خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

[ad_1] شناخت پیامدهای مصرف مداوم غذاهای سرخ‌شده قطعا می‌تواند تمایل به آنها را کاهش دهد تا روش‌های سالم طبخ غذا انتخاب شوند. در ادامه این مطلب به ۳ مورد از عوارض اصلی عادت به خوردن غذای سرخ شده پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از: ۱. اضافه‌وزن و چاقی سرخ‌کردن مواد غذایی در حجم زیادی

کد خبر : 278833
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۸:۵۵
خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

[ad_1]

شناخت پیامدهای مصرف مداوم غذاهای سرخ‌شده قطعا می‌تواند تمایل به آنها را کاهش دهد تا روش‌های سالم طبخ غذا انتخاب شوند. در ادامه این مطلب به ۳ مورد از عوارض اصلی عادت به خوردن غذای سرخ شده پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از:

۱. اضافه‌وزن و چاقی

سرخ‌کردن مواد غذایی در حجم زیادی از روغن انجام می‌شود که کالری بالایی دارد. بخشی از این چربی جذب ماده‌غذایی می‌شود و معمولا در بافت غذا باقی می‌ماند. در نتیجه انرژی دریافتی از این غذا به‌طور قابل‌توجهی بالا می‌رود. در صورت مصرف مداوم این نوع غذا احتمال عدم‌تعادل انرژی اتفاق می‌افتد که زمینه‌ساز اضافه‌وزن و چاقی خواهد بود. متاسفانه چاقی یکی از مهم‌ترین علت های بروز اختلالات متابولیک و بروز بیماری‌های جدی مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و… است.

۲. بروز التهابات

مصرف چربی‌ها چه از نوع اشباع یا غیراشباع در حد متعادل برای بدن ضروری هستند. اما مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که ساختار مولکولی آنها تغییر کند و به چربی‌های ترانس تبدیل شوند که تاثیرات جدی بر سلامت خواهد داشت. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های ترانس التهابات بدن را افزایش می‌دهد که زمینه بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی را تشدید می‌کند. غذاهای سرخ‌شده حاوی مقدار زیادی از این ترکیبات هستند. از طرفی، اسیدهای چرب ترانس می‌توانند تقسیم‌بندی لیپوپروتئین‌ها را تغییر داده و زمینه‌ساز افزایش تری‌گلیسرید خون شوند.

۳. تجمع ترکیبات سمی در بدن

علاوه بر تاثیراتی که مصرف غذاهای سرخ‌شده بر سلامت بدن دارد باید اشاره کرد که این غذاها می‌توانند حاوی ترکیبات سمی باشند که طی روند پخت ایجاد می‌شوند. این ترکیبات زمانی که با بوی دود و حالت سیاهی ماده ‌غذایی همراه است به بیشترین حد می‌رسد اما حتی پیش از این نیز احتمال ایجاد آنها وجود دارد. یکی از این ترکیبات، آکریلامید نام دارد که هنگام حرارت نشاسته بیش از ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد، ایجاد می‌شود. براساس مطالعات، دریافت مداوم این ترکیبات می‌تواند خطر ابتلا به بعضی سرطان‌ها را افزایش دهد.

بهترین روش‌های طبخ جایگزین سرخ کردن

طبخ در فر: مواد غذایی مختلف را می‌توان بدون نیاز به روغن زیاد در فر به‌شکل کبابی آماده کرد. مزیت دیگر فر نیز تنظیم دماست.

انتخاب روش‌های بدون روغن: استفاده از تابه‌ها یا دستگاه‌های گریل بدون نیاز به روغن زیاد یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سرخ‌کردن مواد غذایی است. هنگام استفاده از این وسایل فقط کافی است با کمی روغن، ظرف را چرب کرد.

خوردن غذاهای سرخ‌شده چه بلایی سرتان می‌آورد؟

بیشتر بخوانید:

با خوردن این گیاه روند پیری را به تعویق بیاندازید

برای کاهش چربی بدن چه بخوریم؟

۲۳۳۲۳۶

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.