دارندگان ملک بخوانند/ این‌گونه جریمه می‌شوید + جزییات

به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، بسیاری از مالکان املاک در ایران از انواع عوارض و مالیات‌های مربوط به ملک خود آگاه نیستند و این عوارض و مالیات‌ها را نمی‌پردازند و در نتیجه توسط شهرداری‌ها و سازمان امور مالیاتی جریمه می‌شوند، در حالی‌که واقعیت این است که صاحب ساختمان مسکونی یا غیر مسکونی بودن هزینه‌هایی هم

کد خبر : 461495
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۱
دارندگان ملک بخوانند/ این‌گونه جریمه می‌شوید + جزییات



به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، بسیاری از مالکان املاک در ایران از انواع عوارض و مالیات‌های مربوط به ملک خود آگاه نیستند و این عوارض و مالیات‌ها را نمی‌پردازند و در نتیجه توسط شهرداری‌ها و سازمان امور مالیاتی جریمه می‌شوند، در حالی‌که واقعیت این است که صاحب ساختمان مسکونی یا غیر مسکونی بودن هزینه‌هایی هم دارد که در زمان مشخص باید نسبت به پرداخت آنها اقدام کرد.

هوشمند نیوز در گزارشی نوشت: یکی از هزینه‌هایی که صاحبان املاک باید نسبت به آن آگاه بوده و آن را به موقع پرداخت کنند، عوارض شهرداری است که نوعی مالیات محسوب می‌شود و باید به صورت سالیانه از سوی مالکان تمام املاک به حساب شهرداری واریز شود. این عوارض جزو منابع اصلی درآمدهای شهرداری‌ها در سراسر کشور است.

عوارض شهرداری خود شامل سه مورد است. مورد اول عوارض خدمات نوسازی شهرداری است که بر اساس آن قانون تمام ساختمان‌ها، اراضی و هرگونه ساخت‌وساز جدید در محدوده شهری را ملزم به پرداخت عوارض نوسازی، عمران و آبادانی شهری کرده است. همچنین این املاک به طور سالانه مشمول پرداخت عوارض خدمات نوسازی می‌شوند. مبلغ این نوع عوارض سالانه به مالکان اعلام شده و آنان موظف هستند در موعد مقرر مبلغ اعلام شده را بپردازند.

نوع دیگر از عوارض مربوط به ساختمان، عوارض پسماند است که شهرداری آن را جهت ارائه خدمات گوناگون در زمینه مدیریت پسماندها و پر کردن گودهای پرخطر از شهروندان دریافت می‌کند. پرداخت عوارض پسماند به‌عهده‌ فردی است که در ملک زندگی می‌کند، بنابراین اگر خانه‌ای مستأجر داشته باشد، مسئول پرداخت عوارض پسماند اوست، مگر آنکه در قولنامه طور دیگری توافق شده باشد. در تهران نرخ عوارض هر کیلوگرم پسماند در سال جاری ۴۷۶ تومان است و نرخ سال آتی هنوز مشخص نشده است.

مورد دیگر، عوارض کسب و پیشه شهرداری است که به املاک غیر مسکونی اختصاص می‌یابد. نرخ این عوارض برای هر ملک تجاری متفاوت است و هر ساله تغییر می‌کند. پرداخت عوارض کسب و پیشه واحدهای کسبی نیز بر اساس قانون بر عهده صاحب پروانه یا شخصی است که سند و اجاره‌نامه به نام او تنظیم شده باشد. بنابراین اگر ملک تجاری اجاره رفته باشد مسئول پرداخت این عوارض مستأجر است.

مالیات املاک در سال ۱۴۰۳

علاوه‌بر عوارض شهرداری که تمامی املاک مشمول پرداخت آن هستند، برخی املاک گران‌قیمت باید مالیات هم بپردازند.

مطابق مصوبه بودجه سال آینده کل کشور، گروهی از زمین‌ها و گروهی از واحدهای مسکونی در سراسر کشور مشمول مالیات سالانه مختص سال ۱۴۰۳ شده است. تا دو سال پیش، در بودجه کل کشور، این مالیات تحت عنوان «مالیات بر خانه‌های مجلل (لوکس)» تعریف می‌شد، اما برای امسال و سال آینده، عبارت لوکس و مجلل حذف شده و از «زمین و واحد مسکونی» در بند تبصره بودجه استفاده شده است.

زمین‌های مشمول، شامل زمین‌های خام (فاقد اعیانی) با هر نوع کاربری (مسکونی، اداری و تجاری) با قیمت روز بالای ۳۵ میلیارد تومان (ارزش کل) است و گروه واحدهای مسکونی نیز شامل باغ ویلا و آپارتمان‌های با قیمت روز بالای ۳۵ میلیارد تومان. نرخ مالیات، ۲ درهزار قیمت این املاک یا همان معادل ۰.۲‌ درصد ارزش روز است.

۲۲۳۲۲۵



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.