به گزارش خبرآنلاین، فرهاد دژپسند با بیان این مطلب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر اظهار کرد: برای اینکه بنیان های اقتصادی نو شکل بگیرد، معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان ضروری است.
وی افزود: در ۱۰ ماهه امسال، آن هم در شرایط کرونایی با مسدود کردن راه های فرار مالیاتی توانستیم بیش از نرخ مصوب، درآمدهای مالیاتی را محقق کنیم.
دژپسند گفت: مالیات تابعی از بخشهای دیگر مثل هزینه هاست. برخی مواقع ناچار هستیم که به بخشهای عمرانی توجه کنیم؛ یا شرایط بیماری کرونا تنها یک بیماری نیست؛ بلکه یک شرایط و وضعیت خاص است. در این وضعیت ما مالیات بخشهای زیادی را بخشیدیم یا مهلت دادیم.
وی بیان کرد: مالیات بر عملکرد در سال ۹۸ عادی بود، اما در سال ۹۹ شرایط خاص حاکم شد. شرایط کرونایی عملکرد مالیاتی را در سال ۱۴۰۰ متغیر میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: خیلی از بنگاههای زود بازده یا بخش کشاورزی معاف از مالیات هستند. در شرایط کرونایی عملکرد کرونایی متغیر است.
دژپسند تاکید کرد: باید نظام مالیاتی هوشمند شکل بگیرد و گامهای اساسی مالیات هوشمند برداشته شده است.
وی گفت: موضع مالیات پیچیده است، اما گامهای اساسی برای هوشمند سازی برداشته شده است.
دژپسند تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی باید از طریق لایحه شکل بگیرد نه از طریق طرح، چراکه این کار نیازمند کارشناسی دقیق و انطباق با بانکداری اسلامی است و نباید در این زمینه دقت فدای سرعت شود.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح نظام بانکی باید کارشناسی و از درون اتفاق بیافتد، افزود: نظام پولی، بانکداری و … اقتضائات خاص خود را میطلبد و این بحث زمانبر است.
دژپسند گفت: نباید دقت را فدای سرعت کرد اصلاح نظام پولی باید با دقت تمام و با بررسی تمام جوانب و رفع تمام آسیبها شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه باید بانکداری هوشمند شکل بگیرد، افزود: نظام بانکی در حال پوست اندازی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ادوار مختلف اقتصادی بعد از انقلاب گفت: در ادوار مختلف تأثیر گذاریهای مختلف و متنوعی داشتیم و به همین دلیل نمیشود دورهای را با دوره گذشته مقایسه کرد، چونکه نظام در حال شکل گیری با پدیدههای مختلف مثل جنگ، تحریم و … مواجه میشود و از آنها متأثر میشود. متغیرهای کلان هم در اقتصاد مؤثر هستند. سال ۶۴ رشد نقدینگی کمتری داشتیم، اما تورم در سال ۶۵ به ۲۵ درصدی رسید. به همین دلیل نمیتوان سال ۶۵ را با سالهای قبل از آن مقایسه کرد. ظرفیتهای خالی در اقتصاد از سالهای ۶۶ و ۶۷ استفاده شد و روند رشد اقتصادی با قبل از این دوران متفاوت است. بعد از جنگ ما در برخی از بنیانها و زیر ساختها مثل خاک، آب و خطوط برق به طور محسوس رشد کردیم.
دژپسند درباره زمان برگزاری انتخابات هیئت مدیره سرمایه گذاری سهام عدالت هم افزود: انتخابات هیئت مدیره شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت ۱۳ تا ۲۷ ماه رجب برگزار میشود.
نوسانات اخیر بورس طبیعی نبود
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: بخشی از تحولات و نوسانات بازار سرمایه در ماه های اخیر طبیعی نبود و ناشی از عوامل غیراقتصادی بیرونی بود.
وی گفت: متاسفانه برخی از ما سیاسیون درک درستی از شرایط بازار سرمایه نداریم و اظهار نظر هایی می کنیم که به بازار آسیب می زند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره ضرر برخی افراد در بورس هم گفت: سهام داری مثل خرید سکه و طلا نیست؛ در بازار سهام نباید کوتاه مدت فکر کنید.
وی درباره سیاستهای دولت در بورس هم گفت: در بورس شاخصهای مختلفی داریم شاید در بعد رسانهای یک شاخص مهم به نظر برسد، اما اینگونه نیست باید تمام شاخصها مد نظر باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بورس برای اینکه عمق بیشتری پیدا کند باید ورودیها بررسی و رصد شود. پذیرش و عرضه مهم است. اگر مدارک کامل باشد ظرف یک ماه در بورس پذیرفته میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ما تسهیلاتی را عرضه کردیم مثل افزایش سرمایه، مالیات، نمادها، ابزارهای مالی امروزه تمام ابزارهای مالی تعریف شده است.
دژپسند افزود: فرهنگ سهام داری در کشور رشد کرده است ما مجمع الکترونیکی را در بورس راه اندازی کردیم.
وی گفت: کسی که به بازار سرمایه وارد میشود باید کوتاه مدت نگاه نکند؛ بورس نوسانی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دورهها در بورس به صورت طبیعی نوسانی است، افزود: دو بحث ارزش سرمایه و سود سرمایه در بورس مطرح است.
وی درباره ضرر برخی افراد در بورس هم گفت: سهام داری مثل خرید سکه و طلا نیست؛ در بازار سهام نباید کوتاه مدت فکر کنید.
دژپسند افزود: بازار سهام برای خریدار بهتر از بازار طلاست سهامداران نباید همه سهام خود را در یک سبد قرار دهند.
وی گفت: دارا یکم ترکیبی است اگر ارزش سهام یک بخش کاهشی شد بخش دیگر این کاهش یا ضرر را جبران میکند.
223224
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰