ابوالفضل مهدیپور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره پیگیریهای مستمر دوستداران میراث فرهنگی برای مرمت و بازسازی بخشهایی از این قلعه گفت: اقدامات لازم برای بازسازی، بهسازی و ترمیم بخشهایی از این قلعه مستلزم تخصیص اعتبار و مشارکت تمام مسؤولان ذیربط در استان و کشور است.
او با اشاره به اهمیت قلعه تاریخی سلاسل و نیاز توجه به این کهن اثر تاریخی گفت: اگر از سوی مقامات بالاتر به دوستداران میراث فرهنگی برای بازسازی قلعه دستورکاری اعلام شود با هماهنگی میتوانیم کارهایی را برای قلعه انجام دهیم.
قلعه سلاسل شوشتر دژی است بسیار بزرگ که دارای حیاطهای مفصل و متعدد و سربازخانهها و طویلهها و حمامها و شبستانها و برجها و باغچهها و قورخانه و نقارهخانه و حرمخانه و آشپزخانه و قاپیهای متعدد و حوضهای بزرگ و حصار و خندق بوده است. این قلعه به همراه ۱۵ اثر تاریخی دیگر شوشتر در نشست سالانه کمیته میراث جهانی یونسکو در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۹ (پنجم تیر ۱۳۸۸) در شهر سویل اسپانیا، با احراز معیارهای ۱، ۲ و ۵ با عنوان نظام آبیتاریخی شوشتر به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسید.
مهدیپور با اشاره به اینکه این قلعه تاریخی همچون گذشته پابرجاست گفت: برای حفظ، حراست و مرمت آثار تاریخی حساسیتهایی وجود دارد. بنابراین تمام تلاش خود را برای اینکه بخشهایی از قلعه را که قابلیت بازسازی دارند برای عموم مردم و گردشگران مرمت کنیم و جلوهای خاص به قلعه بدهیم.
این دوستدار میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: با گذشت زمان همه بناهای تاریخی فرسوده میشوند. بنابراین به صورت مستمر باید مرمت شوند.
نمای شمالی قلعه سلاسل بر فراز تپه در کنار رود کارون (سال ۱۸۹۸ میلادی)
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰