به گزارش هوشمند نیوز، به نقل از شبکه خبری المیادین، سعد بن شریده الکعبی، وزیر انرژی قطر در دیدار مجازی با کادری سیمسون، کمیسر انرژی در اتحادیه اروپا گفت: قطر یا هر کشور دیگر صادر کننده در صورت ایجاد مشکل در انتقال گاز به دلیل بحران اوکراین نمیتواند به تنهایی تمام نیاز اروپا به گاز را برآورده کند و ما امیدواریم که تنشها در اروپا به صورت دیپلماتیک حل شود.
وی افزود: تمام واردکنندگان میتوانند برای تضمین امنیت انرژی در کوتاه مدت و درازمدت همکاری داشته باشند. نمیتوان تمام نیاز اتحادیه اروپا به گاز را از سوی یک طرف بدون اینکه مشکلی در انتقال گاز به مناطق دیگر جهان به وجود بیاید فراهم کرد.
این مقام قطری تاکید کرد: امنیت انرژی در اروپا تلاش جمعی تعدادی از طرفها را میطلبد. قطر آماده حمایت است. ما افتخار میکنیم که قطر بزرگترین تولید کننده گاز طبیعی در جهان است و از تحویل محموله گاز به هیچ کدام از شرکایش در سرتاسر جهان در طول ۲۵ سال گذشته کوتاهی نکرده است.
الکعبی گفت: در طول چند سال گذشته شاهد کاهش سرمایهگذاریها در زمینه نفت و گاز در جهان بودهایم.
اتحادیه اروپا حدود ۴۰ درصد از نیازهای خود در سطح منابع انرژی را از روسیه وارد میکند و واشنگتن و همپیمانانش به دنبال منابع جایگزینی هستند. وضعیت و تنشهای کنونی مجدداً صحبت درباره امکان انتقال گاز قطر به اروپا را مطرح کرده است. به ویژه بعد از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قطر را هم پیمان استراتژیک خارج ناتو توصیف کرد.
تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در سفر خود به واشنگتن و دیدارش با مقامات آمریکایی درباره تضمین امنیت انرژی جهانی صحبت کرد.
بحران اوکراین و تحولات بین روسیه و ناتو موجب نگرانی اروپا درباره احتمال قطع انتقال گاز از سوی روسیه شده است. این در حالی است که روسیه تاکید کرده که انتقال گاز را متوقف نمیکند و به قراردادهای گازی امضا شده با کشورهای اروپایی احترام میگذارد.
آیا گاز قطر می تواند کمبودها در اروپا را جبران کند؟
توماس زایبرت همزمان با سفر شیخ تمیم به ایالات متحده و دیدار با بایدن رئیس جمهور آمریکا پدر مجله تاگس اشپیگل آلمان این سوال را پیشبینی کرده بود که آیا واقعا قطر می تواند کمبودهای گاز اروپا را جبران کند؟
وی در ادامه این تحلیل نوشت: در هنگام کمبود گاز در بریتانیا، قطر وارد عمل شد: در ماه نوامبر، این امیرنشین کوچک حاشیه خلیج فارس، به درخواست بوریس جانسون چهار نفتکش غول پیکر حاوی گاز را از طریق کانال سوئز و دریای مدیترانه به دریای شمال فرستاد.
قرار شده است اگر روسیه به دلیل بحران اوکراین ارسال گاز را متوقف کند، قطر همین کار را برای تمام اروپا انجام دهد. امیر قطر روز دوشنبه به واشنگتن سفر کرد تا با جو بایدن درباره کمک های اضطراری به اروپا گفتگو کند. با این حال، سوال این است که آیا قطر می تواند گاز کافی برای نجات اروپا از یک بحران را تامین کند؟ کمک های احتمالی گازی از خاورمیانه در دستور کار قرار گرفته، زیرا تلاش های دیپلماتیک برای خنثی کردن بحران اوکراین تاکنون ثمربخش نبوده است.
قطر تا کنون 5 درصد گاز وارداتی اروپا را تامین کرده است. اتحادیه اروپا حدود 40 درصد از واردات خود را از روسیه تامین می کند و نروژ و الجزایر تامین کنندگان مهم دیگر هستند. حداقل در تئوری، قطر می تواند بسیار بیشتر از گذشته به اروپایی ها گاز بفروشد. اما قطر می تواند روزانه حداکثر 60000 متر مکعب اضافی را به اروپا منتقل کند. این کمک چندانی به اروپایی ها نخواهد کرد، زیرا کل مصرف اتحادیه اروپا بیش از یک میلیارد متر مکعب در روز است.
بنابراین، تمرکز مذاکرات بر تغییر مقصد محموله هایی است که در واقع به مشتریان دیگر وعده داده شده بود: هفتههاست که صادرکنندگان گاز طبیعی برخی از نفتکشهای خود به مقصد آسیا را به سمت اروپا هدایت میکنند. خریداران آسیایی مانند چین، ژاپن و کره جنوبی قراردادهای بلندمدتی با قطر و سایر کشورها امضا کرده اند، اما بسیاری از انبارهای آنها پر است.
قطر به عنوان محل یک پایگاه نظامی کلیدی آمریکا با حدود 10000 سرباز، شریک مهم واشنگتن در خاورمیانه است. دوحه در حال حاضر تلاش می کند در مناقشه هسته ای تهران و واشنگتن میانجیگری کند. قطر همچنین در تلاش است تا شهرت خود را قبل از اولین جام جهانی فوتبال در قلمرو اعراب بهبود دهد. بنابراین کمک به اروپا برای خروج از تنگنا با سیاست خارجی قطر همخوانی دارد.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰