رسول سلیمی: جنگ اسرائیل علیه فلسطینی ها وارد پانزدهمین روز خود شد. اسرائیل حالا استراتژی خود را برای ادامه جنگ مشخص کرده است.بعد از اطمینان بایدن به اسرائیل برای حمایت تسلیحاتی از آنها،حالا اسرائیل سه مرحله برای جنگ ترسیم کرده که به گفته وزیر دفاع این کشور،ورود زمینی به غزه در مرحله سوم آن است. به نظر می رسد برنامه اسرائیل بمباران غزه برای خروج کامل ساکنان آن به سمت مرزهای مصر و سرانجام ورود به این منطقه برای نابودی حماس است. در چنین شرایطی تا زمانی که غزه خالی از سکنه نشده و یا اراده ای از سوی مصر و سایر کشورهای عربی برای پذیرش آوارگان اتخاذ نشده، احتمالا حملات اسرائیل در سطح حمله به زیرساخت ها باقی خواهد ماند.
چه آنکه نه مقامات امریکایی و نه کارشناسان نظامی نزدیک به اسرائیل موافق ورود ارتش این کشور در مقطع کنونی به غزه نیستند. آنها استدلال می کنند ارتش در مواجه با چریک های حماس غافلگیر خواهد شد.در چنین شرایطی همانگونه که روزهای قبل تاکید شد، مصر محور اصلی مذاکره با اسرائیل و قطر پل ارتباطی حماس با امریکا است اما تاکنون راه حل عملی برای توقف حملات اسرائیل اندیشیده نشده است.
>>>بیشتر بخوانید:
ماجرای تیراندازی به خودروی مستندسازان ایرانی در مرز اسرائیل ـ لبنان چه بود؟
جایگزینی ظالم و مظلوم در جنگ اسرائیل و فلسطین
کشتن غیرنظامیان و تجاوز به امنیت کشور بدون پاسخ نمیماند
این در شرایطی است که امریکا موافقت با آتش بس را در معادله ای با حضور روسیه و چین نمی پذیرد و تاکنون دو قطعنامه علیه اسرائیل را وتو کرده است. این در شرایطی است که گروه های محور مقاومت در عراق و یمن، اولین حملات به پایگاه ها و اهداف نظامی ارتش امریکا در منطقه را آغاز کردند اما امریکایی ها در تحلیل این حملات، به برنامه ریزی ایران برای فشار سیاسی به آنها اشاره و پیشبینی کردند ایران قصد رویارویی مستقیم با آنها را ندارد.
هوشمند نیوز رویدادهای روز پانزدهم جنگ را مرور می کند.
وزیر دفاع اسرائیل سه مرحله جنگ با حماس را تشریح کرد
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت که جنگ با حماس شامل سه مرحله اصلی است که در هفت اکتبر با حمله حماس آغاز شد. او در تشریح این سه مرحله گفت: «مرحله اول شکست حماس و حمله به زیرساختها بود. در مرحله دوم جنگ ادامه پیدا میکند اما شدت نبردها کمتر میشود و نیروها برای از بین بردن مقاومتها تلاش میکنند.»وی افزود که آخرین مرحله درگیری ایجاد یک سیستم امنیتی جدید در نوار غزه، سلب مسئولیت اسرائیل از زندگی روزمره در نوار غزه و ایجاد یک امکان امنیتی جدید برای شهروندان اسرائیل خواهد بود. وی تاکید کرد که اهداف در واقع شامل از بین بردن گروه حماس از طریق از بین بردن تواناییهای نظامی و دولتی آن و از بین بردن کامل هرگونه مسئولیت اسرائیل در قبال غزه است. به گزارش انبیسی نیوز، جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است که ایران در حال حاضر به دنبال جنگ مستقیم با ایالاتمتحده نیست، اما از طریق نیروهای نیابتی خود در منطقه، به دنبال افزایش فشار بر اسرائیل و آمریکا است.
بایدن: حمله حماس با هدف برهم زدن عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل صورت گرفت
رویترز نوشت: جو بایدن گفت: حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل با هدف ایجاد اختلال در تلاش های آمریکا برای برقراری روابط دیپلماتیک رسمی بین اسرائیل و عربستان سعودی صورت گرفت.بایدن گفت: «یکی از دلایلی که حماس علیه اسرائیل اقدام کرد این بود که آنها می دانستند که من در شرف مذاکره با سعودی ها هستم. حدس بزنید؟ سعودی ها می خواستند اسرائیل را به رسمیت بشناسند. تلاشهای بایدن برای ایجاد رابطه میان عربستان و اسرائیل درحالی است که بسیاری هشدار داده بودند که بدون حل مناقشه فلسطین از طریق ایجاد یک کشور پایدار فلسطینی، ثبات و پایداری در منطقه وجود نخواهد داشت.
محمد بنسلمان: ما خواستار راهحلی عادلانه برای ایجاد کشور فلسطینی طبق مرزهای ۱۹۶۷ هستیم
محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی روز جمعه تاکید کرد که تنها راه عادلانه برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین ایجاد کشور فلسطینی طبق مرزهای ۱۹۶۷ است به گونهای که امنیت و رفاه برای همه حاصل شود. وی در جریان سخنرانی افتتاحیه اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس و آسهآن در ریاض گفت: «ما خواستار پایان یافتن عملیات نظامی علیه غیرنظامیان و زیرساختها در غزه هستیم.»وی همچنین بر تعهد پادشاهی سعودی به یافتن راه حلی پایدار برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تاکید کرد و گفت: «تلاشها باید بر بازگرداندن ثبات متمرکز شود تا به سمت راه حلی عادلانه برای ایجاد یک کشور فلسطینی بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ تلاش شود.»
نارضایتی کارمندان وزارت خارجه آمریکا از ادامه حمایت از اسرائیل
درحالیکه چندین خبرگزاری از جمله سیانان و همچنین خبرگزاری فرانسه از بالا گرفتن نارضایتی دیپلماتهای وزارت خارجه آمریکا از رویکرد مناقشهآمیز این کشور در حمایت از اسرائیل حکایت دارد، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا خود گفته: مناقشه میان اسرائیل و فلسطین فشار زیادی بر دیپلماتهای آمریکایی وارد کرده است.بلینکن نامه ای به همه کارمندان وزارت امور خارجه ارسال کرد که در آن به شرایط «چالش برانگیز» که بر دستگاه دیپلماسی ایالات متحده تأثیر می گذارد، اشاره کرد و گفته: برخی از آنها احساس می کنند که جنگ میان اسرائیل و فلسطینیها «موج های ترس و تعصب» در آنها ایجاد کرده است.
درگیری میان فلسطینیان و اسرائیل در کرانه باختری
درحالی که جنگندههای اسرائیل به بمباران نوار غزه ادامه میدهند، تنش و درگیری میان فلسطینیان و نظامیان اسرائیلی در بخش اشغالی کرانه باختری تشدید شده است. ارتش اسرائیل اعلام کرد که از آغاز جنگ در نوار غزه ۵۸۴ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده است. بنابر گزارشها در سراسر رامالله ایستهای بازرسی اسرائیلی برپاست.
تجمع حامیان فلسطین در میدان تحریر مصر
هزاران معترض روز جمعه در سراسر مصر در حمایت از منطقه جنگزده غزه دست به تظاهرات زدند و جمعیت زیادی نیز به میدان تحریر قاهره آمدند.میدان تحریر شهر قاهره، پایتخت مصر، مرکز قیام سال ۲۰۱۱ میلادی بود که به سرنگونی حسنی مبارک منجر شد.
سفر رئیس شورای اروپا به مصر: قاهره بر سر بحران غزه نیازمند حمایت ماست
شارل میشل، رئیس شورای اروپا که قرار است روز شنبه به مصر کند، خواستار حمایت از این کشورِ هم مرز با منطقه جنگزده نوار غزه شد.او که هم اکنون برای شرکت در نشستی با حضور جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در واشنگتن به سر میبرد، گفت: «مصر به حمایت نیاز دارد، پس بیایید از مصر حمایت کنیم.»کاترینا کازینگ، سخنگوی او نیز اعلام کرد که علاوه بر دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، قرار است شارل میشل به دعوت او در کنفرانسی با موضوع تحولات جاری در خاورمیانه، فلسطین و روند صلح شرکت کند.
فرستاده ویژه پکن در خاورمیانه: چین آماده همکاری با روسیه برای تسهیل مذاکرات صلح اسرائیل و حماس است
«جایی جون»، فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه روز جمعه پس از دیدار با همتای روس خود در دوحه گفت: «چین و روسیه درباره مسئله فلسطین موضع یکسانی دارند.»طبق گزارش رسانههای دولتی پکن، آقای جایی گفت: «چین و روسیه درباره مسئله فلسطین موضع یکسانی دارند و چین آماده است تا ارتباط و هماهنگی خود را با فدراسیون روسیه حفظ کند تا اوضاع در اسرع وقت بهبود یابد. وی تصریح کرد که چین این درگیری را به دلیل میداند که «حقوق مشروع مردم فلسطین تضمین نشده است».وی همچنین گفت که چین آماده همکاری با روسیه برای «ایفای نقش مثبت» در از سرگیری مذاکرات صلح بین دو طرف است. میخائیل بوگدانوف، همتای روس وی گفت: «فدراسیون روسیه آماده همکاری با چین برای ایجاد آتش بس زود هنگام و توقف جنگ و ایجاد شرایطی برای بازگشت به مسیر درست در موضوع فلسطین است.»
وزیر کشور آلمان خواستار اخراج حامیان حماس شد
وزیر کشور آلمان روز جمعه مقابل خبرنگاران گفت که حامیان حماس باید تا جایی که ممکن است از این کشور اخراج شوند.او همچنین اعلام کرد که مقامات به دقت مراقب اسلامگراهای بالقوه مهاجم خواهند بود.نانسی فایزر که پس از گفتگو با مقامات اداره پلیس جنایی فدرال سخن میگفت، افزود: «اگر بتوانیم حامیان حماس را اخراج کنیم، باید این کار را انجام دهیم.»خانم فایزر همچنین با اشاره به حمله اخیر در بروکسل و تهدیدهای احتمالی در پی درگیری اسرائیل و حماس گفت: «مقامات امنیتی ما در حال حاضر تمرکز بیشتری بر فعالیت اسلامگرایان دارند.»
گذرگاه رفح؛ یک مسیر نجات کلیدی اما کاملاً کنترل شده
مصر اعلام کرد که بر اساس توافق اخیر با واشنگتن، به ۲۰ کامیون حاوی کمکهای بشردوستانه اجازه داده وارد غزه شوند و دارندگان گذرنامههای خارجی نیز میتوانند از همین مسیر غزه را ترک کنند. این ایست بازرسی که تنها نقطه ورودی از غزه به مصر است، هم از سوی قاهره و هم اسرائیل بشدت کنترل میشود.قاهره مدتهاست که با عبور فلسطینیان از این منطقه با توجه به ناآرامیهای شبهجزیره سینا مخالف است و در سوی دیگر نیز هرگونه انتقال تدارکاتی به غزه نیازمند تأیید اسرائیل است.
اسرائیل از تخلیه شهر «کریات شمونه» در نزدیکی مرز لبنان خبر داد
وزارت دفاع اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که دستور تخلیه ساکنان «کریات شمونه» واقع در شمال این کشور و در نزدیکی مرز لبنان را صادر کرده است.این شهر بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت و حدود ۲ کیلومتر با حصار مرزی فاصله دارد.
سه نظامی اسرائیل در حمله حزبالله کشته شدند
شبکه «المیادین»،جزئیات جدیدی از حمله حزبالله به مواضع رژیم صهیونیستی در خطوط مرزی با لبنان منتشر کرد.المیادین به نقل از منابع خود خبر داد سه نظامی صهیونیست در حمله حزبالله به نیروهای پیادهنظام رژیم صهیونیستی در مجاورت پایگاه «برانیت» به هلاکت رسیدهاند و چهار نظامی دیگر مجروح شدهاند.
سانا: ۳ نظامی آمریکایی در حمله به عینالاسد کشته شدهاند
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، شامگاه امروز (جمعه)، به نقل از یک منبع امنیتی در استان الانبار عراق جزئیات جدیدی از حمله به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عینالاسد» (استان الانبار -غرب عراق) فاش کرد.منبع مذکور که اشارهای به نام او نشده به خبرنگار سانا در بغداد گفت: «اطلاعات تاییدهشدهای از پایگاه درباره کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی به دنبال حمله موشکی درز کرده است». مقاومت اسلامی عراق، روز چهارشنبه، ۱۸ اکتبر با صدور بیانیهای از حمله پهپادی موفق به دو پایگاه اشغالگران آمریکایی «عین الاسد» واقع در استان الانبار عراق و «الحریر» واقع در شمال این کشور خبر داد.
۳۱۱۲۱۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰