نگارعلی: دادههایی که ساعتی قبل از تورم در آمریکا منتشر شد، حاکی از آن است که تورم در ماه مارس به سمت تعدیل شدن حرکت کردهاست اما نه آنقدری که فدرال رزرو را از افزایش نرخ بهره منصرف کند؛ شاخص اصلی قیمت مصرف کننده که مواد غذایی و انرژی را در بر نمی گیرد و توسط فدرال رزرو به دقت زیر نظر گرفته می شود، ۰.۴ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.
با این حال، گزارش اداره آمار کار نشان داد که معیارهای کلیدی هزینههای مسکن کمترین افزایش ماهانه را در حدود یک سال گذشته داشته و قیمتهای مواد غذایی کاهش یافته است. معامله گران هنوز هم تا حد زیادی روی افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره در نشست ماه مه فدرال رزرو شرط میبندند چراکه تورم همچنان در ایالات متحده آمریکا بسیار بالاست. شاخص CPI اصلی نسبت به سال گذشته ۵.۶ درصد افزایش داشته است.
طلا به رکوردشکنی ادامه میدهد
هر اونس طلا در بازارهای جهانی پس از آنکه از سد مقاومتی ۲ هزار دلاری گذر کرد، در لحظه نگارش این گزارش، با افزایش قیمت ۸ دلار و ۸۲ سنتی از ابتدای روز تاکنون، بر روی قیمت ۲ هزار و ۲۷ دلار ایستادهاست؛ در پس پرده جهش قیمت طلا در بازار، افت ارزش دلار در سبد ارزهای جهانی برای پنجمین هفته متوالی قرار دارد که در نتیجه دادههای تورمی رخ دادهاست، از طرف دیگر صحبتهای اخیر فدرال رزرو مبنی بر اتخاذ سیاستهای پولی آسانتر با توجه به کاهشی شدن روند تورم، فشار نزولی بر دلار و فشار افزایشی بر طلا وارد آوردهاست.
با این وجود بلاتکلیفی معاملهگران و عدم قطعیت از سیاستی که فدرال رزرو در قبال کاهش تورم اتخاذ خواهد کرد، افزایش بیشتر قیمت این فلز زرد را در بازارهای جهانی محدود کردهاست.
در حال حاضر قیمت طلا از پشتوانه کلیدی ۲۰۰۰ بهره میبرد و به نظر میرسد که کاملا آماده است تا مانع ۲۰۳۰ دلاری را به چالش بکشد؛پس از آن و در صورت پیشروی گاوها در بازار، بالاترین قیمت هفتگی ۲۰۳۵ دلار خواهد بود و سپس قیمت طلا به بالاترین رکورد در سال ۲۰۲۰ در حدود ۲۰۷۵ دلار هدایت میشود.
نفت دست از پیشروی نمیکشد
در حالی که معامله گران به دنبال تثبیت موقعیت خود در میان نشانه هایی از انقباض بازار و داده های ترغیب کننده تورم ایالات متحده بودند، قیمت نفت در روز پنجشنبه پس از یک افزایش دو روزه، همچنان به رشد خود ادامه می دهد. برنت، معیار دو سوم نفت جهان، در لحظه نگارش این گزارش ۰.۰۲ درصد افزایش داشت و به ۸۷.۳۵ دلار در هر بشکه رسید. وست تگزاس اینترمدیت، ۰.۰۷ درصد افزایش یافت و به ۸۳.۳۲ دلار در هر بشکه رسید.
هر دو معیار در نزدیکی بالاترین میزان بسته شدن خود از اواسط نوامبر معامله می شوند. در روز چهارشنبه، برنت در پایان معاملات با ۲ درصد افزایش به ۸۷.۳۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وستتگزاس با ۲.۱ درصد افزایش به ۸۳.۲۶ در هر بشکه رسید.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد، ذخایر نفت خام هفته گذشته ۵۹۷ هزار بشکه افزایش یافت. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش ۶۰۰ هزار بشکه ای را داشتند. در همین حال، ذخایر بنزین کمتر از حد انتظار کاهش یافت.
صندوق بینالمللی پول: تورم رام شدهاست
در آخرین پست وبلاگ صندوق بین المللی پول (IMF) آمده است:« وقتی تورم در اقتصادهای پیشرفته رام شود، احتمالاً نرخ های بهره واقعی به سطوح قبل از همه گیری کاهش می یابد.
بازگشت نرخ های بهره واقعی به سطوحی که قبل از شیوع کرونا مشاهده شده بود، با تسهیل رژیم های سیاست پولی کشورهای مربوطه نیز همزمان خواهد بود. بانک های مرکزی از اقتصادهای پیشرفته نرخ های معیار را افزایش داده اند تا به دنبال آن تورم کاهش یابد. افزایش نرخ بهره این نگرانی را ایجاد کرده است که اقتصاد جهانی ممکن است به سمت رکود پیش رود.
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰