به گزارش ایسنا، در متن نامه آموختگان و دانشجویان ایرانشناسی دانشگاه تهران خطاب به دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران آمده است:
” ایرانشناسی رشته ای بسیار مهم و تعیین کننده برای آینده ایران است. تأسیس این رشته در دانشکده ادبیات و علوم انسانی در زمان ریاست دکتر غلامحسین کریمی در این دانشکده و به پیشنهاد و تلاش دکتر محمود جعفری دهقی عضو ارشد هیأت علمی گروه فرهنگ و زبان های باستانی ایران انجام شد و این رشته به لحاظ اداری زیرمجموعه این گروه آموزشی قرار گرفت. در سال های پس از آن، اداره امور آموزشی این رشته به کمیته ایرانشناسی مرکب از استادان رشته های مرتبط در دانشکده ادبیات و علوم انسانی و زیر نظر معاونت آموزشی دانشکده سپرده شد.
آگاه شدیم که دانشگاه و دانشکده در حال انتخاب بین تبدیل این رشته به بخشی زیر نظر رئیس دانشکده یا قرار گرفتن آن زیر نظر یکی از گروه های آموزشی هستند. روشن است که قرار گرفتن رشته ایرانشناسی به عنوان رشته ای اضافی در دیگر گروه های آموزشی، در شأن نام مقدس ایران و رشته ای نیست که باید سهم مهم و تعیین کننده ای در آینده ایران عزیز داشته باشد.
این شرایط برای دانشگاه تهران نیز که قطب اصلی آموزش عالی در ایران و صاحب رتبه نخست آموزشی و پژوهشی در میان همه دانشگاه های ایران است، زیبنده نیست؛ چراکه هر رشته آموزشی در دانشگاه تهران باید بتواند حرف نخست را میان همه دانشگاه های ایران بزند، خاصه در این رشته که دانشگاه شهید بهشتی با همکاری بنیاد ایرانشناسی، برنامه ای وسیع شامل دوره دکتری و همه گرایشهای کارشناسی ارشد دارد.
بنا بر آنچه به عنوان شد، ما دانش آموختگان و دانشجویان رشته ایرانشناسی که همه مسائل آموزشی آن را به خوبی تجربه و از نزدیک لمس کرده ایم، از آن مقام خواهشمندیم دستور فرمایید حق و حرمت ایران عزیز و این رشته مزین به نام مقدس ایران را پاس داشته و برای این رشته، بخشی مستقل در دانشکده ادبیات و علوم انسانی تأسیس شود تا بدین ترتیب، این رشته که جامع دیگر رشته های دانشکده ادبیات و علوم انسانی است، تابع آنان نشود و ماهیت خود را از دست ندهد”.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰