا مسئول پوسیدگی و بیماری‌های لثه هستند. در بیماری‌های لثه بخش عمده‌ای از میکروب‌های مسئول بی‌هوازی هستند، به این معنا که در غیبت اکسیژن بهتر می‌توانند عمل کنند و قدرت تخریبی آنها چند برابر می‌شود، چون در شیارهای عمیق لثه‌ای اکسیژن موجود نیست، خسارت‌های حاصل از بی‌هوازی‌ بیشتر و مخرب‌تر است. البته یکی از دلایل عمده فعال شدن این باکتری‌ها در برخی افراد دلیل ژنتیک است. افرادی که در اقوام و خانواده نزدیک خود سوابقی از بیماری‌های عفونی و درازمدت لثه و انساج مربوط به آن داشته باشند بیشتر در معرض خطر بیماری‌های لثه و میکروب‌های مربوط به آن قرار دارند و قبل از جدی شدن این بیماری با مراجعه زودهنگام به متخصص لثه(پریودنتیست) با علم به این مهم باید از بروز بیماری جلوگیری کنند.
دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه

جهت مشاهده نمونه‌ها از صفحه اینستاگرام بازدید کنید.

@drvahidarefi

 

مراحل پیشرفت پاکت لثه از شیار اولیه به سمت انتهای ریشه دندان‌ها به‌طور عادی شیار لثه طبیعی بین نیم تا یک میلی‌متر عمق دارد و در این فضا دیواره داخلی لثه با توجه به ترشحات آنزیم‌ها و مواد شیمیایی که به درون شیار لثه می‌ریزد محیط اطراف هر دندان را پاک و مرطوب کرده و از ورود میکروب‌ها به این محیط جلوگیری می‌کند. اما با عمیق شدن پاکت یا شیار لثه، میکروب‌ها قوی‌تر می‌شوند و به‌خاطر کمتر شدن اکسیژن در عمق قدرت میکروب‌های بی‌هوازی چند برابر شده و اتصال فیبرهای لثه و لیگامنت را با دندان قطع می‌کنند و به سمت استخوان می‌روند و با تخریب تیغه‌های استخوان به‌وسیله اسیدهای خود لثه را بیش از بیش بی‌پشتوانه می‌کنند و این روند وقتی از نیمه طول ریشه عبور می‌کند، دندان لق می‌شود و با لقی دندان سرعت تحلیل استخوان و نفوذ میکروب‌ها به سمت انتهای ریشه بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

دکتر وحید عارفی جراح و متخصص بیماری های لثه

 



لینک منبع

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.