ساماندهی، مرمت و ثبت اشیای فرهنگی و گچبریهای مقابر یافت شده از کاوشهای ادوار گذشته در محوطه میراث ملی شهر تاریخی دستوا در دستورکار این پایگاه قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، بخشی از مرمتهای یاد شده توسط کارشناسان مرمت اشیا شامل گچبریهای بجامانده از طاقهایی با تزیینات گچی و بخش دیگر شامل ظروف مختلف سفالی که قدمتی قاجاری در محوطه شهر تاریخی دستوا دارند هستند.
اشیا و گچبریهای پیشگفته، طی مراحلی و با رعایت شیوهنامههای لازم و دقت بالا، با نظارت تیم باستانشناسی بهمنظور عملیات مرمت به محل کارگاه مرمت این پایگاه در حال انتقال هستند و پس از آن مراحل ساماندهی و ثبت آنها در سامانه مربوط توسط کارشناسان فنی، صورت میپذیرد.
اشیای فرهنگیتاریخی بخش مهمی از هویت، تمدن و میراث گذشتگان این کهندیار هستند که این پایگاه همواره سعی بر آن دارد تا با همت، تلاش و تخصص، میراثدار و حافظی شایسته از این میراث گرانبها باشد.
دستوا شهری تاریخی و پایتخت حکومت الیمائیها است که در سه کیلومتری جنوب شرقی شهر شوشتر واقع شده است. این اثر در ۲۰ تیر ۱۳۴۷ با شماره ثبت ۴۲۱ با عنوان «شهر قدیم دستوا ـ منطقه ماهیبازان» در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
داستان شهر باستانی دستوا از روزی آغاز شد که تراکتور یکی از کشاورزان هنگام کشت و زرع در جنوب شوشتر در دل زمین فرورفت و به شهری خفته در دل خاک برخورد. پس از انتشار خبر، گروهی از باستانشناسان به سرپرستی مهدی رهبر کاوشها را آغاز کرد و منجر به کشف پنج آرامگاه الیمائی شد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰