دوره روانسنجی: در لغت به معنای مربوط به اندازهگیری آنچه روانشناختی است.بنیه قوی در آمار و روانشناسی شرط موفقیت در این دوره محسوب میشود. داشتن سواد غنی در مورد روانشناسی و آشنایی خوب با فلسفه علم نیز علاوه بر تسلط داشتن بر ریاضیات و آمار باعث شدهاست که برخی از دانشپذیران کمتر علاقهمند به این رشته
کد خبر : 94598
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۴:۱۳
دوره روانسنجی: در لغت به معنای مربوط به اندازهگیری آنچه روانشناختی است.بنیه قوی در آمار و روانشناسی شرط موفقیت در این دوره محسوب میشود. داشتن سواد غنی در مورد روانشناسی و آشنایی خوب با فلسفه علمنیز علاوه بر تسلط داشتن بر ریاضیات و آمار باعث شدهاست که برخی از دانشپذیران کمتر علاقهمند به این رشته باشند. در حالی که دوره آموزشی روانسنجی دارای جذابیتهای بی شماری بوده و هیچ دانشپذیری نمیتواند بگوید که دروس این رشته تکراری میباشد.برای پیشرفت در این دوره تسلط داشتن به نرمافزارهای آماری مختلف نظیر SPSS، LISREL، BILOG، MULTILOG، SAS و سایر نرمافزارها برای انجام تحلیلهای آماری ضرورت دارد.
روانسنجی به عبارتی با روش شناسی پژوهش در علوم رفتاری و اجتماعی سروکار دارد و اینکه چگونه میتوانیم فعالیتهای پژوهشی خود را در راستای علم ناب و کمتر سوگیرانه در روانشناسی و علوم تربیتی سوق دهیم از اهداف ارائه این رشته در سراسر جهان میباشد.روانسنجی خاستگاه هوش آزمایی، شخصیت آزمایی و شغل سنجیست.
توضیحات بیشتر
در این دوره آموزشی با توجه به ظهور تکنولوژی و نیازهای فوری جامعه ی انسانی به آن تغییرات شگرفی بوجود آمده است. روانسنجان همچنین از مباحث مربوط به دانشمندان آماری و روش های کمی استفاده می کنند تا راههای سازماندهی و تحلیل داده ها را به منظور کمی سازی کیفیت ها یادگیرند. امروزه هر کسی که در حوزه ی علوم رفتاری و اجتماعی دست به پژوهش بزند حتما با مفاهیم روانسنجی رو به رو خواهد بود. روش های روانسنجی ستون فقرات روانشناسی به عنوان یک علم عینی می باشد.
+ پیش بینی (Prediction): افراد بتوانند میزان موفقیت خود را در آینده در زمینه معینی نظیر پیشرفت تحصیلی یا شغلی پیش بینی کنند. روان سنجی برای اندازه گیری توانایی پیشرفت تحصیلی و سایر ویژگیهای افراد بکار می رود. در واقع پیش بینی بر داده های کمی معتبرتر و دقیقتر از تفکر واهی است.
+ گزینش و انتخاب (Selection): در موسسات و سازمان ها آزمونها ی روان سنجی برای گزینش مناسب افراد مورد استفاده قرار می گیرند.
+ طبقه بندی (Classification): طبقه بندی عبارت است از گروه بندی افراد براساس تقسیمات منطقی. طبقه بندی مستلزم آن است که معلوم شود یک فرد خاص در چه گروهی جای داده شود. و یا براساس چه روشی مورد آموزش یا درمان قرار گیرد. روان سنجی ابزار و وسایل لازم را برای طبقه بندی افراد فراهم می کند.
+ ارزشیابی (Evaluation): ابزارهای روان سنجی به منظور قضاوت و ارزشیابی در مورد برنامه ها، روش ها. تدابیر درمانی و میزان پیشرفت بیماران و نیز بررسی روشهای نوین درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.
پیش نیاز دوره آموزشی روانسنجی:
+ این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی ندارد و از پایه آموزش داده می شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰