در نشست وزیران خارجه گروه هفت در لندن چه گذشت؟

نشست وزیران خارجه گروه هفت در لندن که از ۱۳ اردیبهشت و به مدت سه روز آغاز شده بود ساعاتی پیش به پایان رسید. در این نشست در مورد بحران کرونا، کمک کشورهای غربی به واکسیناسیون در کشورهای فقیر و ایجاد ائتلاف در برابر آنچه تهدیدهای چین و روسیه نامیده می شد گفت‌وگو شد. همچنین

کد خبر : 50619
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۷
در نشست وزیران خارجه گروه هفت در لندن چه گذشت؟



نشست وزیران خارجه گروه هفت در لندن که از ۱۳ اردیبهشت و به مدت سه روز آغاز شده بود ساعاتی پیش به پایان رسید.

در این نشست در مورد بحران کرونا، کمک کشورهای غربی به واکسیناسیون در کشورهای فقیر و ایجاد ائتلاف در برابر آنچه تهدیدهای چین و روسیه نامیده می شد گفت‌وگو شد. همچنین در روز اول نشست رایزنی هایی درباره کمک به آموزش و اشتغال زنان و دختران در کشورهای فقیر انجام شد.

این نشست که مقامات انگلیس با افتخار از آن به عنوان اولین نشست رو در روی گروه هفت پس از همه گیری کرونا نام می بردند، با آزمایش مثبت دو نفر از اعضای هیأت هندی دچار اخلال شد. در حالیکه انگلیس تعداد تلفات ناشی از کووید خود را در آستانه انتخابات روز ۶ ماه می در این کشور، تک رقمی اعلام می کند، خبر رسید که دو نفر از اعضای هیأت هندی به کرونا آلوده هستند.

در پی این خبر، تمام اعضای هیات هندی به قرنطینه رفته و از دیدار مستقیم با سایر اعضا منع شدند. با این حال تصاویری که از ملاقات رو در روی وزیر خاجه هند با وزیر خارجه آمریکا بلینکن و وزیر کشور انگلیس، پریتی پتل منتشر شده، به نگرانی هایی دامن زده است.

به گزارش گاردین، نتیجه آزمایش تمام اعضای گروه شرکت کننده هندی در مبدأ منفی بوده اما در آزمایش انجام شده در انگلیس نتیجه دونفر مثبت اعلام شده است. خانم پتل وزیر کشور انگلیس تصویری از خود در حین مبادله یک سند با وزیر خارجه هند منتشر کرده است. پتل که خود در خانواده ای هندو رشد کرده روابط نزدیکی یا دولت فعلی هند و حزب حاکم هندوی افراطی «بی جی پی» و نخست وزیر نارندرا مودی دارد. هند با وجود اینکه عضو گروه هفت نیست، اما به لندن دعوت شده بود.

انگلیس پیشتر اعلام کرده بود که نشست فوق تحت تدابیر شدید بهداشتی و با رعایت کامل پروتکل های کرونا انجام خواهد شد. اکنون و با وجود این افتضاح احتمال دارد آمریکایی ها در فرستادن رئیس جمهور سالخوره خود به نشست سران که در ماه ژوئن برگزار می شود تردید کنند.

نتایج ملاقات‌ها

در روز اول نشست، اعضا اعلام کردند که مبلغ ۱۵ میلیارد دلار برای کمک به آموزش واشتغال زنان و دختران در کشورهای فقیر در طول سال آینده اختصاص خواهند داد. هدف اعلام شده عبارت است از افزایش دانش آموزان دختر به میزان ۴۰ میلیون در سرتاسر جهان تا سال ۲۰۲۶.  این در حالی است که هفته گذشته دولت انگلیس اعلام کرد کمک های مالی خود به صندوق بین المللی حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف، را کاهش خواهد داد. در این زمینه اعضای گروه هفت از عزم خود برای پیشگیری و محو خشونت جنسیتی و پایان دادن به آزارهای جنسیتی خبر دادند.

در روز دوم از این نشست درباره فراهم کردن مقدمات نشست سران که در ۴ و ۵ ژوئن در منطقه کورنوال انگلیس برگزار خواهد شد رایزنی شد. در این روز دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس با وزرای خارجه کشورهای شرکت کننده در مورد مسائل ژئوپولتیک که به گفته او دموکراسی، حقوق بشر و آزادی ها را تهدید می کنند تبادل نظر کرد. در این زمینه به روابط با روسیه، چین، ایران، بحران میانمار، اتیوپی و جنگهای داخلی سوریه اشاره شد.

وزیر خارجه انگلیس تلاش کرد از این نشست برای به حرکت انداختن برنامه راهبردی انگلیس مبنی بر نزدیکی به کشورهای جنوب شرقی آسیا و حاشیه اقیانوس آرام استفاده کند. به همین دلیل برای این نشست ار برخی کشورهای آن منطقه به اضافه رئیس ASEAN دعوت شده بود. انگلیس تلاش می کند انزوای حاصل از ترک اتحادیه اروپا را با پیوستن به کشورهای حاشیه اقیانوس آرام تا حدی ترمیم کند.  

بنا بر گزارش‌ها در این نشست گفت‌وگوهایی نیز در مورد وضعیت سوریه و لیبی انجام شد. همچنین وضعیت فعلی اتیوپی، سومالی و کشورهای منطقه ساحل در آفریقا و همچنین غرب بالکان مورد توجه قرار گرفت. وزیران خارجه شرکت کننده همچنین در مورد تدارکات نظامی روسیه در مرز با اوکراین، وضعیت ناراضی زندانی روس، الکسی ناوالنی و وضعیت روسیه سفید گفت‌وگو کردند.

تامین واکسن کشورهای فقیر در حد وعده باقی ماند

اعضای کشورهای گروه هفت همچنین در مورد صدور واکسن اضافه بر نیاز خود به کشورهای متوسط و فقیر تبادل نظر کردند. به زودی کشورهای غربی حدود ۵۰ درصد از جمعیت بالغ خود را واکسینه خواهند کرد. این میزان در کشورهای آفریقایی جنوب صحرا یک درصد است.

با این حال نمایندگان انگلیس بر اساس گزارش گاردین تاکید کرده اند که گفت‌وگوها پیرامون تامین واکسن کشورهای فقیر به معنای تعهد نبوده و الزام آور نیست. انگلیس تا کنون ۵۷۰ میلیون دوزواکسن کرونا پیش خرید کرده است.

همچنین به نظر می رسد در دیدگاه آمریکا مبنی بر آزاد کردن حق امتیاز واکسن کرونا تغییری ایجاد شده است. این تغییر موضع پس از آن رخ داد که شرکت فایزر اعلام کرد در سال جاری انتظار دارد ۲۶ میلیارد دلار از راه فروش واکسن کرونا درآمد داشته باشد. پیشتر اظهار نظر هایی از داخل آمریکا شنیده می شد مبنی بر اینکه این کشور قصد دارد فرمول واکسن کرونا را در اختیار بشریت قرار دهد.

در حالی که انگلیس سفارش ۵۷۰ میلیون دوز واکسن را داده است، شرکت هندی «سرم» که تولید کننده اصلی واکسن «آسترازنیکا» است اجازه یافته است نزدیک ۲۰ میلیون دوز از تولید خود را در داخل هند توزیع کند.

برخی دیپلمات ها نگران هستند که توزیع سریع واکسن توسط چین در قاره آفریقا در کنار احتکار واکسن ها در غرب، چهره «دموکراسی های غربی» را مخدوش کند. در همین راستا وزیر خارجه آلمان، «هایکو ماس» روسیه و چین را به «دو رویی» در دیپلماسی واکسن متهم کرد. وی گفت غرب باید برنامه هایی شامل واکسیناسیون جهانی برای تمام افراد ارائه دهد.

چین و روسیه

وزیران خارجه گروه هفت بیشتر وقت خود در روز سه شنبه را صرف گفت‌وگو درباره آنچه «مبنای همکاری های توانمند دموکراتیک» برای مقابله با چین و روسیه می نامیدند کردند. وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت هرچه تعداد بیشتری از اقتصادهای دنیا علیه چین متحد شوند، این کشور زودتر متنبه خواهد شد.

در مورد روسیه بیشترین نگرانی مطرح شده چیزی است که از آن به عنوان پروپاگاندا یا تبلیغات روسی نام می برند. وزیر خارجه انگلیس خواستار هماهنگی کشورهای عضو برای مقابله با تبلیغات روسی و پراکندن اطلاعات گمراه کننده از سوی این کشور شد.

وزیر خارجه روسیه در واکنش به این سخن دومینیک راب اظهار داشت «اکنون زمان آن است که شاهد باشیم کشورهایی که تا مغز استخوان به پروپاگاندا آلوده بوده و از آن برای توجیه دخالت نظامی و سرنگون کردن دولتها استفاده کرده اند، بقیه را متهم به همین کار کنند.»

چین غرب را به قلدری متهم می کند و معتقد است سیاستمداران غربی هنوز ذهنیت پسا استعماری داشته و تصور می کنند می توانند بازهم نقش پلیس دنیا را بازی کنند.

انگلیس روسیه را به عنوان بزرگترین تهدید برای امنیت خود معرفی کرده است در حالیکه چین را به عنوان «چالش دراز مدت امنیتی» برآورد می کند.

به گزارش رویترز از این نشست، وزیر خارجه انگلیس به طور غیرمستقیم چین را متهم کرد که مسئول همه گیری کرونا و مرگ ۳.۲ میلیون نفر در سرتاسر جهان است.

گروه هفت به ویژه از طرف سازمان بهداشت جهانی تحت فشار قرار دارد که از واکسن های احتکار شده اش برای کمک به کشورهای فقیر استفاده کند. مقامات انگلیس می گویند در این زمینه تعهدی ندارند.

روز ۵ می، ۱۵ اردیبهشت و در آخرین روز از این نشست درباره راههای بازگشایی سفرهای بین المللی تبادل نظر شد. انگلیس در این نشست خواهان ایجاد سیستم یکپارچه اطلاعاتی و هماهنگ برای کنترل مسافرتها شد.

این کشور قرار است سفرهای بین المللی را که اکنون غیرقانونی هستند، از ۱۷ ماه می و با اجرای سیستم «چراغ خطر» آزاد کند. در این رویه مقصدهای بین المللی به سه رنگ سبز، زرد و قرمز تقسیم بندی شده و سفر به هر کدام از آنها تابع مقررات خاصی خواهد بود.

انگلیس همچنین خواهان ایجاد یک مدرک دیجیتالی مسافرتی برای عبور و مرور بین المللی است. با این حال در داخل انگلیس همچنان مقاومت هایی برای الزام آور کردن «پاسپورت سلامت» دیده می شود. انگلیس قصد دارد در صورت ایجاد یک پاسپورت دیجیتال بین المللی بهداشتی که سابقه بیماری های افراد را ثبت می کند، در تعیین استانداردهای آن نقش اصلی داشته باشد.

در روز پایانی این نشست و در حالی که ماجرای آلوده بودن هیات هندی به ویروس کرونا روی نشست سایه انداخته بود، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در محل اجلاس در لنکستر هاوس لندن حاضر شد. وی اظهار نظر قبلی خود مبنی بر اینکه برگزاری رو در رو یک اشتباه بوده است را تکذیت کرد و گفت ما روابط خیلی مهمی با هند داریم.

311311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.